Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Dječji tjedan na Trgu Republike Hrvatske

Dječji tjedan Dječji tjedan Foto: Vedran Vuleta

Dječji tjedan organizira Društvo „Naša djeca“ Vukovar povodom Međunarodnog dana djeteta, a službeno ga je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček u nazočnosti pročelnice upravnog odjela za društvene djelatnosti u Gradu Vukovaru, Ane Živanović i predsjednice Društva „Naša djeca“ Marije Budimir.

- U vukovarskim vrtićima nalazi 695 djece. Trenutno se izvode radovi na proširenju dječjeg vrtića na Mitnici. Na nama je da djeci pored boravaka u vrtiću omogućimo bezbrižno djetinjstvo. Diljem grada postavljaju se i obnavljaju dječja igrališta kako bi djeca mogla van vrtića obavljati svoje aktivnosti – rekao je Pavliček.

Po prohladnom i vjetrovitom vremenu, na Trgu Republike Hrvatske djeca iz dječjih vrtića Vukovar 1 i Vukovar 2 priredila su glazbeno plesne sadržaje za okupljene gađane.

DJEČJI TJEDAN 2

- Grad Vukovar na različite načine nastoji podići kvalitetu života vukovarskih mališana i djece u osnovnim i srednjim školama. Već dvije godine za redom provodimo program kupnje udžbenika, a ove godine po prvi put osigurali smo, za učenike osnovnih škola, besplatne bilježnice s motivima grada. Time nastojimo podići svijest učenika prema zavičaju i svom gradu – kazala je Živanović i dodala kako se nada da će se broj mališana iz godine u godinu povećavati kako bi budućnost vukovara bila svijetla.

- Poruka dječjeg tjedna ove godine je ljubav djeci prije svega. Mi odrasli kažemo da su nam djeca uvijek na prvom mjestu ali potrebno je da nam i oni kažu što im još treba, na koji način doprinijeti kvaliteti njihovog života. Grad Vukovar na puno načina skrbi o djeci ali uvijek se može bolje i više – rekla je Budimir.

DJEČJI TJEDAN 1

Manifestacija Dječji tjedan obilježava se pod pokroviteljstvom Grada Vukovara.

Društvo „Naša djeca“ Vukovar  je udruga djece i građana koja je osnovana 13. travnja 1998.  godine. Svoj rad temelji na Konvenciji Ujedinjenih naroda o pravima djece, zadaćama iz odgojnog i obrazovnog sustava Republike Hrvatske, te željama i potrebama djece i roditelja. Član je Saveza Društva Naša djeca Hrvatske unutar kojeg djeluje 105 osnovnih društava, a u partnerstvu sa gradom Vukovarom Društvo provodi projekt „Asistenti u nastavi“. Društvo također nudi mogućnost usluge logopeda za sve komunikacijske i jezično-govorne poteškoće za svu predškolsku i školsku djecu.

Pročitano 2262 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI