NAJNOVIJE
Slavi se Dan grada Vinkovaca

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Vinkovcima je obilježen Dan grada i blagdan nebeskog zaštitnika sv. Ilije.

Na sjednici održanoj u Gradskom kazalištu Joza Ivakić gradonačelnik Ivan Bosančić pohvalio se, kako je rekao, iznimnim gospodarskim rastom te podsjetio na brojne projekte koji su završeni ili su u tijeku na području grada.
-Prošle godine svečanu sjednicu u povodu Dana grada održali smo u novoj zgradi Gradske knjižnice i čitaonice, a ovu odražavamo u novoobnovljenoj zgradi Gradskog kazališta Joze Ivakića. Da ne govorim o brojnim drugim projektima koje smo realizirali, ali moram reći da nismo zadovoljni jer želimo još jače napredovati i razvijati se - poručio je Bosančić te naglasio kako su u 2023. godini Vinkovci zabilježili 19 posto više zaposlenih, čiji su prihodi rasli za više od 34 posto.
-U ovom trenutku u privatnom sektoru u Vinkovcima radi gotovo 9.000 zaposlenih, a to je u odnosu na prošlu godinu gotovo 1300 ljudi više - istaknuo je te zahvalio poduzetnicima što dobrim radom Vinkovce čine uspješnim gradom.

Dan grada Vinkovaca čestitao je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić prisjetivši se uloge koju su Vinkovci imali u stvaranju hrvatske države u vrijeme Domovinskog rata.
Vinkovci imaju nevjerojatnu kulturnu i arheološku baštinu. Nevjerojatno zvuči podatak da ovdje 8.000 godina bez prestanka raste i buja život koji ovdašnji naraštaji nastavljaju. Drago mi je da danas slavimo Dan grada Vinkovaca uz dobre i kvalitetne projekte i dužnost nam je nastaviti s njima - poručio je. 

(Petak, 19 Srpanj 2024 15:13)
U Dalju otvoreno 19.Županijsko natjecanje u oranju

U Dlaju je danas otvoreno 19. Županijsko natjecanje u oranju, a po riječima predsjednika Udruge natjecatelja u oranju Osječko-baranjske županije Juraja Klarića, odvija se u dvije kategorije – plugu ravnjaku i plugu premetnjaku. Organizaciju natjecanja ocijenio je vrhunskom kao i suradnju poljoprivrednih srednjih škola Dalj i Donji Miholjac te sudjelovanje Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku.

(Petak, 19 Srpanj 2024 14:43)
Prosječna neto plaća za svibanj iznosila 1324 eura

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za svibanj 2024. iznosila je 1324 eura, što je nominalno više za 0,1% nego u travnju 2024., a realno je ostala na istoj razini - izvijestili su iz Državnog zavoda za statistiku. 

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za svibanj 2024. iznosila je 1832 eura, što je nominalno više za 0,1% nego u travnju 2024., a realno je ostala na istoj razini. 

Najviša prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za svibanj 2024. isplaćena je u djelatnosti Zračni prijevoz, u iznosu od 2135 eura, a najniža u djelatnosti Proizvodnja odjeće, u iznosu od 847 eura.

Najviša prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za svibanj 2024. isplaćena je u djelatnosti Zračni prijevoz, u iznosu od 3109 eura, a najniža u djelatnosti Proizvodnja odjeće, u iznosu od 1097 eura.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za svibanj 2024. u odnosu na isti mjesec prethodne godine nominalno je viša za 16,9%, a realno za 13,2%.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za svibanj 2024. u odnosu na isti mjesec prethodne godine nominalno je viša za 17,3%, a realno za 13,6%.

Medijalna neto plaća za svibanj 2024. iznosila je 1122 eura, a medijalna bruto plaća 1520 eura.

(Petak, 19 Srpanj 2024 12:52)
Grad Vukovar objavio poziv za prijavu učenika na dječje ljetovanje na otoku Čiovu

Grad Vukovar objavio je Javni poziv za prijavu učenika na dječje ljetovanje na otoku Čiovu u 2024. godini.

U sklopu programa dječjeg ljetovanja na otoku Čiovu boravit će 47 učenika i 3 voditelja/pratitelja u terminu od 07. 08. do 14.08. 2024. godine.

Na dječjem ljetovanju na otoku Čiovu mogu sudjelovati učenici od završenog 2. do završenog 5. razreda osnovne škole s područja grada Vukovara i sa prebivalištem u gradu Vukovaru, a prema sljedećim kriterijima:
prosjek ocjena u školskoj godini 2022/2023.

- Djeca koja imaju loše vladanje temeljem svjedodžbe o završenom razredu bit će izuzeta iz daljnje evidencije na navedeno ljetovanje bez obzira na prosjek ocjena, a nepotpune i nepravovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Ukoliko učenici imaju isti prosjek ocjena, prednost imaju učenici:

- s uzornim vladanjem,

- iz obitelji korisnika zajamčene minimalne naknade,

- iz obitelji korisnika prava na dječji doplatak,

- učenici koji nisu bili na ljetovanju u organizaciji Grada Vukovara u 2023. godini.

Prijava učenika na dječje ljetovanje na otoku Čiovu podnosi se na standardiziranom obrascu (u privitku) u UO za društvene djelatnosti Grada Vukovara, dr. Franje Tuđmana 1, Vukovar ili na e-mail adresu:  [email protected].

Uz ispunjeni standardizirani obrazac za prijavu potrebno je priložiti i presliku osobne iskaznice jednog roditelja, svjedodžbe učenika za šk. god. 2022/2023. te presliku rodnog lista ili osobne iskaznice učenika.

Dodatna dokumentacija (samo za korisnike) rješenje o pravu na zajamčenu minimalnu naknadu ili dokaz o pravu na dječji doplatak.

Prijave se zaprimaju od 19. srpnja 2024.- do 26. srpnja 2024. godine.

Odluka o odabiru učenika za ljetovanje na otoku Čiovo biti će objavljena na službenoj web stranici Grada Vukovara, najkasnije do 31. srpnja 2024. godine.

Za sve dodatne informacije u svezi ovog Javnog poziva zainteresirani se mogu obratiti na broj telefona: 032/456-503 ili osobno u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Vukovara.

(Petak, 19 Srpanj 2024 11:23)
Ljetni sportski kamp u Osijeku

U organizaciji Školskog sportskog saveza Grada Osijeka tijekom lipnja i srpnja je proveden Ljetni sportski kamp, na kojem su policijski službenici za poslove prevencije Ureda načelnika Policijske uprave osječko-baranjske sudjelovali kroz edukativne aktivnosti lokalnih preventivnih projekata „Biciklirajmo, biciklističkom“ i „Sigurnost u cestovnom prometu“ koje su provedene i u okviru obilježavanja „Svjetskog dana biciklista“ - izvijestili su iz PU osječko-baranjske. 

Polaznicima Ljetnog sportskog kampa posebno je skrenuta pozornost da tijekom vožnje bicikala zakon propisuje da su kada se kreću preko obilježenog pješačkog prijelaza dužni sići s bicikla, obratiti pažnju na udaljenost i brzinu kretanja vozila koja im se približavaju, te gurati bicikl preko kolnika, nakon što se uvjere da to mogu učiniti na siguran način. Također su upoznati da ova pravila vrijede jednako i za pješake kada prelaze preko obilježenog pješačkog prijelaza, da ga mogu preći nakon što se uvjere da to mogu učiniti na isti način. 

Pravila za vožnju preko biciklističkog prijelaza su ista, osim što se usporavanjem bicikla i nakon izvršene provjere da na siguran način mogu preći kolnik, bicikl može nastaviti voziti. 

Tijekom predavanja govora je bilo o nedozvoljenoj vožnji biciklom bez ruku na upravljaču, osim u slučajevima kada daju znakove drugim sudionicima u prometu, nedozvoljenom korištenju za vrijeme vožnje mobitela i slušalica na oba ili u oba uha ovisno o vrsti slušalica, kao i vožnju više osoba na biciklu za koji je propisano da se smije voziti samo jedna osoba.

Polaznici su upoznati da je osim poznavanja propisa i pravila, za sigurno sudjelovanje u prometu tijekom vožnje biciklom važno održavanje ravnoteže, ispravnost bicikla kao i davanje znakova rukama drugim sudionicima u prometu, bez obzira kreću li se biciklističkim stazama, biciklističkim trakama ili kolnikom kada ih nema, jer time pridonose poboljšanju vlastite sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Kako djeca često u prometu sudjeluju s romobilom koji se pokreće vlastitom snagom, rolama, koturaljkama, skejtovima informirani su i da se takva sredstva nazivaju pomoćna pješačka sredstva, a s njima se kreću pješačkom stazom ili u pješačkoj zoni vozeći brzinom čovjekovog hoda.

(Petak, 19 Srpanj 2024 10:59)
Ministar Dabro na sastanku s predstavnicima Udruženja drvno-prerađivačke industrije

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro je u četvrtak 18. srpnja 2024. godine održao sastanak u nazočnosti državnog tajnika Mladena Pavića, ravnateljice Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije Renate Ojurović te s predstavnicima Udruženja drvno-prerađivačke industrije - izvijestili su iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva. 

Prerada drva i proizvodnja namještaja od strateškog su interesa za gospodarstvo Republike Hrvatske, a osim gospodarske važnosti imaju i socijalno značenje zapošljavajući stanovnike u lokalnim sredinama. Ministarstvo je prepoznalo važnost drvne industrije te kontinuirano kroz godišnje programe financira ulaganja poduzetnika. S obzirom na interes poduzetnika za osiguranje likvidnosti putem kreditne linije HBOR-a za obrtna sredstva, za subvenciju kamatne stope i premiju osiguranja po policama osiguranja kredita, Ministarstvo je osiguralo iznos od 3.000.000 eura - istaknuto je na sastanku. 

Do danas je, prema procjeni Ministarstva, utrošeno oko 2 milijuna eura sredstava. Vlada Republike Hrvatske je kroz Nacionalni plan prepoznala važnost ovog sektora za gospodarstvo te je za razvoj prerade drva i proizvodnje namještaja RH za razdoblje od 2023. do 2030. osigurala preko 60 milijuna eura. Nastavak iste politike ogleda se i za buduće razdoblju do 2027. te je nacionalnim strateškim planom zajedničke poljoprivredne politike osigurano preko 40 milijuna eura za modernizaciju tehnologija, promociju prerade drva i proizvodnje namještaja. Jedna od tema sastanka bila je i drvna sirovina, odnosno pitanje tehničke iskoristivosti iste nakon proteka određenog vremena.

Između ostalog naglašeno je kako je potrebno kontinuirano unapređivati industriju prerade drva kao jedne od bitnijih grana hrvatskog gospodarstva. Ministarstvo u suradnji s Vladom Republike Hrvatske nastavit će s mjerama i aktivnostima za poticanje održivog razvoja i konkurentnosti prerade, priopćili su iz resornog ministarstva.

(Petak, 19 Srpanj 2024 08:24)
U vukovarskoj bolnici identifikacija posmrtnih ostataka iz Domovinskog rata

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja, u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru danas su identificirane tri osobe nestale u Domovinskom ratu, dvojica hrvatskih branitelja iz Vinkovaca i jedna civilna žrtva iz Vukovara, ekshumirani na širem području Grada Vukovara.

Hrvatski branitelji Zlatko Jakob i Jure Lukač, pripadnici 109. brigade HV-a, nestali su početkom listopada 1991. na području između Bogdanovaca i Marinaca, a njihovi posmrtni ostaci ekshumirani su 24. travnja 2024. iz masovne grobnice u Bogdanovcima na lokalitetu Lipica, gdje su ekshumirani posmrtni ostaci četiri osobe, od kojih je još uvijek nepoznat identitet dvije osobe.

Posmrtni ostaci civilne žrtve, nestale početkom studenoga 1991. prilikom okupacije dijela Vukovara, ekshumirani su u ožujku 1998. iz pojedinačne grobnice u Berku, u Šarviz doli lokalitetu na kojem je otkriveno više pojedinačnih i masovnih grobnica.

Identifikaciji je nazočio potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sa suradnicima.

- Naša je misija pronaći sve osobe nestale u Domovinskom ratu, omogućiti im dostojno počivalište i mir njihovim obiteljima. I ova je identifikacija pokazatelj naše ustrajnosti i predanosti u otkrivanju novih grobišta, kao i u identifikaciji ranije ekshumiranih žrtava. Zahvaljujem se i ovom prilikom obiteljima na povjerenju i strpljenju, kao i svima koji sudjeluju u tom iznimno osjetljivom, složenom i zahtjevnom procesu - poručio je Medved te pojasnio kako, unatoč proteku vremena, modernizacija opreme DNA laboratorija i ulaganje u ljudske kapacitete unaprjeđuje cjelokupan proces.

U proteklih osam godina provedena su terenska istraživanja na 396 lokacija, pretraženo je više od 950 tisuća četvornih metara, pronađeno je pet masovnih i niz pojedinačnih grobnica te je u tom razdoblju sveukupno ekshumirano 189 osoba, a identificirano 266 hrvatskih branitelja i civila.

- Sve masovne grobnice pronađene su na širem vukovarskom području i to 2018. godine kod Marinaca iz koje su ekshumirane i identificirane četiri osobe, 2022. godine kod Bobote iz koje je ekshumirano 13, a identificirano 12 osoba, 2023. godine Šarviz dola iz koje su ekshumirani i identificirani posmrtni ostaci 11 osoba, u Bogdanovcima su ove godine ekshumirane četiri osobe, a na Petrovačkoj doli najmanje 10 osoba. Hrvatska traga za još 1794 osobe nestale u Domovinskom ratu. Najveći broj neriješenih slučajeva je s područja Vukovarsko-srijemske županije, njih 497, a s područja Grada Vukovara 371 - naglasio je Medved te pozvao sve one koji mogu pomoći u pronalasku nestalih osoba da svoja saznanja podijele s Ministarstvom hrvatskih branitelja ili drugim nadležnim tijelima kako bi pridonijeli rješavanju ovog prioritetnog humanitarnog pitanja.

Obiteljima su se obratili i ravnatelj Nacionalne memorijalne bolnice dr. Juraj Njavro Vukovar dr. Anto Blažanović, prof. Milovan Kubat u ime Zavoda za sudsku medicinu i rehabilitaciju Medicinskog fakulteta u Zagrebu te Ljiljana Alvir predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Ljiljana Alvir je uputila riječi potpore obiteljima identificiranih izražavajući nadu da će i druge obitelji pronaći svoje bližnje.
- Iako je ovo mali broj identificiranih žrtava, za nas je jako velik jer će tri obitelji naći napokon svoj smiraj dok za nas ostale, koji nismo pronašli svoje najmilije, znači korak bliže istini – naglasila je Alvir.

Ravnatelj bolnice dr. Blažanović osvrnuo se na odgovoran i temeljit pristup u procesu traženja osoba nestalih u Domovinskom ratu, poručivši da će svi uključeni u proces jednako strastveno nastaviti tragati dok se ne pronađu svi nestali.

Dodajmo ovome kako su tijekom srijede 17. srpnja na predjelu Marinaca ekshumirani i posmrtni ostaci jedne osobe za koje je preliminarno utvrđeno da potječu iz Domovinskog rata.

(Četvrtak, 18 Srpanj 2024 14:59)

Janoš Kery

Petak, 12 Srpanj 2024 10:30

Novi napadač Hrvatskog nogometnog kluba Vukovar 1991 je Lun Toni Bončina, 21-godišnji Slovenac. Stiže iz slovenskog drugoligaša Nafte u kojoj je skupio značajno iskustvo. Bončina je bio član slovenskih klubova Olimpije i Primorja, a u Drugoj slovenskoj ligi je u 61 utakmici zabio 23 gola te deset puta asistirao. Prošle sezone bio je najbolji strijelac Druge slovenske lige.

Riječ je o klasičnom centarforu koji će svakako zaoštriti napadačku konkurenciju u momčadi trenera Branka Karačića te se odmah priključuje treninzima seniorske momčadi.

 

Petak, 12 Srpanj 2024 17:40

Hrvatski veslački klub Vukovar na Prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore osvojio je dvije brončane medalje, Član Plivačkog kluba Vukovar Luka Čarapović nastupio je na juniorskom Europskom prvenstvu te je u štafeti osvojio četvrto mjesto. Hrvatski nogometni klub Vukovar 1991 doveo je slovenskog napadača Lun Toni Bončinu. Više poslušajte u Sportskom dnevniku.

Četvrtak, 11 Srpanj 2024 08:11

U Vilniusu u Litvi je od 2. do 7. srpnja održano Europskom juniorskom prvenstvu u plivanju na kojemu je za reprezentaciju Hrvatske nastupio Luka Čarapović iz Plivačkog kluba Vukovar. Luka je nastupao u disciplinama 50m i 100m leđno, 200m mješovito i štafeti 4x100m mješovito.

Uz osobne rekorde ostvario je i sjajne rezultate u svim disciplinama na kojima je nastupio. Prvi dan EJP u disciplini 50m leđno otplivavši novi osobni rekord ostvario je 21.mjesto, drugi dan nastupio je u disciplini 200m mješovito i zauzeo 33.mjesto. Prava poslastica uslijedila je 4. dan nakon jutarnjih kvalifikacija u 100m leđno Luka se izborio za polufinale kao 12. plivač i pomaknuo svoje granice isplivavši još jedan osobni rekord rezultatom 56.61, što je ujedno najbolje isplivani rezultat u apsolutnoj kategoriji u Hrvatskoj za 2024.godinu. U polufinalu je osvojio 14.mjesto i osigurao si nastup u štafeti 4x100m mješovito.

Zadnji dan Europskog juniorskog prvenstva štafeta se nakon jutarnjeg dijela kvalificirala u finale među osam najboljih ekipa u Europi. Nakon dugo vremena su štafetu činili plivači sa svih strana Hrvatske. Maro Miknić, zapad- PK Nevera, Vito Radoš, sjever-HAPK Mladost, Vlaho Nenadić, jug -PK Jug. U finalu su plivali s momcima iz Francuske, Italije, Španjolske, Velike Britanije, Poljske, Njemačke i Ukrajine.3

Momci su ostvarili zavidan uspjeh zauzevši 4. mjesto u Europi i oborivši reprezentativni Juniorski rekord Hrvatske s rezultatom 3:39.22 što je ujedno više od 4.50 sekunde brže nego u jutarnjim kvalifikacijama. Svakako treba naglasiti i istaknuti kako je ovo Olimpijska godina, te su se mnogi pripremali za moguće isplivavanje normi. Ovo je jedno od najjačih Europskih juniorskih prvenstava u bliskoj prošlosti, a kada bi usporedili rezultate s prošlogodišnjeg Europskog juniorskog prvenstva, isti rezultat koji su momci isplivali na ovom juniorsko prvenstvo donio bi im 1. mjesto prošle godine na istom natjecanju, dok bi se na Svjetskom juniorskom prvenstvu plasirali na 3. mjesto.

Zbog svega navedenog 4. mjesto je zlatnog sjaja. Velike čestitke cijeloj našoj reprezentaciji i stručnom timu, a posebne čestitke osvajačima medalja. Čestitke idu i treneru Ivanu Koščeviću koji je još jednom pokazao kako se rad i trud uz sve prepreke na kraju isplate.1

Ponedjeljak, 08 Srpanj 2024 17:40

Hrvatski nogometni klub Vukovar 1991 danas je počeo s pripremama, izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio imena 13 vaterpolista koji će nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu. Više poslušajte u Sportskom dnevniku.

Ponedjeljak, 08 Srpanj 2024 14:05

Od 5. do 7. srpnja u Zagrebu je na Jarunu održano Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete. Okupilo se 557 najboljih mladih veslača i veslačica iz cijele Hrvatske. Vukovarski četverac u sastavu Iva Leko, Iva Paulić, Leona Kerek i Mia Smolčić osvojio je broncu kao i dvojac u sastavu Ivan Bella Janković i Josip Šeremet. Još jer osvojeno jedno peto i dva šesta mjesta.

Ostvareni rezultati:

1xKŽA – Tara Ostojić – 5. mjesto

4xKŽA – Iva Leko, Iva Paulić, Leona Kerek, Mia Smolčić – 3. mjesto

2xKMA – Ivan Bella Janković, Josip Šeremet – 3. mjestoVeslači

4xKMA – Sergej Semenjuk, Leon Hudak, Ilija Sabljić, Mateo Novak – 6. mjesto

1xJŽB – Laura Kerek – 5. mjesto1xLJŽA – Ema Tomić – 6. mjesto

Sve posade su uspjele izboriti finale A, a dvije posade osvojile su 3. mjesto. To predstavlja veliki uspjeh za klub . Njihov trud se isplatio, a njihovi uspjesi služe kao inspiracija za sve mlade sportaše u klubu.

Petak, 05 Srpanj 2024 17:40

Košarkaški klub Borovo nalazi se ljetnom odmoru dok su mladi košarkaši kampu, u tijeku je škola odbojke na pijesku, u Vinkovcima će se odigrati humanitarna nogometna utakmica za bivšeg igrača Cibalije Mladena Bartolovića. Više poslušajte u Sportskom dnevniku

Utorak, 02 Srpanj 2024 13:19

Boćarski klub Trpinjska cesta ove je godine osvojio duplu krunu, prvaci su 1. Županijske boćarske lige Vukovarsko-srijemske s ukupno 36 osvojenih bodova dva više o drugoplasiranog Dunava iz Sotina i plasirali su se u 2. Hrvatsku boćarsku ligu Zagreb-Slavonija. Također su pobjednici KUP-a Vukovarsko-srijemske županije. Boćari Trpinjske ceste u finalu su bili bolji od BK Mladost Cerić rezultatom 13:6. Za treće mjesto BK Mitnica bila je bolja od ŠBK Ivankovo rezultatom 10:6. Pred boćarima je još Kup Slavonije i Baranje i pojedinačno prvenstvo Vukovarsko-srijemske županije.

Utorak, 02 Srpanj 2024 13:09

U sportskoj dvorani Danijel Rehak, u organizaciji Gimnastičkog kluba Vukovar održan je 1. Vukovar Kup. Na ovom natjecanju svoje umijeće i sposobnosti prikazale su gimnastičarke iz tri zemlje, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske. Ukupno je sudjelovalo 12 ekipa u kategorijama kadetkinje, mlađe juniorke, juniorke i mlađe seniorke. Sudjelovalo je 8 klubova: GK Olimp- Doboj, GK Salto- Tuzla, KGS Partizan Orce Nikolov-Skopje, GD Beli Manastir,GK Inova gim -Osijek, GD Hrvatski sokol-Valpovo, GK Hrvatski sokol Vinkovci i GK Vukovar.

Natjecanje je otvorio zamjenik gradonačelnika grada Vukovar Filip Sušac, a predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Vukovara Ivan Polhert pozdravio je sve prisutne.1. Vukovar Kup3

Ovom sportskom događaju pokrovitelji su grad Vukovar i Zajednica sportskih udruga grada Vukovar, a organizatoru GK Vukovar sponzori su pružili veliku pomoć u organizaciji.

Fina, Gospodarska zona Vukovar, Turistička zajednica grada Vukovara, Vukovarski vodotoranj, Studio Dea dream, Karan pekara, Vrhunsko Vukovarsko, Restoran Nada i Walkow- craft pivovara Vukovar, su prepoznali važnost ovog događaja i pomogli organizatoru, kako bi se organizacija podigla na visoku razinu.

Natjecanje se odvijalo u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji u višeboju, a proglašene su po tri najuspješnije natjecateljice po spravama u sve četiri kategoriji.Na samom kraju proglašen je i ukupni pobjednik 1. Vukovar Kupa.1. Vukovar Kup4

Ekipni višeboj:

Kadetkinje 1. GK Olimp Doboj, 2. KGS Partizan Orce Nikolov Skopje i 3. GK Vukovar

Mlađe juniorke 1. GD Beli Manastir, 2.GD Hrvatski sokol Valpovo, 3. GK Vukovar i 4. GK Olimp Doboj

Juniorke 1. GK Vukovar, 2. GK Inova gim Osijek i 3. GK Salto Tuzla

Mlađe seniorke 1. GK Vukovar i 2. GD Beli Manstir

U ekipnoj konkurenciji članice GK Vukovar osvojile su 2 zlata i 2 bronce.

Pojedinačno u višeboju i pojedinačno po spravama vukovarske gimnastičarke su ostvarile ove rezultate:

Višeboj 2 zlata, 2 srebra i 3 bronce

Pojedinačno po spravama 8 zlata, 10 srebra i 5 bronci.

GK Vukovar je osvojio pehar za ukupnog pobjednika 1. Vukovar Kupa1. Vukovar Kup2

Uprava GK Vukovar je u prvom redu zadovoljna organizacijom, a zatim i ostvarenim odličnim rezultatima.

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija