Ispiši ovu stranicu

Vukovarski branitelji: Oslobodite Merčepa

Na sudu nije dokazano da je Merčep počinio bilo koji ratni zločin, rečeno je na konferenciji Na sudu nije dokazano da je Merčep počinio bilo koji ratni zločin, rečeno je na konferenciji Milan Paun

Tomislav Merčep nije ratni zločinac, nego heroj obrane Vukovara u Domovinskome ratu, rečeno je na zajedničkoj konferenciji za novinare predstavnika Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Grada Vukovara i Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskoga rata VSŽ.

Predsjednik koordinacije Franjo Šoljić rekao je kako je nezamislivo je Vrhovni sud na žalbu Tomislava Merčepa povećao kaznu s 5 na 7,5 godina zatvora, a presuda je donesena svega šest dana nakon rasprave. Šoljić traži preispitivanje presude i puštanje Merčepa na slobodu, posebice stoga jer je Merčep teško bolestan. Kako je Merčep već tri godine u pritvoru u Remetincu, postoje i uvjeti za njegovo pomilovanje, no Šoljić to smatra dobrim jer bi time bila priznata Merčepova krivica.

Predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskoga rata VSŽ Đuro Biki izjavio je kako Vukovarom i danas slobodno šetaju srpski ratni zločinci koji nisu procesuirani, a prozvao je i čelnike svoje udruge iz zagrebačke središnjice za nebrigu o službenom predsjedniku Tomislavu Merčepu te podružnicama. Od 2,5 milijuna kuna, koliko godišnje iz državnoga proračuna dobije udruge, ni kunu središnjica nije poslala ogranku u Vukovarsko-srijeskoj županiji.

Potporu Merčepu dao je i branitelj Anđelko Kralj iz Ćelija te novu presudu nazvao montiranom.

Tomislav Merčep, tadašnji pomoćnik ministra unutarnjih poslova osuđen je po zapovjednoj odgovornosti što nije spriječio ratne zločine počinjene na području Pakraca i Zagreba.  

Pročitano 932 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun