NAJNOVIJE
Posvećen obnovljeni katolički križ u Ulici Šamac u Vukovaru

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac sa suradnicima obišao je obnovljeni križ u Ulici Šamac.

(Petak, 26 Srpanj 2024 15:18)
U Dunavu pronađeno tijelo utopljenika

U 13-46 sati policija je zaprimila dojavu da je u rijeci Dunav u Vukovaru uočeno mrtvo tijelo.

(Petak, 26 Srpanj 2024 15:16)
Vukovarsko-srijemska županija nagradila najuspješnije na Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima uručene su nagrade i priznanja najboljim društvima na 25. Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina održanoj u Vinkovcima 8. i 9. lipnja ove godine u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije. Ukupni pobjednik smotre je mješovita skupina KUD-a „Slavko Janković” Rokovci-Andrijaševci koja će predstavljati Vukovarsko-srijemsku županiju na državnoj smotri, Festivalu dječjeg folklora Hrvatske, koja će u listopadu biti održana u Vinkovcima.

(Petak, 26 Srpanj 2024 13:57)
Za namjerno izazivanje prometne nesreće određen istražni zatvor od mjesec dana

Osumnjičeni 57-godišnjak, koji je u namjerno izazvanoj prometnoj nesreći želio usmrtiti suvozačicu u automobilu, prvo je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske dok je kaznena prijava protiv njega upućena Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:50)
Policija otkrila mladića koji je otuđio motocikl u Vukovaru

Policijski službenici PP Vukovar su kriminalističkim istraživanjem utvrdili kako je 25-godišnjak iz Vukovara u vremenu od 19. do 23. srpnja iz pomoćnog objekta nenastanjene obiteljske kuće 46-godišnjaka u Vukovaru otuđio neregistrirani motocikl koji je potom prodao nepoznatoj osobi iz Zagreba čime je vlasnika oštetio za nekoliko tisuća eura.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:48)
Ozlijeđen alkoholizirani biciklist na cesti prema Pačetinu

Jučer i danas na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, tri s materijalnom štetom (Tovarnik, Vukovar, Vinkovci) te jedna s ozlijeđenom osobom (cesta Bršadin-Pačetin) gdje je sinoć oko 20 sati lakše ozlijeđen 29-godišnji biciklist koji je, zbog utjecaja alkohola u organizmu (2,28 g/kg), prilikom skretanja s ceste Bršadin-Nuštar udesno na cestu prema Pačetinu, izgubio nadzor nad biciklom i sletio u cestovni kanal.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:46)
Klub podvodnih aktivnosti „Vukovar“ organizira sutra tradicionalnu ekološku ronilačku akciju čišćenja korita rijeke Dunav

Klub podvodnih aktivnosti „Vukovar“ organizira sutra, 27. 7. , tradicionalnu ekološku ronilačku akciju čišćenja dijela korita rijeke Dunav u Vukovaru.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:31)

Janoš Kery

Petak, 12 Srpanj 2024 10:30

Novi napadač Hrvatskog nogometnog kluba Vukovar 1991 je Lun Toni Bončina, 21-godišnji Slovenac. Stiže iz slovenskog drugoligaša Nafte u kojoj je skupio značajno iskustvo. Bončina je bio član slovenskih klubova Olimpije i Primorja, a u Drugoj slovenskoj ligi je u 61 utakmici zabio 23 gola te deset puta asistirao. Prošle sezone bio je najbolji strijelac Druge slovenske lige.

Riječ je o klasičnom centarforu koji će svakako zaoštriti napadačku konkurenciju u momčadi trenera Branka Karačića te se odmah priključuje treninzima seniorske momčadi.

 

Petak, 12 Srpanj 2024 17:40

Hrvatski veslački klub Vukovar na Prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore osvojio je dvije brončane medalje, Član Plivačkog kluba Vukovar Luka Čarapović nastupio je na juniorskom Europskom prvenstvu te je u štafeti osvojio četvrto mjesto. Hrvatski nogometni klub Vukovar 1991 doveo je slovenskog napadača Lun Toni Bončinu. Više poslušajte u Sportskom dnevniku.

Četvrtak, 11 Srpanj 2024 08:11

U Vilniusu u Litvi je od 2. do 7. srpnja održano Europskom juniorskom prvenstvu u plivanju na kojemu je za reprezentaciju Hrvatske nastupio Luka Čarapović iz Plivačkog kluba Vukovar. Luka je nastupao u disciplinama 50m i 100m leđno, 200m mješovito i štafeti 4x100m mješovito.

Uz osobne rekorde ostvario je i sjajne rezultate u svim disciplinama na kojima je nastupio. Prvi dan EJP u disciplini 50m leđno otplivavši novi osobni rekord ostvario je 21.mjesto, drugi dan nastupio je u disciplini 200m mješovito i zauzeo 33.mjesto. Prava poslastica uslijedila je 4. dan nakon jutarnjih kvalifikacija u 100m leđno Luka se izborio za polufinale kao 12. plivač i pomaknuo svoje granice isplivavši još jedan osobni rekord rezultatom 56.61, što je ujedno najbolje isplivani rezultat u apsolutnoj kategoriji u Hrvatskoj za 2024.godinu. U polufinalu je osvojio 14.mjesto i osigurao si nastup u štafeti 4x100m mješovito.

Zadnji dan Europskog juniorskog prvenstva štafeta se nakon jutarnjeg dijela kvalificirala u finale među osam najboljih ekipa u Europi. Nakon dugo vremena su štafetu činili plivači sa svih strana Hrvatske. Maro Miknić, zapad- PK Nevera, Vito Radoš, sjever-HAPK Mladost, Vlaho Nenadić, jug -PK Jug. U finalu su plivali s momcima iz Francuske, Italije, Španjolske, Velike Britanije, Poljske, Njemačke i Ukrajine.3

Momci su ostvarili zavidan uspjeh zauzevši 4. mjesto u Europi i oborivši reprezentativni Juniorski rekord Hrvatske s rezultatom 3:39.22 što je ujedno više od 4.50 sekunde brže nego u jutarnjim kvalifikacijama. Svakako treba naglasiti i istaknuti kako je ovo Olimpijska godina, te su se mnogi pripremali za moguće isplivavanje normi. Ovo je jedno od najjačih Europskih juniorskih prvenstava u bliskoj prošlosti, a kada bi usporedili rezultate s prošlogodišnjeg Europskog juniorskog prvenstva, isti rezultat koji su momci isplivali na ovom juniorsko prvenstvo donio bi im 1. mjesto prošle godine na istom natjecanju, dok bi se na Svjetskom juniorskom prvenstvu plasirali na 3. mjesto.

Zbog svega navedenog 4. mjesto je zlatnog sjaja. Velike čestitke cijeloj našoj reprezentaciji i stručnom timu, a posebne čestitke osvajačima medalja. Čestitke idu i treneru Ivanu Koščeviću koji je još jednom pokazao kako se rad i trud uz sve prepreke na kraju isplate.1

Ponedjeljak, 08 Srpanj 2024 17:40

Hrvatski nogometni klub Vukovar 1991 danas je počeo s pripremama, izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio imena 13 vaterpolista koji će nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu. Više poslušajte u Sportskom dnevniku.

Ponedjeljak, 08 Srpanj 2024 14:05

Od 5. do 7. srpnja u Zagrebu je na Jarunu održano Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete. Okupilo se 557 najboljih mladih veslača i veslačica iz cijele Hrvatske. Vukovarski četverac u sastavu Iva Leko, Iva Paulić, Leona Kerek i Mia Smolčić osvojio je broncu kao i dvojac u sastavu Ivan Bella Janković i Josip Šeremet. Još jer osvojeno jedno peto i dva šesta mjesta.

Ostvareni rezultati:

1xKŽA – Tara Ostojić – 5. mjesto

4xKŽA – Iva Leko, Iva Paulić, Leona Kerek, Mia Smolčić – 3. mjesto

2xKMA – Ivan Bella Janković, Josip Šeremet – 3. mjestoVeslači

4xKMA – Sergej Semenjuk, Leon Hudak, Ilija Sabljić, Mateo Novak – 6. mjesto

1xJŽB – Laura Kerek – 5. mjesto1xLJŽA – Ema Tomić – 6. mjesto

Sve posade su uspjele izboriti finale A, a dvije posade osvojile su 3. mjesto. To predstavlja veliki uspjeh za klub . Njihov trud se isplatio, a njihovi uspjesi služe kao inspiracija za sve mlade sportaše u klubu.

Petak, 05 Srpanj 2024 17:40

Košarkaški klub Borovo nalazi se ljetnom odmoru dok su mladi košarkaši kampu, u tijeku je škola odbojke na pijesku, u Vinkovcima će se odigrati humanitarna nogometna utakmica za bivšeg igrača Cibalije Mladena Bartolovića. Više poslušajte u Sportskom dnevniku

Utorak, 02 Srpanj 2024 13:19

Boćarski klub Trpinjska cesta ove je godine osvojio duplu krunu, prvaci su 1. Županijske boćarske lige Vukovarsko-srijemske s ukupno 36 osvojenih bodova dva više o drugoplasiranog Dunava iz Sotina i plasirali su se u 2. Hrvatsku boćarsku ligu Zagreb-Slavonija. Također su pobjednici KUP-a Vukovarsko-srijemske županije. Boćari Trpinjske ceste u finalu su bili bolji od BK Mladost Cerić rezultatom 13:6. Za treće mjesto BK Mitnica bila je bolja od ŠBK Ivankovo rezultatom 10:6. Pred boćarima je još Kup Slavonije i Baranje i pojedinačno prvenstvo Vukovarsko-srijemske županije.

Utorak, 02 Srpanj 2024 13:09

U sportskoj dvorani Danijel Rehak, u organizaciji Gimnastičkog kluba Vukovar održan je 1. Vukovar Kup. Na ovom natjecanju svoje umijeće i sposobnosti prikazale su gimnastičarke iz tri zemlje, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske. Ukupno je sudjelovalo 12 ekipa u kategorijama kadetkinje, mlađe juniorke, juniorke i mlađe seniorke. Sudjelovalo je 8 klubova: GK Olimp- Doboj, GK Salto- Tuzla, KGS Partizan Orce Nikolov-Skopje, GD Beli Manastir,GK Inova gim -Osijek, GD Hrvatski sokol-Valpovo, GK Hrvatski sokol Vinkovci i GK Vukovar.

Natjecanje je otvorio zamjenik gradonačelnika grada Vukovar Filip Sušac, a predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Vukovara Ivan Polhert pozdravio je sve prisutne.1. Vukovar Kup3

Ovom sportskom događaju pokrovitelji su grad Vukovar i Zajednica sportskih udruga grada Vukovar, a organizatoru GK Vukovar sponzori su pružili veliku pomoć u organizaciji.

Fina, Gospodarska zona Vukovar, Turistička zajednica grada Vukovara, Vukovarski vodotoranj, Studio Dea dream, Karan pekara, Vrhunsko Vukovarsko, Restoran Nada i Walkow- craft pivovara Vukovar, su prepoznali važnost ovog događaja i pomogli organizatoru, kako bi se organizacija podigla na visoku razinu.

Natjecanje se odvijalo u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji u višeboju, a proglašene su po tri najuspješnije natjecateljice po spravama u sve četiri kategoriji.Na samom kraju proglašen je i ukupni pobjednik 1. Vukovar Kupa.1. Vukovar Kup4

Ekipni višeboj:

Kadetkinje 1. GK Olimp Doboj, 2. KGS Partizan Orce Nikolov Skopje i 3. GK Vukovar

Mlađe juniorke 1. GD Beli Manastir, 2.GD Hrvatski sokol Valpovo, 3. GK Vukovar i 4. GK Olimp Doboj

Juniorke 1. GK Vukovar, 2. GK Inova gim Osijek i 3. GK Salto Tuzla

Mlađe seniorke 1. GK Vukovar i 2. GD Beli Manstir

U ekipnoj konkurenciji članice GK Vukovar osvojile su 2 zlata i 2 bronce.

Pojedinačno u višeboju i pojedinačno po spravama vukovarske gimnastičarke su ostvarile ove rezultate:

Višeboj 2 zlata, 2 srebra i 3 bronce

Pojedinačno po spravama 8 zlata, 10 srebra i 5 bronci.

GK Vukovar je osvojio pehar za ukupnog pobjednika 1. Vukovar Kupa1. Vukovar Kup2

Uprava GK Vukovar je u prvom redu zadovoljna organizacijom, a zatim i ostvarenim odličnim rezultatima.

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija