Ispiši ovu stranicu

Svečana Sinjska alka u Vukovaru u spomen je poginulim hrvatskim braniteljima

Sinoć je priređena velika fešta u čast slavodobitnika  Svečane Sinjske alke održane u Vukovaru 6. svibnja, Ante Zorice Sinoć je priređena velika fešta u čast slavodobitnika Svečane Sinjske alke održane u Vukovaru 6. svibnja, Ante Zorice Foto: HRV

U čast slavodobitnika  Svečane Sinjske alke održane u Vukovaru 6. svibnja, Ante Zorice, sinoć je priređena velika fešta koja je trajala do sitnih jutarnjih sati. Na fešti, na imanju obitelji Zorica, okupilo se oko 300 gostiju među kojima je bilo i izaslanstvo Grada Vukovara. 

Goste je pozdravio domaćin Ante Zorica te još jednom je istaknuo važnost vukovarske alke.

- Imam osvojene četiri alke. Svaka je na svoj način meni draga. Međutim, na prvom mjestu je ova u Vukovaru. Nju poklanjam svim poginulim braniteljima, Vukovarcima, a na poseban način mom i prijatelju naše obitelji nedavno preminulom nekadašnjem saborskom zastupniku Petru Mlinariću -rekao je Ante Zorica.

Toplo i srdačno pozdravljen nazočnima se u ime izaslanstva Grada Vukovara i gradonačelnika Ivana Penave, obratio Tomislav Josić njegov savjetnik za braniteljska pitanja koji je predvodio Vukovarce na ovoj svečanosti.

- Nije bilo upitno hoće li netko iz Vukovara doći na ovaj događaj. Gradonačelnik zbog određenih obveza nije mogao biti na ovom slavlju. Međutim, šalje velike pozdrave i još jednom zahvaljuje svima na onomu što je VAD, Sinj i cijeli cetinski kraj donio u naš grad, a to je neponovljiva Sinjska alka. To je bilo za naše branitelje, u našem gradu je ispisana povijest, a naše prijateljstvo je još više kroz alku povezano - rekao je između ostalog Tomislav Josić, ističući kako će uskoro izaslanstvo Grada Vukovara posjetiti Sinj i prikupljena sredstva od ulaznica s vukovarske alke donirati Centru Juraj Bonaći.

U ime nazočnih svećenika čestitku slavodobitniku i pozdrave okupljenima uputio je fra Joško Kodžoman, a molitvu i blagoslov okupljenima uputio je sinjski gvardijan fra Petar Klapež.

Ponosni otac slavodobitnika Branko Zorica naglasio je kako „nema tih 'para“ i troška kojima bi se mogla platiti fešta njega i njegove obitelji, jer osvojiti alku u Vukovaru, je ući ne samo u alkarsku nego i hrvatsku povijest.

Pročitano 1315 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Portal HRV