Ispiši ovu stranicu

HNK Vukovar 1991 upisao pobjedu u prvoj pripremnoj utakmici

Arhiva Arhiva

HNK Vukovar 1991 prije dva tjedna započeo je pripreme za proljetni dio sezone u 3. HNL, a proteklog vikenda igrači trenera Miroslava Bojka odigrali su i prvu prijateljsku utakmicu u Otoku gdje su protiv domaćina slavili s minimalnih 1:0.

Trener Bojko nakon utakmice osvrnuo se na početak ovog pripremnog perioda
- Prva dva dana priprema smo imali testiranje, a ostatak tjedna odradili smo prema planu i programu. Zadovoljan sam sa pristupom igrača na početku ovih priprema, a na kraju tjedna odigrali smo i prvu pripremnu utakmicu koju smo pobjedili samo 1:0, ali na terenu je to izgledalo puno kvalitetnije nego što to rezultat govori, rekao je Bojko.

Trener Vukovara za ovu pripremnu utakmicu na raspolaganju je imao samo 14 igrača i tri vratara zbog problema s koronavirusom, dok su Biljan i Radošević bili pošteđeni zbog ozljeda. Do početka prvenstva 26. veljače Vukovarcima je u planu odigrati ukupno šest pripremnih utakmica.
- U Otoku smo pružili priliku svima koji su mogli igrati, naša tri Južnoamerikanca su bila pozitivna na koronavirus pa na njih trenutno ne možemo računati dok ne prođe period samoizoilacije, dok su Biljan i Radošević bili na poštedi zbog ranijih ozljeda. Zbog toga je sedam igrača u Otoku odigralo cijeli susret što je jako puno minuta u ovom periodu priprema. Do početka prvenstva odigrati ćemo sigurno šest pripremnih susreta, prva sljedeća je u subotu 29.01. protiv Grnaičara, govori Bojko.

Ciljevi za nastavk prvenstva su jasno postavljeni, to je zadržavanje prvog mjesta i pokušaj proboja u viši rang iako je pred nogometašima Vukovara teško proljeće budući da glavnim konkurentima odlaze u goste.
- Pokušaj proboja u drugu ligu kroz kvalifikacije naš je primarni cilj, a jedinstvena treća liga je onaj minimalni cilj koji moramo ostvariti. Očekuje nas teško proljeće, ali niti cijela prošla godina nije bila lagana. Moram reći da kada smo krenuli sa radom u Vukovaru prošle zime zaostajali smo velikih 10 bodova za Marsonijom, a na kraju smo završili bodovno poravnat s Belišćem na vrhu. Igrači su već navikli na pritisak i mislim da smo sposobni izvuči dobre rezultate na svim tim gostovanjima kod glavnih konkurenata, uvjeren je Bojko.

Trener Bojko preuzeo je ekipu HNK Vukovar 1991 prije točno godinu dana u kojima je ekipa ostvarila odlične rezultate i trenutno je na vrhu trećeligaškog prvenstva, a Bojko ističe kako je zadovoljan s ostvarenim rezultatima.
- S obzirom da smo ostvarili rezultateske uspjehe koje jesmo ja sam jako zadovoljan s boravkom u Vukovaru. U ovih godinu dana izgubili smo samo jednu utakmicu, na gostovanju u Gornjoj Vrbi. U ovom trenutku ne razmišljam o ničem drugom osim Vukovaru i to je dokaz da sam zadovoljan sa ostvarenim rezultatima, zaključio je Bojko.

Pročitano 833 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI