Ispiši ovu stranicu

Započeo UniSport H2O - studentsko natjecanje u plivanju i vaterpolu

UniSport H2O UniSport H2O Foto: Kery

Peti puta zaredom UniSport H2O održava se na Plivalištu Vukovar u organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza i suorganizaciji Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru. Nastupit će oko 150 studenata iz cijele Hrvatske. Predstavnici visokoškolskih institucija nadmetat će se u plivačkom dijelu prvog dana natjecanja. Nastupaju Sveučilište u Splitu, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Sveučilište u Zagrebu, Visoka škola Ivanić - Grad, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilište u Rijeci, Zagrebačka škola ekonomije i managementa, Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru i Sveučilište Sjever predstavnike imaju i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, u muškoj konkurenciji nastupit će još Sveučilište u Dubrovniku dok će kod plivačica nastupati studentice iz Zadra koje su se prethodnih godina već okitile brojnim medaljama. 

Sportski program H2O prvenstva u plivanju započeo je nakon svečane ceremonije otvaranja.  Pozdravne govore uputili su Zrinko Ćustonja, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza, dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru Željko Sudarić i zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac. Nazočio je i zamjenik župana Vukovarsko-srijemskog Franjo Orešković. Natjecanje je otvorio ministar obrane Mario Banožić.otvaranje 2

Potom su uručene nagrade za 1. Memorijalno-humanitarnu utrku Mario Madžar

U subotu se natjecanje nastavlja utakmicama u vaterpolu gdje će nastupiti šest ekipa, a među njima i ekipa Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru.

 Sukladno epidemiološkim preporukama, H2O prvenstvo odvija se bez gledatelja, a sportaši i voditelji unutar objekta obvezni su nositi zaštitne maske.

Pročitano 736 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI