NAJNOVIJE
Vrtićarci na prijemu kod gradonačelnika Penave
U povodu Dječjeg tjedna i Međunarodnog dana djeteta gradonačelnik Ivan Penava te njegovi suradnici susreli su se u gradskoj vijećnici Grada Vukovara s polaznicima Dječjeg vrtića Vukovar I i Dječjeg vrtića Vukovar II. Iako smo naviknuli da su političke teme i tekuća problematika ono što proizlazi iz gradske vijećnice, ovoga puta je bila obasjana iskrenim dječjim smijehom i žamorom, jer su u njoj boravili predškolci iz navedenih vrtića. Gradonačelnik Penava i njegovi suradnici uputili su im dobrodošlicu, a vrtićarci su nestrpljivo čekali da dobiju pokoju riječ te upute pitanja čelniku grada. Prije svega, zaželjeli su još igrala u svojim vrtićima te izrazili i zadovoljstvo izgledom svoga grada. -Ove godine brojimo 35 polaznika dječjih vrtića više te je to trend koji bilježimo nekoliko godina u nizu. Tome zasigurno doprinosi povoljna cijena vrtića koja se nije mijenjala godinama. Cijena vrtića za prvo dijete je 490 kuna, 441 kunu za drugo dijete te za treće i svako slijedeće dijete vrtić je besplatan. Također, i visoki standardi u objektima vrtića u koje godinama ulažemo značajna sredstva, koristeći i sredstva EU fondova, rezultiraju kontinuiranim povećanjem broja upisane djece, ali i zaposlenika vrtića – rekao je Penava. Ravnateljica Dječjeg Vrtića Vukovar I Mirjana Kulić pojasnila je kako im je želja skrenuti pozornost na dječja prava. - Već tradicionalno u Hrvatskoj se prvi tjedan u listopadu obilježava kao dječji tjedan, a u tim danima želja nam je skrenuti pozornost na dječja prava koja su zajamčena Konvencijom o pravima djeteta. Mi odrasli imamo obvezu i dužnost voditi brigu o djeci i naučiti ih njihovim pravima i obvezama, što u vrtiću svaki dan i činimo – istaknula je Kulić dodavši kako će se u okviru Dječjeg tjedna u srijedu na Trgu Republike Hrvatske biti organizirana centralna manifestacija te nastup vukovarske vrtićke djece. Na prijemu je zahvalila i ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar II, Marina Latinović. -Važno je čuti glas djece, a mi smo tu da im u tome pomognemo – zaključila je. Međunarodni tjedan djeteta tradicionalno se održava svake godine u prvom punom tjednu listopada, a njegova svrha je usmjeriti pozornost odraslih na potrebe i prava djeteta, položaj djeteta u zajednici u kojoj živi, raste i razvija se.
(Utorak, 04 Listopad 2022 07:19)
Na godišnjicu pogibije odana počast legendarnom zapovjedniku Petru Kačiću

Članovi Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara odali su počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeće jednom od zapovjednika obrane Sajmišta pukovniku Petru Kačiću kod spomen obilježja na mjestu njegove pogibije.

(Nedjelja, 02 Listopad 2022 12:50)
Legendarni zapovjednici obrane Vukovara Ivo Šoljić i Velimir Đerek Sokol dobili mural na Mitnici

Na Mitnici je sinoć svečano otkriven mural posvećen dvojici poginulih vukovarskih heroja u obrani grada - pukovniku Ivi Šoljiću, zapovjedniku obrane Mitnice i pukovniku Velimiru Đereku-Sokolu, jednom od zapovjednika obrane Sajmišta. Ovaj mural, djelo bogdanovačkoga umjetnika Marija Matkovića, postavljen je preko puta vukovarskoga Vodotornja. Nastao je na inicijativu skupine hrvatskih branitelja iz Imotskoga i Dalmacije predvođenih umirovljenim pukovnikom i 100 postotnim hrvatskim ratnim vojnim invalidom Mirkom Čondićem.

(Nedjelja, 02 Listopad 2022 12:30)
U Đakovu promocija Sedlarovog filma 'Plavi kaputić - 30 godina poslije'

U Đakovu je u organizaciji Udruge veterana 3. gardijske brigade Kune održana promocija filma „Plavi kaputić – 30 godina poslije“ redatelja Jakova Sedlara, o djevojčici Željki Jurić čije je uplakano lice u koloni koja napušta Vukovar 19. studenoga 1991. na snimkama BBC-a obišlo svijet.

(Nedjelja, 02 Listopad 2022 10:02)
U Vukovarsko-srijemskoj županiji do škole putuje gotovo 3700 učenika

Od oko 460.000 učenika osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, u školske klupe u Vukovarsko-srijemskoj županiji početkom rujna sjelo je njih 16.833, a mnogi od njih, poglavito srednjoškolci, do škole moraju u najbliži grad, radi se o gotovo 3700 učenika. 

(Nedjelja, 02 Listopad 2022 09:44)
Danom ružičaste vrpce ukazuje se na važnost ranog otkrivanja raka dojke

U organizaciji Lige protiv raka Vukovar u našem je gradu obilježen 23.dan ružičaste vrpce. Riječ je o humanitarnoj akciji koja za cilj ima upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke. Dan se obilježava u 30 zemalja svijeta, a u Hrvatskoj svake prve subote u listopadu.

(Subota, 01 Listopad 2022 15:12)
U Vukovaru otvoreno 26.športsko natjecanje dragovoljaca i veterana, nastupa 800 branitelja iz cijele Hrvatske

Na trgu Republike Hrvatske u Vukovaru potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved svečano je otvorio 26.državno športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata RH Vukovar 2022”.

(Subota, 01 Listopad 2022 13:59)

Sedam medalja Luke Čarapovića na Prvenstvu Hrvatske

PK Vukovar - Prvenstvo Hrvatske u Zagrebu PK Vukovar - Prvenstvo Hrvatske u Zagrebu Foto: PK Vukovar

Na bazenima Svetice u Zagrebu, održano je Prvenstvo Hrvatske za seniore i Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine. Plivalo je ukupno 400 plivača iz 36 plivačkih klubova.

Plivački klub Vukovar predstavljalo je 8 plivača ( 4 plivačice i 4 plivača). Ivana Kosanović, Lena Dželalija, Gita Čilić i Tamara Tintor u ženskoj i Stefan Tintor, Lovro Brođanac, Luka Knežević i Luka Čarapović u muškoj konkurenciji.

Osim individualnih utrka, po prvi puta je klub imao štafete u muškoj i ženskoj konkurenciji što je poseban iskorak jer pokazuje kako ovaj mladi klub napreduje iz godine u godinu sa sve većim brojem predstavnika.

Gotovo su svi plivači plivali osobne rekorde.

- Moramo napomenuti kako smo imali najmlađi sastav na Prvenstvu Hrvatske, što nam govori kako naše vrijeme tek dolazi bez obzira što smo s ovim rezultatima ispisali povijest plivanja na Istoku Hrvatske. Ukupno smo osvojili 7 medalja i to 2 zlatne, 3 srebrne i 2 brončane, a za njih se pobrinuo Luka Čarapović. U krajnjem zbroju po osvojenim medaljama Plivački klub Vukovar zauzeo je 13. mjesto od 36. klubova – rekao je trener i predsjednik Plivačkog kluba Vukovar Ivan Koščević.

Luka je uz osvojena odličja u istom danu postavio 2 puta novi mlađe juniorski rekord Hrvatske u disciplini 50 m leđno. U jutarnjim kvalifikacijama srušio je rekord star 9 godina s rezultatom 26.82 sec, dok je poslijepodne u A finalu oborio svoj rekord i postavio novo vrijeme koje sada iznosi 26.55 sec. Isti rezultat mu je kao mlađem junioru donio 3. mjesto u seniorskoj kategoriji, 3. mjesto u mlađe seniorskoj, 2. mjesto u juniorskoj i 1. mjesto u mlađe juniorskoj kategoriji.Ivan Koščević i Luka Čarapović

Osim navedenog Luka je prvog dana natjecanja postao viceprvak Hrvatske u disciplini 200 m slobodno s rezultatom 01:58.35 u kategoriji mlađih juniora.

Drugog dana je postao prvak države u disciplini 200 m leđno s rezultatom 02:13.36 u kategoriji mlađih juniora.

Četvrtog dana u disciplini 100 m leđno postao je viceprvak Hrvatske s rezultatom 59.00 sec u mlađe juniorskoj kategoriji.Luka Čarapović

Za natjecanje su plivače pripremali i vodili Jelena Stojadinović i trener Ivan Koščević.

Ovim nastupom klub je završio sezonu a s radom počinju ponovno 1. rujna.

Pročitano 180 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija