NAJNOVIJE
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)
Ponavljanje izbora u Ostrovu

Državno izborno povjerenstvo izvijestilo je da su izbori u cjelini održani regularno i vrlo mirno, ali će biti ponovljeni na dva biračka mjesta na kojima je pronađeno više glasačkih listića nego ih je trebalo biti.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:17)
U Sabor ušli Penava, Mažar, Matić i Pavliček

Nakon obrađenih gotovo svih biračkih mjesta, neslužbeni podatci Državnoga izbornoga povjerenstva pokazuju da je na parlamentarnim izborima održanima jučer 17. travnja najviše mandata osvojila Hrvatska demokratska zajednica – 61, SDP 42 , Domovinski pokret 14, Most dobiva 11, a Možemo! 10 mandata. Po dva mandata osvajaju IDS i Nezavisna platforma Sjever te jedan koalicija Fokus-Republika. U petoj izbornoj jedinici pobijedio je HDZ s 42,77 posto. Slijedi SDP 19,58. Treći je Domovinski pokret 17,38, a prošla je i koalicija Most – Hrvatski suverenisti s 8,48 posto. Mjesto u Saboru su u našoj izbornoj jedinici osigurali vukovarsko-srijemski političari Ivan Bosančić, Nikola Mažar i Josip Šarić iz HDZ-a, Ivan Penava i Josip Dabro iz DP-a, Predrag Matić i Mario Milinković iz SDP-a te Marijan Pavliček iz koalicije Most – Hrvatski suverenisti. I u Vukovaru je najviše glasova dobio HDZ – 35,17 posto. Drugi je Domovinski pokret s 29,51 posto, treći SDP 14,95 posto, a koalicija Most – Hrvatski suverenisti ima 11,83 posto glasova birača. Iz pete izborne jedinice u Sabor ulaze Vukovarci Nikola Mažar iz HDZ-a, Ivan Penava iz DP-a, Predrag Matić iz SDP-a i i Marijan Pavliček iz Hrvatskih suverenista.

(Četvrtak, 18 Travanj 2024 14:40)

Održana završna konferencija Erasmus+ projekta "Gimnastika za mlade"

Gimnastika za mlade Gimnastika za mlade Foto: Kery

Završna konferencija Erasmus+ projekta Gimnastika za mlade - GYM4U čiji je nositelj i koordinator projekta Gimnastički klub Vukovar. Projekt je u potpunosti financiran iz programa Erasmus + Sport 2020 Europske unije, ukupne vrijednosti 59.000 EUR. Projekt se provodio tijekom dvogodišnjeg razdoblja od 01.01.2021. do 31.12.2022. godine.

Partneri u provedbi su Sokolsko društvo Vojvodina, Klub gimnastičkih sportova Partizan Orce Nikolov, Powerlifting klub Adamas i Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima grada Vukovara "Sportski objekti Vukovar". - Projekt je započeo u vrijeme korone kada nismo mogli raditi treninge, kada se nisu mogli obavljati plivački sportovi, powerlifting i gimnastika, sve što je bio bit u ovom projektu. Radilo se on line. Nakon relaksacije vezane za korona uvjete krenulo se punom snagom kroz ova tri sporta. Bit je da se sva tri sporta spoje, tehnike treninga u jednu kako bi pomogla mladim gimnastičarima da što bolje napreduju u smislu rada i vježbe pripreme za natjecanja i odrađivanje treninga a sve u svrhu smanjenja ozljeda i nastanka ozljeda – rekla je predsjednica Gimnastičkog kluba Vukovar Ankica Paun Jaralah. Zadovoljna projektom je i partner Sokolsko društvo Vojvodina - Vrlo smo zadovoljni kako je projekt prošao bez obzira na koronu. Djeci se dopao takav vid projekta kojeg je nositelj Gimnastički klub Vukovar, gdje su usput mogli vidjeti tri različita sporta koji nisu samo gimnastika radi rehabilitacije same djece i njihovih ozljeda. Cilj je kako bi se uspjelo preduhitriti da ne dođe do lomova ili bilo koje druge ozljede koje nosi samo bavljenje nekom fizičkom aktivnošću – rekao je Miroslav Kovač predsjednik Sokolskog društva Vojvodina iz Novog Sada. Ispred grada Vukovara nazočio je zamjenik gradonačelnika Filip Sušac – U ime grada Vukovara čestitam Gimnastičkom klubu Vukovar što su uspjeli među rijetkim klubovima koji su uspjeli organizirati Erasmus + program jer znamo da takvi programi zahtijevaju partnere van Republike Hrvatske. Kroz taj program naši sportaši poboljšavaju svoje kvalitete. Ponosni smo i na klub i što smo na završnoj konferenciji što je pokazatelj da je projekt uspješno završen – rekao je Sušac.Gimnstika

Opći cilj GYM4U projekta je zaštita mladih sportaša u dobi od 7 do 14 godina od opasnosti po zdravlje i povećanje sigurnost poboljšanjem uvjeta za trening i natjecanje.

Specifični ciljevi projekta su usmjereni na uspostavu dugoročne mreže za promicanje i provedbu zaštite zdravlja i sigurnosti mladih gimnastičara od 7 do 14 godina, te razvoj, primjenu i razmjenu dobre prakse o poboljšanim trenažnim i natjecateljskim uvjetima mladih gimnastičara s ciljem zaštite zdravlja mladih sportaša i prevencije od ozljeda.

Pročitano 248 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija