NAJNOVIJE
Kad sam ja bio đeca

U dvorani Matice hrvatske u Vinkovcima predstavljana je knjiga Vinka Juzbašića Kad sam ja bio đeca – autobiografija i biobliografija.

(Petak, 21 Siječanj 2022 19:26)
Objavljen županijski poziv za prijavu programa u kulturi i tehničkoj kulturi

Prije nekoliko dana objavljen je poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi za 2022.godinu u Vukovarsko-srijemskoj županiji, vrijedan 880 tisuća kuna.

(Petak, 21 Siječanj 2022 18:42)
Župan Dekanić primio konzula Nakića

U palači Srijem u Vukovaru župan Damir Dekanić sa svojim zamjenicima Franjom Oreškovićem i Srđanom Jeremićem primio je u nastupni posjet novog generalnog konzula Republike Srbije u Vukovaru Aleksandra Nakića.

(Petak, 21 Siječanj 2022 17:51)
Osječke orgulje ponovno u punom sjaju

Nakon više od četiri godine od kako su bile poslane na rekonstrukciju i restauraciju osječke orgulje ponovno u svom punom sjaju.

Đakovačko-osječka nadbiskupija, Župa sv. Petra i Pavla, apostola u Osijeku i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske upriličili su blagoslov i svečani koncert u povodu kolaudacije obnovljenih orgulja u konkatedrali Sv. Petra i Pavla, apostola u Osijeku.

- Velika je čast i zadovoljstvo što sam mogao prisustvovati ovoj svečanosti kolaudacije orgulja u našoj konkatedrali. Veseli me da ćemo nakon toliko godina moči užuvati u zvuku naših orgulja. Čestitam svim sudionicima na sudjelovanju i donacijama. Orgulje su kulturna baština svih Osječana i siguran sam da če na njima svirati najbolji orguljaši – rekao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Ministarstvo kulture i medija uložilo je nešto više od 2,5 milijuna kuna u obnovu ovog instrumenta rekla je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te dodala

- Ovo je zaista velebni instrument, restauracija je bila zahtjevna. Katedrala bez obnovljenih orgulja nije cjelovita – rekla je Koržinek.

(Petak, 21 Siječanj 2022 17:39)
NK Osijek donirao KBC-u Osijek noćne ormariće

Nogometni klub Osijek donirao je Odjelu patologije trudnoće pri Zavodu za fetalnu medicinu Klinike za ginekologiju i opstetriciju 20 noćnih ormarića u vrijednosti 55 tisuća kuna. Na taj način osiguran je ugodniji i kvalitetniji boravak svih pacijenata na tom odjelu.

Ispred Nogometnog kluba Osijek donaciju ormarića brendiranih klupskim bojama i grbom uručili su članovi Uprave Valentina Koprivnjak i Vladimir Čohar, predsjednik Nadzornog odbora Janoš Andoči te Ana Macan, voditeljica ureda Uprave.

Vladimir Čohar u ime NK Osijek kazao je
- Mogu reći da smo sretni i ponosni što smo u ovim vremenima mogli pomoći KBC-u donacijom koja im je bila potrebna, mislim da je to i naša uloga u zajednici. Ovo je samo početak jer se svakako nadamo da će u budućnosti ovakvih prilika biti još i više - kazao je Čohar u ime NK Osijek.

(Petak, 21 Siječanj 2022 17:11)
Informativna radionica za predstavnike udruga

Vinkovačka gradska uprava uputila je poziv udruga, pravnim i fizičkim osobama s različitim programima iz područja kulture i tehničke kulture s područja Vinkovaca, na informativnu radionicu koja će biti održana u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u utorak, 25. siječnja, s početkom u 18 sati. 

(Petak, 21 Siječanj 2022 16:35)
Umirovljenici će mjesečnu autobusnu kartu u Vukovaru plaćati 10 kuna

Grad Vukovar i ove godine nastavlja s financiranjem gradskog prijevoza osobama starijima od 65 godina koje imaju prebivalište na području Grada Vukovara.

(Petak, 21 Siječanj 2022 16:19)

Godina uspjeha Kluba dizača utega "Vukovar"

Klub dizača utega Vukovar Klub dizača utega Vukovar Foto: KDU Vukovar

Članovi Kluba dizača utega „Vukovar“ s puno su uspjeha završili natjecateljsku 2021. godinu. Osvojili su ukupno 78 odličja s državnih prvenstava i postavili su 37 novih državnih rekorda, dok su put Vukovara stigli pehari ekipnim prvacima RH za uzrast U15 (muški), U17 (muški i ženski), U20 (muški i ženski) i pehari namijenjeni apsolutnim pobjednicima prvenstva RH uzrasta U17, a osvojili su ih Nataša Dermiček i Nikola Todorović.

U ekipnim prvenstvima seniora i Kupu RH, osvojena su četvrta mjesta u obje spolne konkurencije, a četvrto mjesto muških je do sada najviši plasman kluba u konkurenciji 9 najboljih hrvatskih klubova. Mladi članovi kluba branili su boje Republike Hrvatske na Europskim i Svjetskim prvenstvima i Kupu Europske unije.

Natjecateljska sezona je započela u ožujku organizacijom „Otvorenog Prvenstva Vukovara“, kojim se obilježava Dan osnivanja kluba, a koji ove godine zbog epidemije nije imao međunarodni karakter jer su nastupili samo domaći klubovi. KDU „Vukovar“ je ekipni pobjednik, a Nataša Dermiček i Nikola Todorović su apsolutni pojedinačni pobjednici.

U ožujku je u Zagrebu održano Pojedinačno prvenstvo RH za uzrast U15, na kojem je osvojeno 6 zlata, 3 srebra i pehar ekipnog pobjednika i I. kolo Ekipnog prvenstva RH na kojem je ostvaren plasman na 5. mjesto.

U travnju je u Zagrebu održano Ekipno prvenstvo RH za žene (Nataša Dermiček, Emina Kondić, Hermana Dermiček i Ana Crnjac) gdje je ostvaren plasman na četvrto mjesto.

U lipnju Nikola Todorović brani boje Republike Hrvatske na Prvenstvu svijeta u Uzbekistanu i osvaja 16. mjesto.

Krajem lipnja u Zagrebu je održano Pojedinačno prvenstvo RH za seniore, gdje je osvojeno 7 zlata, 4 srebra i 4 bronce.

Početkom srpnja slijedi reprezentativni nastup na Malti na Kupu Europske unije gdje Nataša Dermiček osvaja 9., a Nikola Todorović je 5. mjesto.

U kolovozu je u Splitu održano Prvenstvo RH za uzraste U20 i U23 na kojem je osvojeno 18 zlata, 9 srebra i pehari ekipnih pobjednika u obje spolne konkurencije.

Krajem kolovoza slijedi reprezentativni nastup na Prvenstvu Europe za uzrast U17 u Poljskoj, gdje boje Republike Hrvatske brane Nataša Dermiček (12. mjesto), Nikola Todorović (12. mjesto) i David Todorović (13. mjesto)

U listopadu na Prvenstvu svijeta za uzrast U17 u Saudijskoj Arabiji u dresu s državnim grbom, ponovo su Nataša Dermiček i Nikola Todorović, plasirajući se na deseto i deveto mjesto na svijetu.Nataša Milan Nikola

Krajem listopada u Splitu je održano Pojedinačno Prvenstvo RH za uzrast U17 i II. kolo ekipnog Prvenstva RH za seniore, na kojima je osvojeno 8 titula prvaka Hrvatske, oboreno 5 državnih rekorda i osvojeni pehari ekipnih pobjednika (ženski i muški), kao i pehari apsolutnih pojedinačnih pobjednika (Nataša i Nikola), dok je seniorska ekipa zauzela treće mjesto.

U studenom klub organizira Međunarodno natjecanje „U čast Županiji“, povodom Dana županije na kojem je ekipni pobjednik, dok je u pojedinačnoj konkurenciji osvojeno mnoštvo odličja i 6 pehara po uzrastima.

Krajem studenog u Osijeku je održano III. kolo (završno) Ekipnog Prvenstva RH i Kup RH za muške i ženske. Osvojena su četvrta mjesta u ekipnim natjecanjima, a 17 puta su Nataša Dermiček (11) i Željka Miljković (6) pomicale granice državnih rekorda za mlađe uzraste.

Krajem prosinca održano je Prvenstvo kluba pod nazivom „U Susret Božiću“ na kojem su se natjecali dečki protiv cura, na kojem su svi nagrađeni odličjima, a klub je peharima nagradio svoje najuspješnije članove za ostvarene rezultate u 2021. godini a nagrade su primili Nataša Dermiček i Nikola Todorović.

U ostvarenju ovih rezultata svoj doprinos su dali: Željka Miljković, Mija Ileš, Emina Kondić, Nataša Dermiček, Hermana Dermiček, Ana Crnjac, Bruno Prokop, David Miljković, Srđan Mrđenov, Sergej Divljaković, Nemanja Tubić, Mario Milčinović, Leon Artuković, Nikola Todorović, Ognjen Vasić, David Todorović, Sergej Gavrovski i Kristijan Bertran.MILAN KORDIĆ

Gore nabrojani impozantni uspjesi kluba su dokaz da se dobro radilo u klubu, iako zbog korone u otežanim uvjetima, da klub ima mlade reprezentativce Hrvatske koje treba poticati kako bi na svojim međunarodnim natjecanjima pronosili ime našeg Grada i Republike Hrvatske, diljem Europe i Svijeta.

Pročitano 104 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija