NAJNOVIJE
Utvrđen prihodovni cenzus za ostvarivanje prava na plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja iz državnog proračuna u 2021. godini

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) donijelo je Odluku o usklađivanju prihodovnog cenzusa za ostvarivanje prava na plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja iz državnog proračuna u 2021. godini.

(Četvrtak, 26 Studeni 2020 15:20)
Plenković: Zatvaramo kafiće, restorane i teretane

Premijer Andrej Plenković predstavio je nove epidemiološke mjere po kojima se zatvaraju kafići i restorani, uz omogućenu dostavu, zatvaraju se i teretane, a crkve, škole, trgovine i kulturno-zabavne ustanove mogu raditi s posebnim ograničenjima.

(Četvrtak, 26 Studeni 2020 15:18)
Završna faza provedbe projekta „Programeri zajednice“

PRONI Centar za socijalno podučavanje u suradnji s partnerima polako ulazi u završnu fazu provedbe projekata “Programeri zajednice”, a samim time i izrade novog Programa za mlade grada Vukovara za razdoblje 2021.-2024. koji će za cilj imati dodatno unaprijediti položaj i kvalitetu života mladih s područja grada i onih koji njemu gravitiraju.

(Četvrtak, 26 Studeni 2020 15:07)
Požar u radionici vinkovačke tvrtke za proizvodnju namještaja

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske javljaju kako je jučer, 25. studenog oko 9 sati u ulici M.J. Zagorke u Vinkovcima izbio požar u radionici vinkovačke tvrtke za proizvodnju namještaja.

(Četvrtak, 26 Studeni 2020 14:47)
34-godišnjak teže ozlijeđen u prometnoj nesreći

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće, u Bošnjacima i Ceriću, nastupila je samo materijalna šteta, dok je u prometnoj nesreći na cesti Ilača-Tovarnik jedna osoba teže ozlijeđena – izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

(Četvrtak, 26 Studeni 2020 14:41)
Pavliček: Važno je držati socijalnu distancu

Komentirajući porast zaraženih korona virusom u Hrvatskoj i Vukovaru, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Vukovara i zamjenik vukovarskoga gradonačelnika Marijan Pavliček istaknuo je kako je ovoga trenutka najvažnije da pandemiju izdrži bolnički sustav. Osobno je protiv novoga lockdowna jer smatra da ga država ne bi mogla financijski i gospodarski podnijeti. Stoga je najvažnije odgovorno ponašanje građana. 

- Bitno je apelirati na naše sugrađane da u idućim mjesecima drže socijalnu distancu kako bi se broj zaraženih držao na zadovoljavajućoj razini. U najavi je i cjepivo i važno je da prebrodimo ovu zimu, na proljeće će već biti lakše. Nadam se da ćemo se dogodine u ovo doba vratiti u normalu – istaknuo je Pavliček.

(Četvrtak, 26 Studeni 2020 12:33)
4009 pozitivnih, umrla 51 osoba

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 4009 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla je 51 osoba, izvijestili su iz Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 21.725. Među njima je 2171 pacijenat na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 252 pacijenta.

Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, evidentirana je 115.626 osoba s koronavirusom, od kojih je 1552 umrlo.

Ukupno se oporavilo 92.349 osoba, od toga 2924 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 50.165 osoba.

Do danas je ukupno testirano 713.729 osoba, od toga 11.487 u posljednja 24 sata.

(Četvrtak, 26 Studeni 2020 12:26)

Janoš Kery

Srijeda, 25 Studeni 2020 11:35

Trener Ante Bulat i HNK Vukovar 1991 dogovorili su sporazumni raskid ugovora nakon polusezone u kojoj je Vukovar 1991 završio na 4. mjestu prvenstvene ljestvice sa sedam bodova zaostatka za vodećim Belišćem – Želim napomenuti da smo s trenerom Bulatom imali jedan lijepi i prijateljski odnos, jednu vrhunsku, odličnu suradnju, međutim, kao i svaki klub mi uvijek tražimo iskoraku više. Možda to u ovom trenutku nismo uspjeli pronaći s trenerom Bulatom pa je i to jedan od razloga sporazumnog raskida ugovora – rekao je predsjednik HNK Vukovar 1991 Ivan Štrek, te dodao kako su u potrazi za novim trenerom – Trenutno tražimo trenera koji bi mogao zamijeniti Antu Bulata s kojim bi mogli napraviti taj iskorak. O konkretnim imenima još ne mogu govoriti.

Vukovar 1991 bodovno zaostaje za vodećim ekipama prvenstva Belišćem, Marsoniom i Čepinom – Razlika je velika, nije nedostižna, da odmah kažem. Marsonia ima dvije utakmice manje i šest bodova više, i s te dvije pobjede bi imala 12 bodova više od nas, što nije neka razlika koja je nenadoknadiva. U ovom prijelaznom razdoblju, da tako kažem, gledamo da dovedemo još neka igračka pojačanja u klub koja bi nam pomogla da napravimo taj jedan iskorak više i da probamo napraviti taj ulazak u Drugu ligu, čak i ove natjecateljske godine  - zaključio je Štrek.

Srijeda, 25 Studeni 2020 07:31

Na 17. Završnici KUPA Hrvatske u C programu gimnastički klub Vukovar imao je svoje predstavnice u četiri kategorije u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Nedjelja je bila posljednji, od ukupno, tri dana održavanja gimnastičkih natjecanja u ženskoj i muškoj gimnastici. Natjecanja su se odvijala po strogim epidemiološkim uputama, kako bi se maksimalno zaštitili svi sudionici. Nastup na Završnici rezerviran je samo za najbolje, a taj nastup trebalo je izboriti na regionalnim natjecanjima. Natjecateljska godina bila je specifična i u prvoj polovini nije održano niti jedno kolo.  U svim regijama održana su samo po dva kola gdje su sve gimnastičarke imale istu priliku da ostvare plasman na Završnicu. Na žalost nisu nastupili svi klubovi, koji su ostvarili plasman, ali i klubovi koji su nastupili nisu do posljednjeg trenutka znali u kojem sastavu će nastupiti. Bez obzira na sve čimbenike konkurencija je bila brojna i jaka, kako i priliči državnom natjecanju .14

U kategoriji kadetkinje ekipa GKV zauzela je 4. mjesto. Svim članicama ove ekipe bio je to prvi nastup na Završnici. Pojedinačno: 6. Hana Antunić, 23. Sara Andrić, 29. Ana Vuk, 32. Angelina Cvetković, 33. Aleksandra Vujić i 34. Mia Lozančić.

U kategoriji mlađe juniorke ekipno 2. mjesto. Pojedinačno: 5. Atina Simić, 11. Nika Budim, 15. Lana Skokić, 16. Vita Panza, 21. Lana Antunić, 23. Petra Kolarić i 26. Ana Kuzmanović.

Juniorke ekipno 2. Mjesto. Pojedinačno: 8. Miljana Poznanović, 11. Valentina Mrkonja, 13.Nikolina Velikić, 22. Tanja Turukalo i 28. Melani Grganić.

Seniorke ekipno 1. Mjesto. Pojedinačno: 1. Ivana Kiralj, 3. Vanja Kiralj, 6. Iva Čikanović, 10. Tena Ivanković i 13. Petra Petričević.

Nakon uspješno odrađene Završnice GKV bogatiji je za  i 1 zlato,  2 srebra ekipno i 1 zlato i 1 bronca pojedinačno. Ako dodamo još pojedinačne medalje od petka i subote, koje je osvojila Monika Zovko,  1 zlato  na Završnici B i 1 broncu  na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske, dobiti ćemo ukupan broj osvojenih medalja u pojedinačnoj konkurenciji, a to je  2 zlata i 2 bronce. Povijesni je to rezultat Gimnastičkog kluba Vukovar, na koji je ponosna uprava kluba.17

Utorak, 24 Studeni 2020 12:07

Hrvatski nogometni klub Vukovar 1991 jesenski je dio prvenstva završio na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice s 30 bodova, sedam manje od vodećeg Belišća. Vukovar je u novo prvenstvo krenuo s potpuno novim igračkim kadrom koji je trebalo uigrati. Igrali su dobro i izgledali sve bolje, a bodovni zaostatak za vodećim ekipama nije zanemariv ali je i dostižan. Ipak, Uprava kluba odlučila se za smjenu trenera, potvrdio je, sada već bivši trener Vukovara 1991 Ante Bulat

– Jučer sam sjeo s vlasnicima i vodstvom kluba i dogovorili smo sporazumni raskid ugovora. Želim sreću i igračima i vodstvu kluba i ovom prigodom bi se zahvalio i vodstvu kluba i svojim pomoćnicima, suradnicima Željku, Tihi i Dariu na velikom iskustvu i lijepom vremenu provedenom u Vukovaru. Od sada ću biti najveći navijač Vukovara, ali to stvarno, iskreno mislim i želio bih da javnost da podršku tim momcima, da da podršku gospodinu Buzovu koji je ušao u tu priču, jer stvarno je priča dobra i mislim da to trebaju svi podržati i „gradski oci“ i cjelokupna javnost Vukovara – rekao je Bulat te dodao  

- Ne tražim alibi, doveden sam da napravim dobru ekipu, mislim da sam bio na dobrom putu. Preuzimam svu krivicu na sebe i stvarno ne mogu ništa zamjeriti vlasnicima i vodstvu kluba na toj odluci, samo mogu reći - hvala ima na ukazanoj prilici. Dao sam sve od sebe i mogu im samo poželjeti sreću. – zaključio je Bulat pred kojim je odmor i analiza dosadašnje igre Vukovara 1991, te očekivanje novih izazova.

Utorak, 24 Studeni 2020 07:19

U sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku od 20. do 22. studenoga održano je državno prvenstvo i Završnica KUPA Hrvatske u ženskoj i muškoj sportskoj gimnastici.

U petak 20. studenog održano je  29. Ekipno i pojedinačnog prvenstvo Hrvatske za sve kategorije. Gimnastički klub Vukovar imao je jednu, ali vrijednu, predstavnicu Moniku Zovko. Monika se natjecala u vrhunskom A programu, stala uz najuspješnije gimnastičarke Hrvatske i predstavljala naš grad i klub.

Na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske, u vrlo jakoj konkurenciji, Monika se  natjecala u kategoriji mlađe juniorke, pojedinačno u dvije discipline,  nastupila je na tlu i preskoku. Na tlu je Monika osvojila 6. mjesto, a na preskoku 3. mjesto i okitila se brončanom medaljom. Moniki je ovo prva osvojena medalja u vrhunskom A programu.Maja Kell i Ela Vojtkiv

U subotu 21.studenog održana je 20. Završnica KUPA Hrvatske u B programu. Uz Moniku Zovko nastupile su Maja Kell i Ela Vojtkiv. Maji i Eli je ovo prvi nastup na Završnici B programa, a natjecale su se u višeboju u kategoriji juniorke. Maja Kell je osvojila 16., a Ela Vojtkiv 18. mjesto.

Monika se natjecala u kategoriji mlađe juniorke,  u disciplini višeboj, osvojila je 1. mjesto u jakoj i brojnoj konkurenciji i potvrdila prošlogodišnju titulu prvakinje u istoj kategoriji. U 2018. godini Monika je bila najuspješnija kadetkinja, a u 2019. i 2020. godini najuspješnija mlađa juniorka Hrvatske u B programu.

Navedeni rezultati dokaz su kvalitetnog i kontinuiranog rada Monike i trenerskog tima, kao i razlog velikog zadovoljstva uprave GK Vukovar.

Ponedjeljak, 23 Studeni 2020 07:55

Pogotkom Blaža Tustonjića u 15. minuti susreta Vukovar 1991 ostvario je važnu pobjedu u posljednjem 17. jesenskom kolu, te je trenutno 4. na prvenstvenoj ljestvici. Nogometaši Vuteks Sloge došli su do boda u gostima kod Sloge iz Nove Gradiške. Povela je Sloga pogotkom Ivana Benića u '18., na 1:1 izjednačio je Dušan Bokan u '56., a Stefan Bingulac je Vuteks Slogu doveo u vodstvo u '62. Domaćini su poravnali u '83. iz kaznenog udarca a pogodak je postigao Tomislav Marjanović.

Rezultati 17. kola: Croatia Đakovo – Zrinski 0:2, Oriolik – NAŠK -:-, Sloga – Vuteks Sloga 2:2, Valpovka – Graničar 0:0, Slavonija – Marsonia -:-, Slavonac – Slavija 2:6, Kutjevo – Belišće 1:2, Vukovar 1991 – Bedem 1:0, Vihor – Čepin 1:1.Blaž Tustonjić

Poredak:

 1. Marsonia, Slavonski Brod 36
 2. Belišće, Belišće 34
 3. Čepin, Čepin 33
 4. Vukovar 1991, Vukovar 30
 5. Croatia Đakovo 29
 6. Slavonija, Požega 28
 7. Graničar, Županja 26
 8. Oriolik, Oriovac 26
 9. Vihor, Jelisavac 25
 10. Bedem, Ivankovo  23
 11. Zrinski, Jurjevac 20
 12. NAŠK, Našice 20
 13. Slavija, Pleternica 19
 14. Valpovka, Valpovo 18
 15. Slavonac, Bukovlje 15
 16. Kutjevo, Kutjevo 11
 17. Sloga, Nova Gradiška 10
 18. Vuteks Sloga, Vukovar 8

Raspored 18. kola, 28.11.2020.: Zrinski – Čepin, Vihor – Bedem, Vukovar 1991 – Belišće, Kutjevo – Slavija, Slavonac – Marsonia, Slavonija – Graničar, Valpovka – Vuteks Sloga, Sloga – NAŠK, Oriolik – Croatia Đakovo.

Ponedjeljak, 23 Studeni 2020 07:53

Košarkaši Borova nisu uspjeli iznenaditi drugu ekipu prvenstva Brodsku školu košarke. Nakon prvog poluvremena Borovo je imalo koš prednosti 44:43 ( po četvrtinama 28:25, 16:18). U drugo poluvrijeme bolje ulaze gosti i treću četvrtinu dobivaju 17:11 a četvrtu 25:13 za pobjedu, Borovo – BŠK 68:85. Najbolji strijelac utakmice bio je domaći igrač Mario Rajšić s 19 koševa.

Borovo: Mario Rajšić 19, Robert Ragač 12, Aleksandar Kapović 11, Mihajlo Ostojić 7, Miloš Damjanović 6, Aleksandar Vuković 6, Jovan Đuričić 4, Ivan Papeša 2, Aleksandar Jakovljević 1, Luka Gavranović 0, Sergej Karas 0

BŠK: Andro Matuško 17, Luka Kristijan 16, Arian Kovačević 15, Edin Havić 12, Pavle Matuško 9, Mihovil Kraljik 8, Ivan Petković 5, Fran Vlatko Vištica 3, Dominik Mutić 0, Ivan Lazić 0, Mark Sekulić 0.

Rezultati 5. kola, 21.11.2020.: Olimp Inspekt ing – KA Osijek -:-, Rekord Tim – Belišće 76:97, Županja – Požega 88:66, Borovo – BŠK 68:85, Đakovo – Vinkovci 94:83.

Poredak:

 1. Đakovo 10

 2. BŠK 10

 3. Županja 9

 4. Belišće 9

 5. Vinkovci 6

 6. Rekord Tim 6

 7. Borovo 6

 8. Požega 6

 9. Olimp Inspekt Ing 5

 10. KA Osijek 5

Raspored 6. kola: BŠK – KA Osijek, Borovo – Đakovo, Belišće – Olimp Inspekt Ing, Vinkovci – Županja, Požega – Rekord Tim

Ponedjeljak, 23 Studeni 2020 07:51

Međužupanijska nogometna liga Slavonije i Baranje

Rezultati 17. kola: Zrinski – Radnički (Ž) 2:2, Borac (B) – Dilj 0:0, Otok – Borac (KV) 2:1, Mladost – Šokadija 3:1, Darda – Višnjevac 2:0, Frankopan – Radnički (M) 2:1, Olimpija – Torpedo 5:1, HAŠK Sokol – Slavonac (K) 4:2, Borinci – Grabovac 1:1.

Poredak:

 1. Darda, Darda 43

 2. Dilj, Vinkovci 34

 3. Borac, Kneževi Vinogradi 29

 4. Grabovac, Grabovac 29

 5. Radnički, Mece 27

 6. Višnjevac, Višnjevac 26

 7. Otok, Otok 26

 8. Šokadija. Babina Greda 26

 9. Mladost, Đakovačka Satnica 25

 10. Borac, Bobota 25

 11. Radnički, Županja 21

 12. Slavonac, Komletinci 21

 13. Zrinki, Bošnjaci 20

 14. Olimpija, Osijek 19

 15. Borinci, Jarmina 18

 16. HAŠK Sokol, Stari Jankovci 18

 17. Frankopan, Rokovci-Andrijaševci 15

 18. Torpedo, Kuševac 5

Ponedjeljak, 23 Studeni 2020 07:48

Nakon sedam odigranih kola, Šahovski klub Vukovar`91 završio je natjecanje u 3. Hrvatskoj šahovskoj ligi Istok. U 7. kolu ŠK Vukovar 91 igrao je protiv ŠK Mikanovci te je izgubio 2,5:3,5. Pojedinačni rezultati: Radović – Šipić 0:1, Rupčić – Brkić 0:1, Marijanović – Pastuović 0:1, Mutapčić – Pastuović Josip 0,5: 0,5, Luketić – Kulundžić 1:0, Pešić – Špoljarić 1:0.

Nakon ovog poraza, s četiri osvojena boda, ŠK Vukovar 91 završio je natjecanje na šestom mjestu 3. Hrvatske šahovske lige Istok, a prvak je postao ŠK Trpinja. - Znamo li da smo u Kupu, igrajući protiv jačih ekipa, zauzeli treće mjesto, ovim rezultatom ne možemo biti zadovoljni. S obzirom da su neki igrači napustili ŠK Vukovar 91, za sljedeću sezonu primarni cilj je ojačati sastav. Valja napomenuti da, zbog trenutne situacije s koronavirusom, ŠK Vukovar `91 nije odigrao sva planirana natjecanja. Svakako se nadamo rezultatski uspješnijoj sljedećoj sezoni – rekao je Ilija Mutapčić, zamjenik predsjednika ŠK Vukovar `91.

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija