NAJNOVIJE
Kad sam ja bio đeca

U dvorani Matice hrvatske u Vinkovcima predstavljana je knjiga Vinka Juzbašića Kad sam ja bio đeca – autobiografija i biobliografija.

(Petak, 21 Siječanj 2022 19:26)
Objavljen županijski poziv za prijavu programa u kulturi i tehničkoj kulturi

Prije nekoliko dana objavljen je poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi za 2022.godinu u Vukovarsko-srijemskoj županiji, vrijedan 880 tisuća kuna.

(Petak, 21 Siječanj 2022 18:42)
Župan Dekanić primio konzula Nakića

U palači Srijem u Vukovaru župan Damir Dekanić sa svojim zamjenicima Franjom Oreškovićem i Srđanom Jeremićem primio je u nastupni posjet novog generalnog konzula Republike Srbije u Vukovaru Aleksandra Nakića.

(Petak, 21 Siječanj 2022 17:51)
Osječke orgulje ponovno u punom sjaju

Nakon više od četiri godine od kako su bile poslane na rekonstrukciju i restauraciju osječke orgulje ponovno u svom punom sjaju.

Đakovačko-osječka nadbiskupija, Župa sv. Petra i Pavla, apostola u Osijeku i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske upriličili su blagoslov i svečani koncert u povodu kolaudacije obnovljenih orgulja u konkatedrali Sv. Petra i Pavla, apostola u Osijeku.

- Velika je čast i zadovoljstvo što sam mogao prisustvovati ovoj svečanosti kolaudacije orgulja u našoj konkatedrali. Veseli me da ćemo nakon toliko godina moči užuvati u zvuku naših orgulja. Čestitam svim sudionicima na sudjelovanju i donacijama. Orgulje su kulturna baština svih Osječana i siguran sam da če na njima svirati najbolji orguljaši – rekao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Ministarstvo kulture i medija uložilo je nešto više od 2,5 milijuna kuna u obnovu ovog instrumenta rekla je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te dodala

- Ovo je zaista velebni instrument, restauracija je bila zahtjevna. Katedrala bez obnovljenih orgulja nije cjelovita – rekla je Koržinek.

(Petak, 21 Siječanj 2022 17:39)
NK Osijek donirao KBC-u Osijek noćne ormariće

Nogometni klub Osijek donirao je Odjelu patologije trudnoće pri Zavodu za fetalnu medicinu Klinike za ginekologiju i opstetriciju 20 noćnih ormarića u vrijednosti 55 tisuća kuna. Na taj način osiguran je ugodniji i kvalitetniji boravak svih pacijenata na tom odjelu.

Ispred Nogometnog kluba Osijek donaciju ormarića brendiranih klupskim bojama i grbom uručili su članovi Uprave Valentina Koprivnjak i Vladimir Čohar, predsjednik Nadzornog odbora Janoš Andoči te Ana Macan, voditeljica ureda Uprave.

Vladimir Čohar u ime NK Osijek kazao je
- Mogu reći da smo sretni i ponosni što smo u ovim vremenima mogli pomoći KBC-u donacijom koja im je bila potrebna, mislim da je to i naša uloga u zajednici. Ovo je samo početak jer se svakako nadamo da će u budućnosti ovakvih prilika biti još i više - kazao je Čohar u ime NK Osijek.

(Petak, 21 Siječanj 2022 17:11)
Informativna radionica za predstavnike udruga

Vinkovačka gradska uprava uputila je poziv udruga, pravnim i fizičkim osobama s različitim programima iz područja kulture i tehničke kulture s područja Vinkovaca, na informativnu radionicu koja će biti održana u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u utorak, 25. siječnja, s početkom u 18 sati. 

(Petak, 21 Siječanj 2022 16:35)
Umirovljenici će mjesečnu autobusnu kartu u Vukovaru plaćati 10 kuna

Grad Vukovar i ove godine nastavlja s financiranjem gradskog prijevoza osobama starijima od 65 godina koje imaju prebivalište na području Grada Vukovara.

(Petak, 21 Siječanj 2022 16:19)

Vukovar – Grad mladih državnih prvaka u plivanju i šahu

Gradonačelnik Penava čestitao na sportskim uspjesima u ime Gradske uprave Gradonačelnik Penava čestitao na sportskim uspjesima u ime Gradske uprave Foto: R. Rac

Gradonačelnik Vukovar Ivan Penava u svom je ured primio izvrsne mlade vukovarske sportaše Luku Čarapovića člana Plivačkog kluba Vukovar te Bornu Radića i Petra Kovača članove Šahovskog kluba „Slaven“ Vukovar. Sva tri sportaša ostvarila su zapažene sportske rezultate na sportskim natjecanjima, a gradonačelnik Penava čestitao im je na izvrsnim rezultatima.

Luka Čarapović član je Plivačkog kluba Vukovar te je na Državnom prvenstvu za dobne skupine od mlađih juniora do seniora koje se održalo u prosincu prošle godine u Rijeci postao državni prvak u disciplini 50 metara leđno u malom bazenu. S natjecanja se Luka vratio s čak 2 medalje, a drugu je osvojio plivajući 100 metara mješovito gdje je osvojio treće mjesto. Koliko je konkurencija bila velika govori to da je na natjecanju sudjelovalo preko 400 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Ovaj mladi sportaš ispričao nam je kako smatra da je postigao svoj dosadašnji najveći uspjeh u svojoj sportskoj karijeri.

VRHUNSKI REZULTATI U VRHUNSKIM UVJETIMA
- Osam godina treniram plivanje, a Državno prvenstvo, koje je bilo prije mjesec dana u Rijeci smatram svojim dosadašnjim najvećim uspjehom u karijeri i nadam se da će takvih uspjeha biti još više – rekao je Luka Čarapović.

Uz sto što je vrhunski sportaš, Luka je i srednjoškolac koji za sada uspješno balansira između nastavnih i sportskih obaveza. U budućnosti bi uz sjajne sportske rezultate volio postati i trener plivanja, po uzoru na svoga trenera, a kako bi novijim naraštajima uspješno pronosio usvojena znanja i ukazivao im kako je bavljenje spotom najispravniji životni stil. Naravno, Lukini rezultati, vjerojatno ne bi niti približno bili ovoliko dobri, da uz svoj trud i angažman nema prvorazredne uvjete na vukovarskom Plivalištu.

02 SPORTAŠI LUKA
Luka Čarapović, član Plivačkog kluba Vukovar

- Uvjeti su zasigurno jedni od najboljih u Hrvatskoj. Imamo jako lijepi bazen, a klub dosta ulaže u plivače i u opremu i mislim da se to već sada isplatilo, a vjerujem da će biti isplativo i u budućnosti - zaključio je Čarapović.

ŠAH POBUDIO VELIKI INTERES KOD MLADIH
Borna Radić i Petar Kovač članovi su Šahovskog kluba „Slaven“ Vukovar koji je nedavno reaktiviran te je u kratkom vremenu uspio privući značajan broj djece šahista, ali i postići odlične i zapažene rezultate. Borna Radić je na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u ubrzanom šahu za kadete u kategoriji do 12 godina osvojio 1. mjesto, dok je petnaestogodišnji Petar Kovač na Božićnom brzopoteznom turniru pobijedio starije kolege sa šahovskim titulama i time osvojio svoj prvi seniorski turnir.

03 SPORTAŠI BORNA
Borna Radić, član Šahovskog kluba „Slaven“ Vukovar

- Šah profesionalno treniram već četiri godine, a prvotno sam ga zavolio uz igranje s obitelji. Nedavno sam u Vinkovcima na Državnom prvenstvu u brzopoteznom šahu osvojio prvo mjesto s ostvarenih 7 od maksimalnih 9 bodova – ispričao nam je Radić.

GRADONAČELNIK ČESTITAO SPORTSKIM NADAMA
Ove perspektivne sportske nade iz Vukovara, u svome je uredu primio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, kako bi im ispred Gradske uprave čestitao na ostvarenim izvrsnim sportskim uspjesima.

- Čestitam Luki, Borni i Petru koji su već sada na iznimno visokoj sportskoj razini, želja nam je i očekujemo da hrvatski sport podignu na još višu razinu zahvaljujući njihovom trudu, znanju i vještinama i na taj način pronose ime grada Vukovara na svim natjecanjima – rekao je Penava, koji je na novinarski upit prokomentirao i sportsku infrastrukturu na području Vukovara, ocjenjujući je fenomenalnom.

04 SPORTAŠI URED
Prijem u uredu gradonačelnika Penave

- Zaista smo velika financijska sredstva preusmjerili u ulaganje u sportska borilišta na području Vukovara kako bi oni bili dostupni mladima i građanima, kako za profesionalno, tako i za rekreativno bavljenje sportom. I dalje ulažemo i nastaviti ćemo ulagati u kvalitetu sportske infrastrukture na području grada. Perjanica vukovarskog sporta zasigurno je naše plivalište s jednim od najboljih uvjeta u Hrvatskoj, a možemo se pohvaliti i novim gradskim, atletskim stadionom s tartan stazom, profesionalnim skate parkom koji je izgrađen u suradnji s mladima, a u fazi izgradnje nam je i prvo natkriveno boćalište – prokomentirao je gradonačelnik te podsjetio kako je napravljena i prva gimnastička dvorana u gradu Vukovaru, a uskoro završava i projekt modernizacije sportske dvorane u Borovu naselju.

- Milijuni kuna uloženi su u razvoj sporta i sportske infrastrukture na području Vukovara, a nastavljamo tim smjerom kako bi došli do masovnosti koja će iznjedriti vrhunske sportaše - zaključio je Penava, poželjevši mladim sportašima – Luki, Borni i Petru još puno uspjeha u daljnjim sportskim natjecanjima, školskom obrazovanju i privatnom životu.

Pročitano 227 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija