Ispiši ovu stranicu

Veterani NK Jadrana iz Poreča posjetili Vukovar

Veterani NK Jadran - Poreč Veterani NK Jadran - Poreč Foto: Kery

Nogometaši, veterani NK Jadrana iz Poreča gostovali su u Bogdanovcima gdje su s domaćinom Croatiom odigrali prijateljsku utakmicu. Svoj dolazak u Bogdanovce iskoristili su za posjet Vukovaru i Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

- Veterani Jadrana iz Poreča u ovom sastavu djeluju već četiri godine imali smo prilike osvojiti naslove u našim županijskim ligama i prisustvovati prvenstvu Hrvatske koje se održava tri godine zaredom u Rovinju i ostvarili smo značajne uspjehe. Prve godine smo ispali u četvrtfinalu, druge godine smo bili viceprvaci i treće godine smo bili četvrti nakon izvođenja jednaesteraca. Imamo i starije i mlađe igrače, protežemo se od 35 pa do pedeset i nešto godina s tim da imamo jednog veterana iz Vukovara koji ima 62 godine. Jadran Poreč ima dugu povijest i veliki je prijatelj poštenja i nogometa. Drago nam je da smo imali priliku doći na Memorijalno groblje u Vukovaru i drago nam je da smo u trenutku rata kad su izbjegavali ljudi iz Vukovara u Poreč upoznali i stekli puno prijatelja. U kontaktu s njima smo uspjeli doći do termina da odigramo prijateljsku utakmicu s Croatiom iz Bogdanovca. Stari dio ekipe veterana su svi hrvatski branitelji koji su djelovali na Ličkom ratištu i u profesionalnim brigadama. Prvi put smo tu, stvarno smo svi počašćeni. Živjeli smo za ovaj dan. Hvala svima što smo imali priliku to doživjeti i vidjeti - rekao je Alena Riosa voditelj i član Upravnog i Nadzornog odbora NK Poreč.

Jedan od najiskusnijih članova kluba Zdenko Belička o posjetu Vukovaru kaže - velika čast i fala Bogu da smo dočekali dan da dođemo na Memorijalno groblje i odamo počast palim braniteljima. Čast nam je da smo došli. Do suradnje je došlo preko našeg golmana dugogodišnjeg veterana iz Vukovara Berislava Kučana koji ovdje ima puno prijetelja i poznanika.

Za veterane Jadrana igraju i nekada prvoligaški igrači kao što su Dejan Bonaca i Dalibor Šuran koji su igrali u Istri iz Pule i vinkovčanin Dejan Šakota koji je igrao za Cibaliu i Istru. Ipak u ogledu s Croatiom, viceprvaci Hrvatske nisu ostvarili pobjedu. Bolja je bila Croatia pobjedivši rezultatom 5:3. No rezultat ionako nije bio u prvom planu. Nakon utakmice upriličeno je druženje a spominjala se i donacija 20 šuškavaca i 5 lopti.  

Pročitano 1469 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Portal HRV