Ispiši ovu stranicu

Regata sv. Filipa i Jakova

Proteklog vikenda održana je IX. regata sv. Filipa i Jakova, ujedno IV. regata "Veslačkog kupa Miljenko Finderle", u organizaciji HVK "Vukovar", HVS i VSZ.
Regatu je otvorio gradonačelnik Grada Vukovara, ujedno i član kluba Ivan Penava.
Na regati je nastupilo sedam klubova, članica kupa u dvadeset i dvije discipline sa 200 veslačica i veslača. Domaćini posebno ističu veslački klub "Glagoljaš" s otoka Krka, koji je prevalio dalek put u ovim teškim financijskim vremenima ne bili se natjecao na regati.
Kadeti su veslali na stazi od 500 m, a sve ostale kategorije na 1000 m.
HVK "Vukovar" nastupio je u dvanaest disciplina sa dvadeset i četiri veslačice i veslača, u svim dobnim uzrastima, te ukupno zauzeo četvrto mjesto.
Pojedinačno je osvojeno jedno prvo, tri druga, jedno treće, tri četvrta, jedno peto, dva šesta, i jedno sedmo mjesto.
U memorijalnoj utrci četverca bez za juniore A, koja se vesla u čast poginulim veslačima u Domovinskom ratu, posada Vukovara zauzela je drugo mjesto. Prvo im je izmaklo ponajviše zbog gubljenja pravca, a što je posljedica ne uveslanosti i prevelike želje za pobjedom. Pobjednici memorijalne utrke je posada Trešnjevke iz Zagreba.
Prvo mjesto za HVK "Vukovar" osvojio je Mato Brandt u disciplini samaca za seniore A.
Drugo mjesto osvojila je posada:giga četverca s kormilarom za kadete u sastavu Filip Vuković, Ivan Drobac, Tomislav Varga, Bruno Sekulić i kormilar Gabrijel Karaula; četverac bez za juniore A, u kojem su veslali Mihael Kolar, Stjepan Miličić, Ivan Vodopić i Branimir Marinović, te dvojac na pariće za seniore A.
Treće mjesto zauzeo je četverac na pariće za kadete u sastavu Lovro Benaković, Mato Gašparević, Stjepan Sekulić i Domagoj Jaman.
Četvrti je bio dvojac na pariće za kadete u sastavu Aleksandar Čukelj i Danijel Jakovac; samac za kadete Ivan Kolar, te Marijana Bataković u samcu za juniorke A.
Peta je bila Katarina Bataković u samcu za kadetkinje.
Šesto mjesto zauzela je Matilda Sabljak u samcu za juniorke B, te Domagoj Džalto u samcu za juniore A.
Sedmi su stigli Andrija Dinješ i Mato Jelić u dvojacu na pariće za juniore A.Trke su protekle bez većih poteškoća izuzev utrke samaca za juniore A u kojoj je došlo do prevrtanja veslača Croatie u samom cilju.

Pročitano 1901 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI