Ispiši ovu stranicu

Održana prezentacija na temu "E-impuls" i program kreditiranja HBOR-a

Hrvatska udruga poslodavaca u suradnji sa Razvojnom agencijom grada Vukovara organizirala je prezentacije o javnom pozivu E-impulsu 2016, natječaj iz Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj kao i programa kreditiranja HBOR-a.

Prezentacija za sve polaznike se održala u prostorijama Razvojne agencije Vukovar s ciljem razvoja poduzetništva te što bolje informiranosti poslodavca. 

Javni poziv "E-impuls" namijenjen je jačanju konkurentnosti mikro i malih gospodarskih subjekata i njihovog rasta kroz ciljane potpore razvojnim ulaganjima. Sam cilj poziva je potaknuti mikro i mala poduzeća u sektoru proizvodnje i proizvodnih usluga bespovratnim potporama u svrhu jačanja konkurentnosti. - Ove godine ima 250 milijuna kuna raspoloživih sredstava u E-impulsu, gdje poduzetnici određenih djelatnosti mogu dobiti bespovratnu potporu u iznosu od 30 tisuća do 300 tisuća kuna. - rekla je Nina Marković iz Centra za poduzetništvo u Osijeku. Maksimalan intenzitet potpore koji se može dodijeliti poduzeću prema veličini iznosi 65% za malo poduzeće, a za mikro poduzeće 85%.

Predavanje u drugom dijelu prezentacije vezano za programe kreditiranja Hrvatske banke za obnovu i razvitak održao je Boris Čagalj voditelj Područnog ureda HBOR-a u Osijeku. - HBOR programi kreditiranja obuhvatit će predstavljanje HBOR-a, kreditnih programa s naglaskom na aktualne programe koji se uspješno koriste, a namijenjeni su malom i srednjem poduzetništvu, uključujući financiranje projekata nakon prihvaćanja na EU natječajima. - rekao j Čagalj.

- Sudjelovanje na savjetovanju je besplatno, a već sljedeći mjesec održat će se radionica u Vukovaru na temu zaštite na radu. - rekao je Ivan Sarić iz Hrvatske udruge poslodavaca, Regionalnog ureda Osijek.  

Pročitano 1304 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI