Ispiši ovu stranicu

Interventna policija spriječila sukob hrvatskih i srpskih navijača

Sukob navijača na ulicama Borova naselja Sukob navijača na ulicama Borova naselja Foto: vecernji.hr

Drugog dana EP u košarci za juniorke koje se odigrava u Vukovaru i Vinkovcima, rezultati odigranih utakmica ponovno su pali u drugi plan uslijed incidenata koji su se zbili pred i u samoj sportskoj dvorani Borovo.

Sukobe između srpskih i hrvatskih navijača poslije današnje utakmice između reprezentacija Republike Srbije i Portugala, spriječile su jake policijske snage. Na utakmici se okupilo 500-tinjak navijača, među kojima je bilo 200-tinjak bučnih navijača Srbije koji su uz zastave Srbije, taktove "Marša na Drinu" i uz povike: "Srbija", "Kosovo je srce Srbije" i "Ne damo Kosovo" navijali za svoju reprezentaciju.

 Za vrijeme utakmice srpske i portugalske reprezentacije u dvorani je bilo i više hrvatskih navijača, a odmah tijekom prve minute jednog je navijača koji se pokušao obračunati sa srpskim navijačima privela policija.

Za razliku od jučerašnje utakmice između reprezentacija Srbije i Grčke, ova utakmica je shvaćena puno ozbiljnije pa je ispred dvorane i u samoj dvorani bilo prisutno primjetno više policajaca, a kasnije je angažirana i interventna policija, kao i zaštitarska služba.

U poluvremenu je došlo do prve krizne situacije kada su se pred dvoranom pojavila tri navijača u dresovima Dinama. U tom trenutku gotovo svih 200-tinjak navijača je potrčalo prema izlazu, što je ponovno spriječila policija.

Drugo poluvrijeme je prošlo na isti način, a najkritičniji dio bio je završetak utakmice kada je policija spriječila bilo kakve moguće sukobe.

Hrvatski navijači dočekali su srpske uzvicima "Ajmo, Delije", "Ajmo, Grobari", "Ajmo, četnici, gdje ste se sakrili", dok su srbijanski navijači u isto vrijeme uzvikivali: "Srbija", "Kosovo je srce Srbije", „Ne damo Kosovo“ i pjevali navijačke pjesme. Bilo kakav kontakt spriječili su pripadnici interventne postrojbe koji su se postavili između njih.

Današnja utakmica bila je druga utakmica Srbije na EP-u i njihova druga pobjeda, čime su već osigurali drugi krug natjecanja. S obzirom na jučerašnje i današnje incidente, može se očekivati da će svaka sljedeća utakmica Srbije biti utakmica visokog rizika.

 

Pročitano 2487 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac