Ispiši ovu stranicu

Sanirane ulice Vile Velebita i Slobode

U Vukovaru se nastavljaju radovi na izgradnji cestovne i komunalne infrastrukture.

Ulice Vile Velebita i Slobode uvrštene su među sanirane vukovarske ulice te su službeno i otvorene za promet što zasigurno najviše veseli stanovnike ovog dijela grada.
- Ulica Vile Velebita značajna je za stanovnike, budući da se na početku ulice nalazi Dom zdravlja te pravoslavna crkva na njezinom kraju. Uspjeli smo sanirati kolnike, odvodnju i horizontalnu te vertikalnu signalizaciju. Uz sve navedeno napravili smo 30 parkirnih mjesta što je potreba ovog dijela grada, a problem nedostatka parkirnih mjesta planiramo riješiti na više lokacija, budući da stanovnici kolonija nemaju adekvatne parkinge pa često svoja vozila parkiraju na zelenu površinu. - rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Ulica Vile Velebita sanirana je u dužini od 343m ukupne površine 2400m2, a vrijednost radova je 338 537,50kn. Ukupna dužina Ulice slobode je 200m, ukupne površine 800m2, čiji su radovi vrijedni 126 329,67kn. Sanacija navedenih ulica izvedena je u suradnji s Vodovodom Grada Vukovara.
Prema riječima zamjenika gradonačelnika Marijana Pavličeka u planu je, do kraja tekuće godine ukupno sanirati i rekonstruirati oko 20 ulica za što je odvojeno 8 milijuna kuna iz gradskog proračuna.

Osim obnavljanja postojećih ulica u gradu započela je i investicija Hrvatskih cesta na Priljevu, odnosno izgradnja nove biciklitičke staze nakon čega slijedi sanacija cijelokupne ulice čime će se na najbolji mogući način povezati dva dijela grada, Borovo Naselje i Vukovar. 

Pročitano 2300 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI