NAJNOVIJE
Vinkovački proračun za 2021.godinu izvršen u vrijednosti od gotovo 250 milijuna kuna

Na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca većinom glasova usvojeno je izvješće o izvršenju gradskoga proračuna za 2021. godinu.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 09:54)
Otvorene dvodnevne Antičke filmske večeri u Vinkovcima

U Vinkovcima su sinoć otvorene 10.antičke filmske večeri.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 07:57)
Vodostaji rijeka blizu povijesnih minimuma

Dugo sušno razdoblje utjecalo je na sve vodostaje na području cijele Hrvatske. Vodostaj rijeke Dunav u Gradu Vukovaru u utorak u dvanaest sati bio je na minus 19 centimetara što prema riječima generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića i nije toliko nisko, s obzirom da je povijesno izmjereni minimum više od minus 100 centimetara.

Đurokovića smo zamolili da za Hrvatski radio Vukovar pojasni kakva su predviđanja za sljedećih desetak dana kada je riječ o vodostaju rijeke Dunav, ali i Drave i Save.

- Hidrološka situacija je takva da su nam rijeke u domeni izrazito niskih vodostaja što mogu primijetiti i građani Vukovara. Vodostaj Dunava u Vukovaru je oko minus 19 centimetara što zapravo i nije toliko nisko jer je povijesno zabilježeni minimum više od minus sto. Unatoč tome, vodnost je mala. Kada je riječ o nekim očekivanjima po pitanju vodostaja, za Dunav očekujemo da će kroz idućih desetak dana blago porasti tako da bi se situacija mogla ponešto i oporaviti. Nažalost, situacija sa Savom, Kupom i Dravom i dalje će biti u izrazito niskim vodostajima ali, smatramo da neće biti nekih šteta jer su to ipak rijeke koje imaju neku količinu vodnosti – pojasnio je Đuroković.

Niski vodostaji utječu na ograničenje plovidbe, pritoke podzemnih voda, ali i na riblji fond unutar nekog vodotoka. Đuroković je pojasnio i susreću li se kruzeri i tankovi prilikom dolaska u Vukovar s problemima zbog niskog vodostaja.

- Cijelim tokom Dunava ima manje ili više problema. Postoje uvijek kritične dionice na kojima je otežana plovidba. Nekim dionicama trenutno ne mogu pomoći niti interventne mjere jer je riječ o niskim vodostajima – rekao je Đuroković te uputio poruku građanima.

- Građani trebaju pripaziti. Niski vodostaji privlače građane da se približe sprudovima i vodi, ali treba biti oprezan. Bez obzira što su vodostaji niski, negdje postoje matice i veće dubine koje mogu predstavljati potencijalnu opasnost za građane. Držite se čvrstih sprudova, ne istražujte previše i ne idite predaleko jer za pojedine kupače to može biti opasno – naglasio je Đuroković.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:52)
Hrvatska: 165 novozaraženih i 12 preminulih od posljedica Covida-19

U Hrvatskoj je u zadnja 24 sata zabilježeno 165 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Preminulo je 12 osoba.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:41)
Gorivo je pojeftinilo

Gorivo na benzinskim crpkama od danas je jeftinije i to benzin za 11 lipa po litri, a dizel za dvije lipe u odnosu na prošli tjedan.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:04)
Provaljeno u automobil u Vukovaru

Tijekom noći 14./15. kolovoza provaljeno je u osobni automobil nizozemskih registracijskih oznaka koji je vlasnica, 30-godišnjakinja iz Vukovara, parkirala ispred kuće u Ulici Sajmište u Vukovaru.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:21)
Zatekli provalnika u svom dvorištu

Vlasnici obiteljske kuće u Rokovcima su 14. kolovoza dojavili policiji da su u dvorištu zatekli nepoznatog muškarca koji je pokušao provaliti balkonska vrata na kući i potom pobjegao.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:19)

Srebrna medalja zlatnoga sjaja za Moniku Zovko

Monika Zovko na postolju Monika Zovko na postolju Foto: GK Vukovar

U Osijeku je od 29. do 31.listopada održano prvenstvo Hrvatske u gimnastici na kojemu je nastupilo više od 500 natjecatelja iz cijele Hrvatske. U petak 29. listopada održano je 30. Ekipno, višebojsko i pojedinačno Prvenstvo Hrvatske. Jedina predstavnica GK Vukovar u Apsolutnom programu bila je Monika Zovko, koja se natjecala u kategoriji mlađe juniorke u disciplinama preskok i tlo. Konkurencija je bila jaka jer se u svakoj od navedenih disciplina natjecalo 20-ak najboljih gimnastičarki iz cijele Hrvatske. Monika je odlično odradila preskok i tlo i zauzela odlično 14. mjesto na tlu i 9. mjesto na preskoku.

U subotu 30.listopada održano je 1. Ekipno i višebojsko Prvenstvo Hrvatske u Slobodnom programu. Monika Zovko je bila jedina predstavnica GK Vukovar i natjecala se u kategoriji Mlađe juniorke. U Slobodnom programu je Monika imala priliku nadmetati se s još 19 natjecateljica, koje su bile u navedenoj kategoriji i svima je cilj bio isti: odraditi natjecanje što bolje i ostvariti što bolji plasman. Monika je bila na visini zadatka i sve četiri sprave je odradila bez ijedne veće greške. Posljednja sprava je bila tlo i, kako je natjecanje završilo, svi su pratili njezinu vježbu. Cijela dvorana je imala priliku uživati u predivnoj vježbi punoj akrobacija i plesnih elemenata. Na kraju natjecanja Moniki je nedostajalo malo sportske sreće da se okiti zlatom, jer je imala isti zbroj bodova u višeboju, kao i natjecateljica iz GK Novi Zagreb 46,900. Monikine ocjene su bile veće na preskoku, ručama i tlu, ali je natjecateljica iz GK Novi Zagreb imala veću ocjenu na gredi, koja je ujedno bila i veća od Monikinih pojedinih ocjena i po pravilima FIG-e Monika je osvojila 2. mjesto. Cijeli klub, treneri i uprava ponosni su na ostvareni rezultat i svi se slažu da je Monikino srebro zlatnog sjaja.3

Pročitano 343 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija