NAJNOVIJE
Poziv na predavanje "Specifičnosti moždanoga udara u žena"

U povodu Dana crvenih haljina, koji se u svijetu tradicionalno održava prvoga petka u veljači, u petak s početkom u 14 sati u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „dr. Juraj Njavro” Vukovar održat će se predavanje na temu „Specifičnosti moždanoga udara u žena”.

Cilj je podići svjesnost o moždanome udaru kod žena od kojega u našoj zemlji svake godine umire više žena nego od raka dojke, unatoč stalno prisutnim upozorenjima na čimbenike rizika.

- Od 2019. godine kada smo prvi put u Vukovaru organizirali akciju pod nazivom „Nosi crveno” nastojimo svake godine obilježiti taj dan, upozoriti žene da brinu o svome zdravlju, da preveniraju pojavu bolesti krvih žila pa tako i moždanoga udara. Ove godine, točnije u petak 3. veljače 2023. godine u edukacijskoj dvorani Nacionalne memorijalne bolnice „dr. Juraj Njavro” Vukovar mlada doktorica specijalizantica Marina Popović održat će predavanje pod nazivom „Specifičnosti moždanoga udara u žena” gdje će prisutnima biti pojašnjeno koje su razlike moždanoga udara kod žena i muškaraca i što se može napraviti, a može se puno toga, kako bismo spriječili da dođe do moždanoga udara – pojasnila je doktorica neurologinja Nacionalne memorijalne bolnice „dr. Juraj Njavro” Vukovar Sanja Svalina.

Predavanje je otvoreno za javnost.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 16:18)
GDCK Vinkovci najavilo tri akcije darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci objavilo je raspored akcija darivanja krvi za veljaču. U suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek najavljene su tri akcije. 

- Planiramo održati tri akcije darivanja krvi i to 9. veljače od 11 do 16 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci, također 9. veljače, od 17 do 19 sati, u Osnovnoj školi I. B. Mažuranić Rokovci-Andrijaševci te 17. veljače od 9 do 13 sati, u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci - pojasnio je ravnatelj Gradskog društva crvenog križa Vinkovci Branislav Tomić. 

Prijave za termin darivanja krvi obavljaju se na telefon Crvenog križa Vinkovci 032/ 332-523. Darovatelji će odmah po telefonskoj prijavi dobiti SMS s terminom darivanja krvi.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 15:53)
5. Dan crvenih haljina u Osječko-baranjskoj županiji

Dan crvenih haljina u Hrvatskoj se obilježava već petu godinu za redom, a inicijativa je pokrenuta na prijedlog Hrvatskog stručnog neurološkog društva, a obilježava se kako bi se podigla svijest o moždanom udaru kod žena.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 14:17)
Svjetski je dan močvarnih staništa, najavljen projekt revitalizacije Mure, Drave i Dunava

Na Svjetski dan močvarnih staništa koji se u svim državama svijeta obilježava 2. veljače, iz Svjetske organizacije za zaštitu prirode izvijestili su o pet milijuna eura vrijednom projektu za revitalizaciju četiri područja u tzv.Europskoj Amazoni tj. u obnovu Mure, Drave i Dunava u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 13:14)
U zadnja 24 sata tri sudara vozila sa životinjom na cesti

Kako je priopćeno iz Policije uprave vukovarsko-srijemske, u posljednja 24 sata na našem su se području dogodile tri prometne nesreće s materijalnom štetom i to u Vukovaru, Privlaci i na graničnom prijelazu Ilok. Također su evidentirana i tri sudara vozila sa životinjom na cesti i to  dva u Vinkovcima i jedan u Jarmini.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 10:20)
Od invazivnog streptokoka u Hrvatskoj umrle četiri osobe

Iz Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo priopćeno je kako je Hrvatsku ove zime pogodila bakterijska streptokokna infekcija u obliku angine ili šarlaha, a koja je poprimila razinu epidemije.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 10:03)
Vukovarac neovlašteno prodavao medicinske proizvode i preparate za potenciju

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom iz Vukovara zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“ , priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske..

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 10:01)

Vuteks Sloga – Valpovka 3:2

Vuteks Sloga - Graničar Vuteks Sloga - Graničar Foto: Kery

Rezultati 10. kola: Đakovo Croatia – Darda 3:2, Čepin – Kutjevo 6:1, Omladinac Gornja Vrba – Slavonija 0:1, Vuteka Sloga – Valpovka 3:2 (1:0 Carlos Andres Gutierrez Morales 14', 1:1 Edi Vinogradac 18, 1:2 Ante Batinić 22', 2:2 Carlos Andres Gutierrez Morales 83' – kazneni udarac, 3:2 Saša Popin 90' +5') , Sloga Nova Gradiška – NAŠK 2:3, Slavija Pleternica – Oriolik 1:1, Bedem – Svačić Stari Slatnik 1:0, Graničar Županja – Borac Kneževi Vinogradi 2:0.

Poredak:

1. Graničar, Županja 22

2. Slavonija, Požega 22

3. Borac, Kneževi Vinogradi 17

4. NAŠK, Našice 17

5. Vuteks Sloga, Vukovar 17

6. Slavija, Pleternica 16

7. Bedem, Ivankovo 15

8. Valpovka, Valpovo 14

9. Oriolik, Oriovac 14

10.Sloga, Nova Gradiška 13

11. Svačić Stari Slatnik 12

12. Čepin, Čepin 11

13. Darda, Darda 11

14. Đakovo Croatia 9

15. Kutjevo, Kutjevo 9

16. Omladinac, Gornja Vrba 5

 

Raspored 11. kola: Borac Kneževi Vinogradi – Đakovo Croatia, Svačić Stari Slatnik – Graničar Županja, Oriolik – Bedem, NAŠK – Slavija Pleternica, Valpovka – Sloga Nova Gradiška, Slavonija – Vuteks Sloga, Kutjevo – Omladinac Gornja Vrba, Darda – Čepin.

Pročitano 66 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija