NAJNOVIJE
Otvoren prvi obrazovni centar u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Prvi regioni obrazovni centar u Vukovarsko-srijemskoj županiji otvoren je u OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru u okviru istodobnoga otvaranja 10 ovakvih centara u Hrvatskoj.

(Petak, 22 Rujan 2023 13:53)
Najavljen novi tretman suzbijanja komaraca

Veterinarska stanica Vukovar najavila je novi tretman suzbijanja suzbijanja komaraca sa zemlje na području Grada Vukovara 25. rujna 2023g. u vremenu od 17:30 do 22:00h

Tretman će se vršiti u Centru grada, Adici, Sotinu, Mitnici, Sajmištu i Vučedolu.

Koristit će se insekticidi odobreni od Ministarstva zdravstva RH i preporuke Svjetske zdravstvene organizacije za primjenu u naseljenim mjestima, koji su bez štetnih učinaka na zdravlje ljudi i toplokrvnih životinja.

Ipak molimo građane koji imaju problema sa zdravljem da u vrijeme akcije ne izlaze iz kuća i da zatvore prozore.

Ukoliko vremenske prilike ne dozvole tretiranje, akcija će se obaviti slijedećeg dana, odnosno kada to bude moguće.

Za vrijeme tretiranja komaraca pčelari trebaju skloniti košnice.

(Petak, 22 Rujan 2023 12:37)
Otvoren 16. Vukovarski etno sajam

Na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru otvoren je 16. Vukovarski etno sajam na kome sudjeluje 54 izlagača iz Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Koprivničko križevačke županije te osam ugostitelja i tri kraft pivara.

(Petak, 22 Rujan 2023 12:20)
Održana panel rasprava „Strategije i planovi za suzbijanje siromaštva, unaprijeđenje dostupnosti i jednakosti pomoći starijim osobama i održivi razvoj lokalne zajednice“

Humanitarna udruga Duga Vukovar održala je u Gradskom muzeju Vukovar panel raspravu: „Strategije i planovi za suzbijanje siromaštva, unaprijeđenje dostupnosti i jednakosti pomoći starijim osobama i održivi razvoj lokalne zajednice“.

Događaj je organiziran u sklopu projekta “TEACHgiving – zajedno protiv siromaštva hrvatskog sela” financijski podržanog kroz Fond za aktivno građanstvo sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Cilj događaja bio je potaknuti raspravu i razmijeniti iskustva o potrebama ciljanih skupina i lokalne zajednice, uloge i važnosti malih humanitarnih organizacija i socijalnih samoposluga i organizacija civilnog društva u suzbijanju siromaštva, održivosti poslovanja u kriznim vremenima te otkriti daljnje planove za održivi razvoj lokalne zajednice u skladu sa Agendom 2030. Više o samoj panel raspravi ispričala je prije početka rasprave voditeljica projekta Tijana Prokić.

- Na ovoj panel raspravi želimo razgovarati o neprofitnim organizacijama koje imaju ključnu ulogu u rješavanju problema lokalne zajednice. One se bave pojedincima i pružaju ne samo materijalnu, nego i socijalnu pomoć. Rasprava se održava u sklopu projekta TEACHgiving kroz koji se želi uspostaviti i ojačati kapacitete mreže humanitarnih organizacija u Hrvatskoj, senzibilizirati javnost i poticati na osiguranje pomoći starijim osobama na selu kroz podršku rada civilnom društvu i zagovarati za učinkovitijom i regionalnom prihvatljivom politikom suzbijanja siromaštva. Nakon završetka panel rasprave rezultate rasprave i istraživanja koja smo proveli kroz projekt prikazat ćemo nadležnim ministarstvima, lokalnoj i akademskoj zajednici te svim ostalim sudionicima koji imaju veze s radom neprofitnim organizacijama, a u cilju smanjenja siromaštva u Hrvatskoj – naglasila je Prokić.

Uz brojne druge sudionike, u panel raspravi sudjelovao je i predstavnik Grada Vukovara, stručni suradnik za socijalnu skrb Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dalibor Žigić koji je naglasio kako Grad Vukovar kontinuirano podržava rad ovakvih projekata. Podsjetio je i kako se oko 4 milijuna eura izdvaja iz gradskog proračuna za socijalno ugrožene građane.

Projekt “TEACHgiving – zajedno protiv siromaštva hrvatskog sela” Humanitarna udruga Duga Vukovar provodi u partnerstvu sa Centarom za edukaciju i informiranje potrošača u razdoblju od 1. listopada 2022. do 30. rujna 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta je 14.996, 81 eura.

(Petak, 22 Rujan 2023 12:11)
Nacionalni je dan borbe protiv nasilja nad ženama

U prvih osam mjeseci ove godine udruzi B.a.B.e se za pomoć obratilo 1000 žena, a zbog obiteljskog nasilja javilo se njih 426, istaknuli su u toj vodećoj hrvatskoj udruzi za zaštitu ženskih i ljudskih prava uoči 22. rujna - Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, prenosi HINA.

(Petak, 22 Rujan 2023 12:02)
Počinje gradnja novog putničkog terminala Zračne luke Osijek

Počinje izgradnja i rekonstrukcija osječke zračne luke. Sporazum za izvođenje radova „Gradnja putničkog terminala Zračne luke Osijek“ potpisan je između Zračne luke Osijek d.o.o. i Zajednice gospodarskih subjekata – Projektgradnja plus d.o.o., Osijek-Koteks d.d. i Trames d.o.o.. Gradnja će trajati ovu i 2024. godinu, ukupna vrijednost ugovora je 9.059.450,02 eura (bez PDV-a), a ovom investicijom osigurat će se sigurnosno-prometni standardi i energetska učinkovitost te udovoljiti schengenskom režimu upravljanja granicama.

(Petak, 22 Rujan 2023 09:43)
Obnovljena zgrada željezničkog kolodvora Osijek

Obnovljena je zgrada željezničkog kolodvora Osijek, a zgrada je za putnike otvorena 11. rujna 2023.. Renovacija 125 godina stare zgrade trajala je dvije i pol godine, a projekt vrijedan oko četiri milijuna eura provela je HŽ Infrastruktura.

(Petak, 22 Rujan 2023 09:10)

Vukovar 1991 drugi na prvenstvenoj ljestvici

Vukovar 1991 - Dugopolje Vukovar 1991 - Dugopolje Foto: Janoš Kery

Jučer su posljednju utakmicu šestog kola SuperSport Prve nogometne lige odigrali Šibenik i Cibalija. Pobijedio je Šibenik 2:0 pogocima Ivana Cvijanovića u 38' i 60' minuti.

Vukovar je još u petak ugostio trećeplasiranu ekipu prvenstva Dugopolje koja je do utakmice s Vukovarom bila neporažena. Svoju dobru igru potvrdili su gosti u prvom poluvremenu kada su bili bolja ekipa. Vukovar je početkom drugog poluvremena došao do dva pogotka. Prvo je u svom šesnaestercu Stipe Vladušić nesmotreno dodao usamljenom Knöllu loptu na desetak metara od vratara Lukića a vukovarskom napadaču je to bio lak zadatak, igrala se 61. minuta. Samo dvije minute kasnije iz jedne kontre Vanja Pelko se odlično riješio svog čuvara i izbio sam pred gostujućeg vratara, i plasirao loptu u desni donji kut, vratar Lukić ju je dirao ali je ona ipak umigoljila u gol. Do kraja susreta gosti su imali 4-5 čistih prigoda. Ono što nije uhvatio vratar Tin Sajko, odbilo se od stative. U trećoj minuti sudačke nadoknade u kaznenom prostoru gostiju srušen je Mustedanagić a kazneni udarac je izveo Knöll za 3:0.

- Utakmica je puno teža nego što na kraju sugerira rezultat. Dugopolje je danas pokazalo da nije slučajno imalo rezultate u ovih pet kola. Jako opasna ekipa koja koristi greške suparnika. Imali smo i sreće u 2-3 situacije kada su pogodili stativu i jednom je Tin Sajko imao vrhunsku reakciju. Mi smo početkom drugog poluvremena iskoristili njihovu pogrešku i kada su se otvorili onda smo iz kontre i penala završili utakmicu. Čestitam i jednoj i drugoj ekipi – rekao je trener Vukovara Miroslav Bojko.Vukovar 1991 Dugopolje5 objavljeno

- Na kraju pobjeda Vukovara. Rekao bih da je utakmica bila potpuno pod našom kontrolom do tog nesretnog gola kod individualne pogreške. Vukovar je vrlo brzo došao i do drugog gola i jako je teško bilo očekivati da se vratimo. Do prvog gola smo izgledali u potpunosti bolji protivnik i u tim teškim uvjetima jer teren je zaista u lošem stanju. Tu ne tražimo alibi niti to umanjuje pobjedu Vukovara. Moram se vratiti na neku drugu stvar. Mislim da je danas nedostojan utakmice bio prvoligaški sudac Ante Čulina, ono što smo danas doživjeli, po pitanju neujednačenosti u kriteriju. Ja moram svoje dečke zaštiti, odigrali su jednu jako dobru utakmicu u kojoj je zakazala isključivo realizacija. Kažem sramotno suđenje Čuline. - rekao je trener Dugopolja Boris Pavić.

Poredak:

1. Šibenik 15

2. Vukovar 1991 12

3. Zrinski Osječko 1664 12

4. Dugopolje 11

5. Cibalia 10

6. Dubrava Tim kabel 9

7. Jarun 9

8. Orijent 8

9. Solin 4

10. BSK 4

11. Sesvete 4

12. Croatia Zmijavci 3

Raspored 7. kola: Dugopolje – Solin, Sesvete – Šibenik, Orijent – Bijelo Brdo, Cibalia – Zrinski Osječko 1664, Croatia Zmijavci – Vukovar 1991, Dubrava Tim kabel – Jarun.

Pročitano 71 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija