Ispiši ovu stranicu

Prva pobjeda Vukovaraca u Prvoj nogometnoj ligi

Vukovar 1991 - Jarun Vukovar 1991 - Jarun Foto: Kery

U prvoj utakmici na svom terenu u Prvoj nogometnoj ligi Vukovar 1991 došao je do pobjede od 4:1 protiv Jaruna. Poveo je Vukovar pogotkom Ivana Aleksića u 8' minuti, izjednačio je Borna Bilobrk u 13,'. Do kraja poluvremena se igralo izjednačeno a bolji je dojam ostavio Jarun. Vukovar je početkom drugog poluvremena u vodstvo doveo Barišić (50'). Kada je u 66. minuti zbog drugog žutog kartona isključen igrač Jaruna Bruno Međimorec, otvorio se prostor za pobjedu što je Vukovar iskoristio te pogocima Robina u 75' i drugog pogotka Josipa Barišića u 80' riješio utakmicu. Imao je Vukovar do kraja susreta još nekoliko prigoda povećati rezultat no nije bio preciznosti.

- Prije svega čestitam Vukovaru na prvoj pobjedi u Prvoj nogometnoj ligi. Teško jako, 4:1, da malo prevelika razlika s obzirom na ono što se događalo na terenu. Nakon 1:1 malo smo se digli, imali smo tu prividnu inicijativu, ništa konkretno ni mi ni oni, ali egal neki. Drugo poluvrijeme opet otvaranje pogotkom za njih i to nas je malo poremetilo. Bez obzira, dogovor je bio i da se to desi da nastavljamo dalje. Imali smo cilj igre, imali smo možda premalo raspoloženih igrača, bilo je tu malo suzdržanih. Naša ekipa u odnosu na prošlu godinu ima 8 novih igrača u prvih 11 što je puno. Bez obzira na to treba malo više energije. Po meni premalo energije u nekim situacijama i dovelo nas je do toga da smo imali tu nesreću da dobijemo crveni karton u 60. minuti, onda s igračem manje nismo uspjeli ipak nešto previše zaprijetiti i primili smo još dva pogotka. Žao mi je zbog prevelike razlike ali vjerujem da ćemo iz ovog poraza nešto naučiti i već u idućem kolu biti puno bolji - rekao je trener Jaruna Jerko Leko te prokomentirao Vukovar kao novajliju u ligi – Vidi se da ekipa ima okosnicu iz prošle godine, vidi se da su iskusni i Kolumbijac (Robin) radi razliku, na to smo upozoravali a na kraju je i zabio pogodak. Jedan vrlo dobar igrač nešto tipa Aleksa Latkovića u Rudešu, on je taj nositelj u Vukovaru. Mislim da će Vukovar igrati značajnu ulogu u Prvoj nogometnoj ligi. Novajlije jesu i mi smo bili prošle godine pa smo završili četvrti tako da vjerujem da imaju budućnost ali liga je izjednačena i bit će tu svega i ja vjerujem da ćemo se mi dignuti i biti konkurentni gore za gornji dio tablice što nam je i cilj – zaključio je Leko.

- Moram prvo čestitati svojim igračima i onima koji su krenuli u prvih 11 i onima koji su ušli s klupe i koji nisu ušli. Mislim da smo danas svi disali za ovu pobjedu. Prvo poluvrijeme smo otvorili odlično utakmicu s golom i još dvije šanse prije našeg gola, to je bilo otvaranje kakvo smo željeli, onda smo iz naše greške dobili gol. Moram reći da smo nakon njihovog gola malo "upali u rupu" gdje se vidio manjak samopouzdanja i vjere u sebe. Nakon poluvremena, korekcijama i izmjenama s klupe smo potpuno izdominirali drugo poluvrijeme i na kraju mogu reći da je rezultat potpuno zaslužen. Moglo je biti i više u našu korist. Zadnjih 15 - ak minuta nakon četvrtog gola smo imali još tri stopostotne šanse za peti gol. Za prvu domaću utakmicu ništa više od toga nismo mogli poželjeti – rekao je trener Vukovara Miroslav Bojko.

Start je odličan iz dvije utakmice četiri boda – S obzirom da smo mi u biti preskočili dva ranga natjecanja u odnosu na prošlu sezonu bilo nam je jako bitno za samopouzdanje igrača da s bodovima iz prva dva kola pokažemo da smo konkurentni, da možemo pobjeđivati i kući i u gostima, igrati sa svakom ekipom i to smo u ove dvije utakmice dokazali, odličan ulazak u sezonu s 4 boda. Ovo je toliko teška liga da svaka utakmica može otići na bilo koju stranu na osnovu jedne ili dvije nijanse ali mislim da smo nakon današnje pobjede i utakmice u Dubravi puno sigurniji u svoje kvalitete, u svoju moć tako da vjerujem da ćemo nastaviti u pozitivnom stilu.Vukovar 1991 Jarun2

Sljedeći suparnici su stabilni i dugogodišnji drugoligaši BSK i Cibalia pa se očekuju teške i zanimljive utakmice s puno gledatelja - BSK je dugo godina u ovoj ligi, kući su jako opasan domaćin, imaju prednost u odnosu na većinu protivnika, imaju umjetnu travu na koju su navikli plus kvalitetnu ekipu. Mi ćemo probati tamo izvući pozitivan rezultat. To nam je prvi Slavonski derbi a nakon toga nas čeka županijske derbi s Cibalijom kući. Imali smo dvije teške utakmice i sad imamo dvije još teže takva će biti manje-više svaka sljedeća. Cibalia je najveći klub na našoj županiji i samim time što igramo s Cibalijom u istom rangu natjecanja za nas je već veliki uspjeh. Nadam se da će biti praznik nogometa i da ćemo i mi i oni prikazati odličnu utakmicu a o rezultatu otom-potom – zaključio je Bojko.

U ostalim susretima 2. kola: Solin – Croatia 4:0, Kustošija – Dugopolje 1:4, Hrvatski dragovoljac – Cibalia 0:0, Rudeš – BSK 2:1, Orijent 1919 – Dubrava Tim kabel 2:2.

Poredak:

1. Rudeš, Zagreb 6

2. Solin, Solin 4

3. Vukovar 1991, Vukovar 4

4. Hrvatski dragovoljac, Zagreb 4

5. Dugopolje, Dugopolje 3

6. Croatia, Zmijavaci 3

7. Orijent 1919, Rijeka 2

8. Cibalia, Vinkovci 2

9. Dubrava Tim kabel, Zagreb 2

10. Kustošija, Zagreb 1

11. BSK, Bijelo Brdo 0

12. Jarun, Zagreb 0

Raspored 3. kola: Dubrava Tim kabel – Solin, Jarun – Orijent 1919, BSK – Vukovar 1991, Cibalia – Rudeš, Dugopolje – Hrvatski dragovoljac, Croatia - Kustošija.

Pročitano 313 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI