Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Kolonu sjećanja predvode hrvatski branitelji Vukovara

Hrvatski branitelji Vukovara Hrvatski branitelji Vukovara Foto: J. Vrdoljak

Na gradskom  stadionu u Vukovaru po prvi put u povijesti hrvatske države  su se okupili hrvatski branitelji Vukovara i članovi obitelji poginulih, ubijenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja Grada Vukovara koji su se u koloni uputili u Opću županijsku bolnicu i bolnicu hrvatskih veterana, a koji predvode Kolonu sjećanja.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava je izjavio kako su na 25. obljetnicu okupacija Grada željeli okupiti sve branitelje Vukovara i da im na jedan simboličan način odaju priznanje za ono što su učinili 1991.godine kada su kako je rekao,  zadužili sve nas svojom ogromnom žrtvom. – To je minimum onoga što smo željeli i mogli, a to je okupiti sve branitelje bez obzira iz koje su postrojbe, jer do sada su kolonu predvodile određene postrojbe ili udruge , a ovoga smo puta željeli sve objediniti statusom branitelja Grada Vukovara i drago mi je da smo u tome uspjeli – rekao je Penava.

Savjetnik za branitelje gradonačelnika Vukovara, Tomislav Josić također je izrazio zadovoljstvo  što ove godine Kolonu sjećanja predvode branitelji Vukovara. Smatra kako su nakon 25 godina zaslužili biti na čelu Kolone. 

Pročitano 1283 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI