Ispiši ovu stranicu

Sedam medalja Luke Čarapovića na Prvenstvu Hrvatske

PK Vukovar - Prvenstvo Hrvatske u Zagrebu PK Vukovar - Prvenstvo Hrvatske u Zagrebu Foto: PK Vukovar

Na bazenima Svetice u Zagrebu, održano je Prvenstvo Hrvatske za seniore i Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine. Plivalo je ukupno 400 plivača iz 36 plivačkih klubova.

Plivački klub Vukovar predstavljalo je 8 plivača ( 4 plivačice i 4 plivača). Ivana Kosanović, Lena Dželalija, Gita Čilić i Tamara Tintor u ženskoj i Stefan Tintor, Lovro Brođanac, Luka Knežević i Luka Čarapović u muškoj konkurenciji.

Osim individualnih utrka, po prvi puta je klub imao štafete u muškoj i ženskoj konkurenciji što je poseban iskorak jer pokazuje kako ovaj mladi klub napreduje iz godine u godinu sa sve većim brojem predstavnika.

Gotovo su svi plivači plivali osobne rekorde.

- Moramo napomenuti kako smo imali najmlađi sastav na Prvenstvu Hrvatske, što nam govori kako naše vrijeme tek dolazi bez obzira što smo s ovim rezultatima ispisali povijest plivanja na Istoku Hrvatske. Ukupno smo osvojili 7 medalja i to 2 zlatne, 3 srebrne i 2 brončane, a za njih se pobrinuo Luka Čarapović. U krajnjem zbroju po osvojenim medaljama Plivački klub Vukovar zauzeo je 13. mjesto od 36. klubova – rekao je trener i predsjednik Plivačkog kluba Vukovar Ivan Koščević.

Luka je uz osvojena odličja u istom danu postavio 2 puta novi mlađe juniorski rekord Hrvatske u disciplini 50 m leđno. U jutarnjim kvalifikacijama srušio je rekord star 9 godina s rezultatom 26.82 sec, dok je poslijepodne u A finalu oborio svoj rekord i postavio novo vrijeme koje sada iznosi 26.55 sec. Isti rezultat mu je kao mlađem junioru donio 3. mjesto u seniorskoj kategoriji, 3. mjesto u mlađe seniorskoj, 2. mjesto u juniorskoj i 1. mjesto u mlađe juniorskoj kategoriji.Ivan Koščević i Luka Čarapović

Osim navedenog Luka je prvog dana natjecanja postao viceprvak Hrvatske u disciplini 200 m slobodno s rezultatom 01:58.35 u kategoriji mlađih juniora.

Drugog dana je postao prvak države u disciplini 200 m leđno s rezultatom 02:13.36 u kategoriji mlađih juniora.

Četvrtog dana u disciplini 100 m leđno postao je viceprvak Hrvatske s rezultatom 59.00 sec u mlađe juniorskoj kategoriji.Luka Čarapović

Za natjecanje su plivače pripremali i vodili Jelena Stojadinović i trener Ivan Koščević.

Ovim nastupom klub je završio sezonu a s radom počinju ponovno 1. rujna.

Pročitano 443 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI