NAJNOVIJE
Policija pojačano nadzire promet

Zbog očekivanoga povećanja intenziteta prometa na cestama i stvaranja prometnih gužvi, posebice u središtima gradova, na graničnim prijelazima i autocestama, policja poziva sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i međusobno tolerantno ponašanje, kako bi uskrsni blagdani protekli sa što manje stradalih na prometnicama.

(Petak, 29 Ožujak 2024 10:16)
Provaljeno u pet ugostiteljskih objekata u Cerni

U noći sa srijede na četvrtak provaljeno je u pet ugostiteljskih objekata u Cerni iz kojih je otuđen novac.

(Petak, 29 Ožujak 2024 10:15)
U ponoć isteječe rok za predaju izbornih lista

Danas, u ponoć, istječe rok do kojega političke stranke, koalicije i birači mogu Državnom izbornom povjerenstvu predati kandidacijske liste i kandidature za parlamentarne izbore koji će se održati 17. travnja.

(Petak, 29 Ožujak 2024 08:42)
Tomislav Zadro, sin Blage Zadre, na listi HDZ-a

Na kandidacijskoj listi HDZ-a u našoj 5. izbornoj jedinci, čiji je nositelj Marin Piletić, ministar rada i mirovinskoga sustava, nalaze se i kandidati s područja Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 29 Ožujak 2024 08:38)
Srpski kulturni centar otvoren u Slavonskom Brodu

Srpsko narodno vijeće je, povodom 200. obljetnice rođenja Branka Radičevića, u Slavonskom Brodu otvorilo Srpski kulturni centar koji nosi ime toga srpskoga pjesnika.

(Petak, 29 Ožujak 2024 08:36)
Danas je Veliki petak

Danas je Veliki petak, kršćanski spomendan Isusove muke i smrti. Na ovaj se dan kršćani diljem svijeta sjećaju Isusove teške i nasilne osude, muke i same smrti.

Veliki petak, jedini je dan u godini kad Katolička Crkva ne slavi misu, ali postoje obredi.

To je dan spomena Kristove muke, razapinjanja i smrti pa liturgija ne predviđa slavljenje svete mise, no kršćanska se zajednica okuplja kako bi promišljala o velikom otajstvu zla koje pritišće čovječanstvo. Svi katolički vjernici na Veliki petak od 18 do 60 godina poste, a za starije od 14 godina obvezan je i nemrs. Nemrs znači da se taj dan ne jede meso, a post  da se osoba jednom u danu najede do sita te još dva puta nešto pojede. Na Veliki petak obično se jede riba.

(Petak, 29 Ožujak 2024 08:02)
BSK do pobjede u sudačkoj nadoknadi

Jučer su u 24. kolu SuperSport Prve nogometne lige odigrane dvije utakmice. BSK Bijelo Brdo je na svom terenu pobijedio Sesvete 2:1, strijelac oba pogotka za BSK bio je bivši igrač Vukovara 1991 Franco Capitani u 50' i prvoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena, pogodak za goste postigao je Mirko Sušak u 30' minuti. U drugom susretu Dugopolje i Dubrava Tim kabel odigrali su 0:0. Orijent i Vukovar 1991 su u srijedu odigrali također 0:0. Danas igraju Cibalija – Zrinski Osječko i Solin – Jarun dok će Croatia Zmijavci i Šibenik igrati 2. travnja

(Petak, 29 Ožujak 2024 07:37)

Uspješan nastup vukovarskih košarkaša na europskom prvenstvu

U konkurenciji 24 ekipe iz 19 europskih zemalja,  ekipa Veleučilišta „Lavoslav Ružička“  osvojila je 12. mjesto na Studentskom prvenstvu Europe u košarci koje je održano u Rijeci.

Vukovarska studentska reprezentacija, u sastavu Mario Madžar, Mario Rajšić, Aleksandar Kapović i Aleksandar Pejaković ovogodišnje natjecanje završila je s tri pobjede i pet poraza. U grupnoj fazi natjecanja pobijedili su University of Porto iz Portugala (18:9) i University of Debrecen iz Mađarske (17:11) a poraženi od University of Bordeaux iz Francuske(13:11), Gdansk University of Technology iz Poljske(11:9),Ruppin Academic Center iz Izraela (16:13) i Aix-Marseille University iz Francuske (15:13). U osmini finala izgubili su od Technion –Israel Institute of Technology (13:12), da bi u razigravanju za 12. mjesto pobijedili St. Cyriland Methodius University of Veliko Turnovo iz Bugarske s 21:14. Moramo istaknuti činjenicu da su se već u prvom kolu protiv ekipe iz Poljske ozlijedila dvojica vukovarskih studenata. Kapetan ekipe Mario Madžar stisnuo je zube i s ozbiljnom povredom patele odigrao turnir do kraja dok je za kolegu Aleksandra Pejakovića turnir bio završen(ruptura meniska koljenskog zgloba). Voditelj ekipe na natjecanju bio je Dražen Pejić, mag.cin., v. pred. Za našu ekipu ovo je bilo dragocjeno iskustvo s obzirom na prvi nastup na Europskom prvenstvu i kvalitetu samog natjecanja. Turnir su osvojili studenti Univerziteta iz Kragujevca (Srbija) pobijedivši Sveučilište u Splitu u neizvjesnoj završnici rezultatom 21:20. Interesantno je da su svi studenti veleučilišne košarkaške ekipe Vukovara članovi košarkaškog kluba „Borovo“, ekipe koja je prošle sezone osvojila A-2 ligu istok i nastupala u kvalifikacijama za Prvu A-1 ligu Hrvatske. 

Pročitano 1634 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija