NAJNOVIJE
Oprema i namještaj vukovarskog veleučilišta donirani Ekonomskoj školi Vukovar

Vukovarsko Veleučilište Lavoslava Ružičke doniralo je namještaj i opremu Ekonomskoj školi Vukovar koja se od 15. travnja preselila u bivše prostore VEVU-a u Županijskoj 52. Ugovor o donaciji potpisali su dekan Veleučilišta Željko Sudarić i ravnateljica Ekonomske škole Vukovar Jelena Vinaj, a riječ je o fitness centru te školskom namještaju.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 15:32)
Sutra u Vukovaru tribina o aktualnim demografskim i migracijskim trendovima

Područni centar Instituta Pilar u Vukovaru, u povodu Dana Grada Vukovara organizira redovitu tribinu "Znanstveni susreti u Institutu Pilar".

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 13:02)
Sa seminara o upravljanju organizacijama poručeno kako treba prihvatiti različitosti, ostvariti suradnju i stimulirati poželjna ponašanja

Na zahtjev članova HUP-a u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca Regionalnog ureda Osijek i Tehnološkog parka Vinkovci održan je seminar na temu Upravljanje organizacijama. Namijenjen je prvenstveno malim i mikro poduzećima, ali i svim zainteresiranima koji planiraju povećanje broja djelatnika ili su prošli kroz taj period, a imaju poteškoće u oblikovanju tima, organizacijske kulture i suočavaju se s narušenom radnom klimom i odnosima na poslu što posljedično ugrožava i ostvarivanje poslovnih ciljeva i rezultata.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 12:14)
Čestitka ministra Medveda Kunama
Poštovani pripadnici Kuna, dragi prijatelji, čestitam vam 33. obljetnicu ustrojavanja slavne 3. gardijske brigade - stoji u poruci ministra branitelja Tome Medveda koji prenosimo u nastavku.
- Prije 33 godine dokazali ste ljubav prema Domovini kada ste se odlučno stali na branik slobode i neovisnosti Republike Hrvatske. Na poziv našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana preuzeli ste važnu ulogu i na najčasniji način dali svoj doprinos da bi Hrvatska danas bila samostalna, slobodna i neovisna država. Od Vukovara i Posavine do zadarskog zaleđa branili ste i obranili hrvatsku slobodu i ime Kuna zlatnim slovima upisali u našu povijest.

U danima kada obilježavamo 29. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak, posebno se prisjećamo vašeg doprinosa u oslobađanju Zapadne Slavonije. S tugom i zahvalnošću, u našim molitvama se sjećamo svih poginulih i nestalih pripadnika Kuna koji su živote položili na Oltar Domovine.

Tenkovska bojna danas nosi časno ime Kuna i ispisuje novu povijest moderne Hrvatske vojske, čuvajući i baštineći uspomenu na vas, hrvatske branitelje iz 3. gardijske brigade Kune. Hvala vam na doprinosu koji ste dali za slobodu u Domovinskom ratu i na doprinosu koji i danas dajete za boljitak naše Domovine.

Neka nas na vašem putu vodi snaga zajedništva koja nas je dovela do pobjede u Domovinskom ratu - stoji u poruci ministra Medveda.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 12:03)
Za vikend troje djece teže ozlijeđeno u prometu

Tijekom vikenda, od 26. do 28. travnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 12 prometnih nesreća, od čega 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom kao posljedicom (na državnoj cesti D-214, u Vukovaru, Županji, Boboti, na graničnom prijelazu Bajakovo, u Ceriću te Vinkovcima-2) i četiri nesreće s ozlijeđenim osobama, izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 11:06)
DIP utvrdio konačne izborne rezultate, teče rok za prvu sjednicu Sabora

 Rezultati izbora za 11. saziv Hrvatskog sabora, koji su održani 17. travnja, su konačni, utvrdilo je u ponedjeljak Državno izborno povjerenstvo (DIP) čiji će predsjednik Radovan Dobronić te rezultate uručiti predsjedniku Republike.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 10:24)
Nastavak razgovora Domovinskog pokreta sa HDZ-om i SDP-om
Domovinski pokret, stranka ključna za formiranje vladajuće većine, danas bi trebala nastaviti pregovore s obje strane.
(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 08:17)

Istra Poreč pobjednik je Završnice boćarskog kupa Hrvatske održane u Vukovaru

Završnica boćarskog kupa u Vukovaru Završnica boćarskog kupa u Vukovaru Foto: Janoš Kery

Na Športsko-rekreacijskom centru Lijeva bara U Vukovaru na terenima Boćarskog kluba "Mitnica" održana je Završnica Kupa Hrvatske u boćanju. Po prvi puta je nastupilo 16 ekipa. Svih 8 osam klubova Super lige i 8 osam najboljih ekipa plasiranih kroz kvalifikacije u 2023. godini. Turnir je svečano otvorio Denis Peršić predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza i dopredsjednik Svjetske boćarske federacije.

Nakon zanimljivih utakmica o polufinalu su se našli Istra Poreč – Sveti Jakov 7:5 i Biston – Metković 12:13. U finalu je Metković poveo sa 6:1, no Istra, ovogodišnji pobjednik Super lige, je poen po poen uspjela preokrenuti rezultat i pobijediti 13:6

- Ovo je druga od četiri godine koliko je Županijskom boćarskom savezu Vukovarsko-srijemske županije dodijeljena završnica Kupa Hrvatske. Ove godine po prvi puta po novoj formuli nakon pozitivnih kritika od prošle godine. Htjeli smo omogućiti svim najboljim boćarima da se okupe ovdje u Vukovaru na Završnici Kupa. Znači, po prvi put sudjeluje osam klubova Super Hrvatske boćarske lige i osam pobjednika županijskih Kup natjecanja – rekao je Denis Perišić predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza i dopredsjednik Svjetske boćarske federacije.

Hrvatsko boćanje je u samom svjetskom vrhu, kaže Peršić – U tijeku je međunarodna natjecateljska sezona. Reprezentacija Hrvatske odigrala je u prethodnom razdoblju, Europsko prvenstvo u Rimu, Svjetsko prvenstvo u Alžiru, Omladinsko svjetsko prvenstvo u Alžiru i Europsko prvenstvo u Grudama. Vratili smo se ukupno s tih natjecanja sa 17 medalja. Slijedi nam u studenom Svjetsko prvenstvo za žene i mješovito, nadamo se dobrim rezultatima i nadamo se da ćemo i dalje ostati boćarska velesila kao što smo bili i u prethodnom razdoblju.boćari 1

Na području naše županije sve je više klubova, sve je više boćarskih terena – Upravo zahvaljujući vodstvu Županijskog boćarskog saveza i predsjedniku Igoru Banovcu možemo reći da je Boćarski savez Vukovarsko-srijemske županije boćarski savez koji najviše raste u proteklom razdoblju i to nas posebno veseli. Upravo i ovakva natjecanja doprinose promociji i razvoju boćanja u ovim krajevima uz angažman ljudi u Županijskom boćarskom savezu veseli nas činjenica da je u proteklom razdoblju broj klubova narastao skoro za duplo i broje oko 20 klubova – zaključio je Peršić. 

Pero Ćubela iz Boćarskog kluba Biston svjetski je i europski prvak – Na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Grudama sam potvrdio svoju svjetsku titulu koju sam osvojio prije pola godine, sada sam potvrdio europski naslov i imam objedinjen i svjetski i europski naslov u krugovima. Mi smo Svjetska velesila u boćanju svakako. Na Europskom prvenstvu u Grudama dogodilo se ovako (Hrvatska je četvrta), nije to ni kiks ustvari, imamo zlato, srebro i broncu ali mi smo takva nacija da uvijek očekujemo više i da budemo u samom vrhu. Nekad su tu Francuzi, nekad Talijani, nekad Slovenci i mi, stalno se izmjenjujemo, nismo mi ništa lošiji od njih.

Kada su osobne ambicije u pitanju, Ćubela kaže – Sada sam praktički sve ono što sam gledao napravio, jedino što bi mi možda falilo je klupski naslov Europskog prvaka ali naravno da imam ambicija i dalje želim što više zlata imati u reprezentativnom dresu i da tu isto budem jedan o rekordera ako bude moguće. Ćubela je o Završnici kupa rekao - Danas igra jedna četvorka jako zanimljiva koja daje za pravo svima drugima da mogu biti možda neki potajni favoriti. Bit će jako zanimljivo. Igraju svi Superligaši i ostali osvajači županijskih kupova, tako da mislim da će biti jako neizvjesno i zanimljivo a mi se nadamo prvom mjestu.

Ženski boćarski Boćarski klub Pula u ženskoj je konkurenciji prvak Europe, trener Suad Zemunović ovako je prokomentirao naslov - Osvojili smo prvenstvo Hrvatske, poslije prvenstva smo odmah imali Regionalnu boćarsku ligu gdje su nastupali klubovi iz Slovenije, Srbije i Hrvatske i tu smo osvojili jako lijepi turnir. Nakon toga je došlo Europsko prvenstvo u Beogradu gdje je igralo pet država, Francuska, Italija, Slovenija, Hrvatska i Srbija i nisam se nadao da će tako biti prvu godinu pa naslov Europskih prvaka, svaka čast ženama. U sljedećoj sezoni plan je sačuvati ovo što sad imamo.

Zadovoljan je održanim turnirom organizator predsjednik Županijskog boćarskog saveza Igor Banovac – Mi kao organizatori moramo istaknuti da smo prezadovoljni što nas je prvi dan poslužilo vrijeme. Jedan dio igara smo igrali na otvorenom, bilo je lijepo sunčano vrijeme. Drugi dan kada je bilo zahladilo i kada je bila kiša igrali smo na zatvorenim i pokrivenim terenima tako da nam to nije predstavljalo problem. Proteklo je sve u najboljem redu. Da još jednom napomenem na završnicu Kupa su došli reprezentativci Hrvatske, Slovenije i Crne Gore. Kada bi sve zbrojili i stavili na hrpu rekli bi da je na jednom mjestu bilo 40-ak europskih i svjetskih zlatnih medalja – rekao je Banovac.boćanje 3

 

 

Pročitano 309 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija