Ispiši ovu stranicu

Besplatna Ljetna škola kajaka i kanua u Vukovaru

Prvi vukovarski Kajak kanu klub "Vukovar" započeo je s radom i nudi besplatnu Ljetnu školu kajaka i kanua za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole.

- Pružila nam se prilika ove godine pokrenuti Kajak kanu klub u Vukovaru i započeti s treninzima na Dunavu. S oduševljenjem smo krenuli u realizaciju projekta i samim time smo došli na ideju organizirati i besplatnu Ljetnu školu kajaka i kanua za vukovarsku djecu. - rekao je Igor Gojić, trener i višestruki svjetski i europski prvak u spustu na divljim vodama.

Klub je prvi dan primio 15 učenika koji su se pobliže upoznali sa ovim sportom i osnovama treninga. - Djeci smo objasnili što su to zapravo kajak i kanu te smo im naveli discipline ovog sporta. Upoznali smo ih sa opremnom, tehnikama veslanja, a održali smo i probno veslanje na Dunavu što ih je oduševilo. Nakon škole i osnovne faze upoznavanja sa kajakom i kanuom slijedi druga faza uvođenja pojedinca u sport i u disciplinu koja bi svakom od njih odgovarala i naposljetku planiramo započeti sa natjecateljskim dijelom. - rekao je Gojić.

Djeca koja su sudjelovala u Ljetnoj školi kajaka i kanua oduševljeno su komentirala prvi trening. – Trenirat ću veslanje kajaka i kanua jer mi se jako sviđa sport kao takav, a i sviđa mi se način na koji trener prezentira veslanje. Nadam se da ću daleko dogurati i trudit ću se da ostvarim uspjeh.- rekao je Niko Maganić, učenik 6. razreda osnovne škole.

Oprema i sredstva kluba financirana su iz vlastitih novčanih sredstava. U Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti u Kraljevici, a u suradnji sa Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, trener Kajak kanu kluba Vukovar i voditelj samogradnje sportskih čamaca Hrvatskog kajakaškog saveza prezentirali su polaznicima Škole izradu dva natjecateljska mini kajaka za kadetske uzraste sportaša. U dogovorenoj suradnji oba kajaka donirana su novoosnovanom Kajak kanu klubu Vukovar te su za tu prigodu i proizvedeni u bojama našega grada. - S obzirom na situaciju novoosnovanog kluba, kajakašku opremu nismo u mogućnosti kupovati, ali je plan da kroz ovakve programe "Samogradnje čamaca" i unutar našega kluba proizvedemo individualiziranu opremu za svakog sportaša kluba. - spominje Gojić.

Cilj novonastalog kluba je upoznati grad Vukovar sa ovom vrstom sporta, privući što više osnovnoškolaca, srednjoškolaca i njihovih roditelja kako bi pobliže uvidjeli mogućnosti koje se pružaju, ne samo kao vrhunskog sporta, odricanja i napora nego i rekreacije te zdravog načina života.

Inače, Igor Gojić se profesionalno bavi veslanjem dugi niz godina, a svoju prvu titulu europskog prvaka u veslanju na divljim vodama osvojio je 2001. godine. Osim što je europski Igor je i svjetski prvak u toj disciplini. - Svoje znanje želim prenijeti na mlade u Vukovaru i uvesti ih u zdrav svijet sporta i života na rijeci. - zaključio je Gojić.

Sve informacije o daljnjem radu kluba možete saznati na facebook stranici Kajak kanu klub Vukovar ili na broj telefona 098 609 788.

Pročitano 2815 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI