Ispiši ovu stranicu

15. Olimpijski festival dječjih vrtića

Svečano unošenje olimpijske zastave Svečano unošenje olimpijske zastave Foto: R.Rac

Zajednica športskih udruga grada Vukovara je pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora i Grada Vukovara organizirala 15. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Vukovara. 

U sportskoj dvorani u Borovo naselju unošenje olimpijskog plamena te podizanje olimpijske zastave,označilo je otvaranje festivala, kojega je otvorenim proglasila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara Ana Živanović.  

- Veliko mi je zadovoljstvo vidjeti ovoliki broj naše vukovarske mladosti, koja će na ovom Olimpijskom festivalu, brojnoj publici, svojim roditeljima, bakama i djedovima pokazati sve svoje sportske vještine koje su marljivo uvježbali i zato proglašavam Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Vukovara otvorenim - rekla je Živanović.

Na Olimpijadi je sudjelovalo 240 djece iz DV Vukovar I - centralni objekt, DV Vukovar II Lavovi, DV Vukovar I Leptirići, DV Vukovar II Munjeviti jurići, DV Vukovar I Mitnica i DV Vukovar I Vukovar novi.

Mališani su se natjecali u sljedećim disciplinama : 50 metara za dječake i djevojčice, skok u dalj za dječake i djevojčice , bacanje loptice za dječake i djevojčice, nogomet za dječake i djevojčice, štafeta za dječake i djevojčice.

- Cilj manifestacije je promicanje olimpizma, odgajanje djece putem sporta te promicanje razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih osobina djece - rekao je Tonko Sabljić, glavni tajnik Zajednice športskih udruga grada Vukovara.

Pročitano 1415 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac