NAJNOVIJE
Od 1. siječnja Vukovar na granici Schengenske zone

U organizaciji Mladeži HDZ-a Grada Vukovara u Pastoralnom centru sv. Bone održana je konferencija Ususret Schengenu – najvećem slobodnom prostoru kretanja na svijetu.

(Petak, 02 Prosinac 2022 20:43)
Na stadionu HNK Mitnica otvoren teren s umjetnom travom

a stadionu Hrvatskog nogometnog kluba Mitnica u Vukovaru otvoren je teren s umjetnom travom. Akcija je pokrenuta u suradnji s Hrvatskom nogometnim savezom koji je donirao 100.000,00 kn, grad Vukovar donirao je 500.000,00 kn dok je 300.000,00 kuna prikupljeno donacijama građana iz Hrvatske i iseljeništva. Ukupna vrijednost projekta terena s umjetnom travom je 739.406,25 kn. Ranije se postavljeni reflektori pa je ukupna investicija oko milijun kuna. Na otvorenju se okupilo oko 200 članova kluba, nogometaša i ostalih građana Vukovara. Nakon pozdravnih govora predsjednika kluba Antuna Karaule i gradonačelnika Ivana Penave, teren je blagoslovio i molitvu predvodio vukovarski gvardijan fra Ivica Jagodić. Nakon otkrivanja zida zahvale s imenima donatora, prve su poteze na novo otvorenom terenu odigrali gradonačelnik Penava i vukovarski gvardijan Jagodić.

-Na inicijativu uvijek aktivnih članova kluba, prije svega predsjednika Antuna Karaule uvijek su bile neke akcije. Tako je došla i ideja za izgradnjom prvog terena s umjetnom travom na Mitnici. Što nam je ostalo uz tu silnu energiju koju rijetko viđamo i u Hrvatskoj, poglavito u Vukovaru da se samo organiziraju putem donacija osmišljenih akcija da se može "kupiti" kvadratni metar igrališta. Akciju koju je podržala cijela Hrvatska i dijaspora i što nam je ostalo nego zatvoriti tu priču u suradnji s klubom. Hvala svima što su sudjelovali, hvala upravi kluba na inicijativi. Nadam se puno godina da će ovaj teren biti na usluzi novima generacijama, mladim nogometašima, rekreativcima i svima nama – rekao je gradonačelnik Ivan Penava nakon otvorenja terena.- Dobar je osjećaj nakon više od godine dana mukotrpnog rada, traženja, slanja, pisanja, pozivanja. Uspeli smo završiti priču i sada krećemo u neke nove akcije – rekao je predsjednik HNK Mitnice Antun Karaula.

Nakon svečanog otvorenja i mini vatrometa prvu su utakmicu odigrali najmlađi članovi HNK Mitnice.

(Petak, 02 Prosinac 2022 19:49)
Izvrsnim vukovarskim studentima uručene nagrade od 1250 kn

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima uručio je nagrade za izvrsnost 31 studentu, a svaki je dobio 1250 kuna. Nagrade su uručene redovnim studentima koji su ostvarili prosjek ocjena od 4.50 do 5.00 u akademskoj godini 2021./2022.

(Petak, 02 Prosinac 2022 15:24)
Povodom Dana grada Osijeka održana svečana sjednica Gradskog vijeća Osijeka

Osijek je i mora biti predvodnik gospodarskog, političkog, kulturnog i svakog drugog razvoja istočne Hrvatske, istaknuto je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Osijeka, kojoj je danas u osječkom HNK povodom Dana grada Osijeka nazočio i predsjednik Vlade Andrej Plenković, prenosi HINA.

(Petak, 02 Prosinac 2022 14:50)
Grad Vukovar proglašen najboljim gradom u Republici Hrvatskoj

Grad Vukovar proglašen je najboljim gradom u Republici Hrvatskoj u konkurenciji velikih gradova i gradova sjedišta županija u kategoriji „Obrazovanje, mladi, demografija i socijalna politika“.

(Petak, 02 Prosinac 2022 13:52)
Rekord vukovarskog veleučilišta: Svečano promoviran 171 student

U Sportskoj dvorani u Borovu naselju održana je 27. svečana promocija prvostupnika i 6. promocija magistara fizioterapije Veleučilišta „Lavoslav Ružička” Vukovar. Promoviran je 171 student i studentica te je tako ovogodišnja promocija najveća u povijesti veleučilišta.

(Petak, 02 Prosinac 2022 13:16)
U Osijeku pušten u promet najduži most u Hrvatskoj

Svečano je otvorena dionica autoceste A5 na relaciji Osijek-Beli Manastir dužine 25 kilometara.

(Petak, 02 Prosinac 2022 12:46)

Srebrna medalja zlatnoga sjaja za Moniku Zovko

Monika Zovko na postolju Monika Zovko na postolju Foto: GK Vukovar

U Osijeku je od 29. do 31.listopada održano prvenstvo Hrvatske u gimnastici na kojemu je nastupilo više od 500 natjecatelja iz cijele Hrvatske. U petak 29. listopada održano je 30. Ekipno, višebojsko i pojedinačno Prvenstvo Hrvatske. Jedina predstavnica GK Vukovar u Apsolutnom programu bila je Monika Zovko, koja se natjecala u kategoriji mlađe juniorke u disciplinama preskok i tlo. Konkurencija je bila jaka jer se u svakoj od navedenih disciplina natjecalo 20-ak najboljih gimnastičarki iz cijele Hrvatske. Monika je odlično odradila preskok i tlo i zauzela odlično 14. mjesto na tlu i 9. mjesto na preskoku.

U subotu 30.listopada održano je 1. Ekipno i višebojsko Prvenstvo Hrvatske u Slobodnom programu. Monika Zovko je bila jedina predstavnica GK Vukovar i natjecala se u kategoriji Mlađe juniorke. U Slobodnom programu je Monika imala priliku nadmetati se s još 19 natjecateljica, koje su bile u navedenoj kategoriji i svima je cilj bio isti: odraditi natjecanje što bolje i ostvariti što bolji plasman. Monika je bila na visini zadatka i sve četiri sprave je odradila bez ijedne veće greške. Posljednja sprava je bila tlo i, kako je natjecanje završilo, svi su pratili njezinu vježbu. Cijela dvorana je imala priliku uživati u predivnoj vježbi punoj akrobacija i plesnih elemenata. Na kraju natjecanja Moniki je nedostajalo malo sportske sreće da se okiti zlatom, jer je imala isti zbroj bodova u višeboju, kao i natjecateljica iz GK Novi Zagreb 46,900. Monikine ocjene su bile veće na preskoku, ručama i tlu, ali je natjecateljica iz GK Novi Zagreb imala veću ocjenu na gredi, koja je ujedno bila i veća od Monikinih pojedinih ocjena i po pravilima FIG-e Monika je osvojila 2. mjesto. Cijeli klub, treneri i uprava ponosni su na ostvareni rezultat i svi se slažu da je Monikino srebro zlatnog sjaja.3

Pročitano 394 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija