Ispiši ovu stranicu

Početak školske godine obilježen Olimpijskim danom u Vukovaru

Prigodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana Osnovna škola Dragutina Tadijanovića organizirala je 10. godinu za redom Olimpijski dan.

Na ovaj način svečano je i obilježen početak nove školske godine. Na stadionu HNK Vukovar 1991. uz svečanost otvaranja te pozdrav olimpijskim simbolima – olimpijskoj himni, zastavi i baklji održan je i niz aktivnosti.

 - Tema ovogodišnjeg Olimpijskog dana, jer se nalazimo u godini Olimpijskih igara,  je Olimpijada i Olimpijske igre i tome je posvećen kviz učenicima 6. razreda koji su pokazali zavidno znanje iz tog područja, a u drugom dijelu natjecanja svi učenici su se imali prilike upoznati sa kraljicom sporta, atletikom. -rekla je razvateljica OŠ Dragutina Tadijanovića, Lidija Miletić.

Gosti ovogodišnjeg Olimpijskog dana bili su članovi Atletskog kluba Slavonija – Žito iz Osijeka koji učenicima predstavili discipline i pravila ovog sporta. Okupljenima se obratio i državni prvak u skoku u vis s motkom Ivan Horvat - htio bih poručiti svima da daju šansu sportu koji im se čini zanimljiv. Meni je atelitka uvijek bila najzanimljivija iz razloga što je pojediničan sport, natječem se sam protiv sebe. Nitko drugi ne postoji, ne moram paziti na suigrača i imam svoje ciljeve koje želim postići. Ipslatilo mi se i siguran sam da bi se isplatilo svima koji zaista imaju želju baviti se sportom. U ovo moderno doba treba se aktivirati i primjenjivati zdrav način života svakodnevno. - zaključio je Horvat. 

U sklopu ove manifestacije prigodno je proslavljena i 130. obljetnica osnutka udruge Srijemski sokol Vukovar. 

Hrvatski olimpijski dan posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.



 

Pročitano 1417 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI