Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 54
Ispiši ovu stranicu

Vukovarski dizači utega ekipni prvaci Hrvatske

Vukovarski dizači kao ekipni prvaci Hrvatske Vukovarski dizači kao ekipni prvaci Hrvatske Foto: Klub dizača utega Vukovar

Kadeti Kluba dizača utega Vukovar natjecali su se u Splitu na državnom prvenstvu za mlađe kadete do 15 godina starosti koje je održano 22. ožujka, a na kojem su osvojili brojna odličja i proglašeni ekipnim prvacima države.

Iako ih je teška financijska situacija gotovo onemogućila u ovom pothvatu, hrabre dizačice i dizači utega krenuli su put Splita i ostvarili impresivne rezultate.

Četiri zlatna odličja osvojile su Melani Cetina (u kategoriji do 40 kg), Patricija Petrović (u kategoriji do 44 kg), Stefanela Cetina (u kategoriji do 48 kg) i Hermana Dermiček (u kategoriji do 53 kg).

Prvaci Hrvatske postali su i kadeti Donatelo Musulin (u kategoriji do 45 kg), Denis Kapidžić (u kategoriji do 50 kg), Herman Ivkić (u kategoriji do 62 kg), Zdenko Prokop (u kategoriji do 69 kg) i Marko Čirić (u kategoriji do 77 kg). Treće mjesto osvojio je vukovarski dizač utega Daniel Đurđević (u kategoriji do 45 kg).

I pehari za najuspješnije pojedince otišli su u Vukovar, 12-godišnja Hermana Dermiček i 15-godišnji Herman Ivkić zadivili su suce, među kojima je bio i Milan Kordić.

I seniori kluba natjecali su se u okviru prvog kola ekipnog prvenstva Hrvatske, a vukovarski dizači utega po prvi su put nastupili na ovom natjecanju. U sportskom nadmetanju svladali su ekipe Kaštela i Metalca iz Zagreba. Za vukovarski klub natjecali su se Herman Ivkić , Zdenko Prokop, Marko Ćirić, Dimitrije Stanić i Davor Horvat.

Čelnici kluba izrazili su zadovoljstvo postignutim uspjesima mladih sportašica i sportaša, ali su u isto vrijeme naglasili i zabrinutost zbog financijske situacije koja im onemogućava kvalitetniji rad. Od sportske opreme vukovarski dizači utega imaju samo klupske majice, a za svu ostalu opremu moraju se sami pobrinuti. Ovim putem su pozvali sve ljude dobre volje da im pomognu kako bi mogli imati bolje uvjete za rad, te kako bi nastavili ovakvim zadivljujućim rezultatima predstavljati Vukovar na budućim natjecanjima.

Pročitano 2413 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI