Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Borci Vukovarskog sokola u Splitu osvojili 15 medalja

Mirna Pejić u borbi Mirna Pejić u borbi Foto: Vukovarski sokol

Na Svjetskim igrama borilačkih sportova (WMAG 2016.), koje je održano u Splitu, nastupili su i natjecatelji Vukovarskog sokola koji su ostvarili još jedan zapažen uspjeh.

Na natjecanju, na kojem je sudjelovalo više od 200 natjecatelja iz 11 zemalja, Vukovarci su osvojili čak 15 medalja kao i pokal za najboljeg MMA borca. Medalje su osvojili: David Binder (1 zlato i 3 srebrne medalje), Dominik Matijašević (2 srebra i 4 bronce), Denis Matijašević (1 srebro i 1 bronca), Mirna Pejić (1 srebro), Dominik Martić (1 bronca) i trener Josip Crnjac (zlatna medalja i diploma za sudjelovanje na World Martial Arts Games i Combat Jiu Jitsu). David Binder je osvojio i pehar na najboljeg amaterskog MMA borca prvenstva.

 

„Svaka minuta provedena na treningu uz znoj i poneku suzu se isplatila. Na svakom natjecanju smo sve bolji i uspješniji i izuzetno se ponosim svojim borcima prvenstveno zbog toga što su bili bolji i uspješniji od natjecatelja koji treniraju u puno boljim uvjetima nego što mi imamo i sa puno većom financijskom i moralnom potporom  institucija gradova iz kojih dolaze“, rekao je trener Josip Crnjac.

Crnjac je također ukazao i na to kako su odlazak i boravak na natjecanje financirali isključivo iz vlastitih sredstava te se zahvalio roditeljima na potpori. Zahvalu je iskazao i udruzi HVIDR-a Vukovar koji su natjecateljima ustupili svoje kombi vozilo kako bi mogli otputovati u Split kao i obitelji Višić Damira iz Solina na ukazanom gostoprimstvu jer bez njihove pomoći ne bi mogli otputovati na ovo prvenstvo. " Opravdali smo njihovo povjerenje osvajanjem velikog broja medalja i čestitam svim mojim borcima na pokazanom znanju i uspjehu, idemo dalje, uz moto kluba „ŠTO BOG DA I SREĆA JUNAČKA", izjavio je Crnjac.

Na natjecanju je nastupilo preko 200 sportaša iz BiH, Španjolske, Rusije, Srbije, Turkmenistana, Turske, Ukrajine, Irana, Azerbajdžana, Egipta i naravno iz Hrvatske koji su se u  Sportskoj dvorani Visoka natjecali  u više borilačkih stilova kako u borbama u ringu tako i  na tatamiju u različitim borilačkim sportovima  poput sve popularnijeg amaterskog MMA, grapplinga, combat jiu jitse i jiu jitse, te kickboxingu K1 i point fighting. Ekipa Vukovarskog sokola nastupila je sa samo pet najtecatelja, Denis Matijašević, Dominik Matijašević, David Binder, Dominik Martić i Mirna Pejić, kojoj je ovo bilo prvo natjecanje predvođeni trenerom  Josipom Crnjac.

Pročitano 1832 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI