Ispiši ovu stranicu

Češka porazila Bjelorusiju

Reprezentacija Bjelorusije pretrpjela još jedan poraz Reprezentacija Bjelorusije pretrpjela još jedan poraz Foto: Press centar KK Vinkovci

Drugog dana održavanja Europskog prvenstva za košarkašice do 18 godina, prve na teren vinkovačke dvorane izašle su košarkašice Češke i Bjelorusije. Nakon što su obje reprezentacije dan ranije poražene, do prve pobjede jučer je sasvim zasluženo stigla Češka koja je deklasirala svoje suparnice. 

Češka – Bjelorusija 81 – 36 (7-7, 21-10, 26-9, 27.10)

Izuzev prve četvrtine, Češka je bila nadmoćniji suparnik u svim segmentima igre. Iako je postotak šuta kod Čehinja izuzetno nizak u odnosu na konačni rezultat, dominacija pod košem ovom sastavu je omogućila brzo ispravljanje pogrešaka te je samo na taj način ova ekipa osvojila 19 koševa. S druge strane, Bjelorusija je imala čak 41 izgubljenu loptu i konačni epilog za njih nije mogao niti biti bolji. Kod ekipe Češke sve igračice dobile su priliku, a jedina koš nije postigla Hruskova iako je na terenu provela 15 minuta, dok je najučinkovitija bila Berankova s 13 koševa. U sastavu Bjelorusije niti jedna igračica nije stigla do dvoznamenkastog broja koševa, a u tako lošem sastavu izdvojimo Kiuliak koja je ostvarila 9 koševa.

Ovom pobjedom Češka je zadržala određene izglede za uspjehom u narednoj skupini, dok će Bjelorusija po prikazanoj igri avanturu igranja u ovoj skupini okončati bez pobjede s obzirom kako je već danas očekuje iznimno težak susret s Turskom gdje su im šanse za iznenađenje uistinu minimalne.

Pročitano 1943 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac