Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 102
Ispiši ovu stranicu

Komunalac donirao računala Dječjem vrtiću Vukovar 1

Gradska tvrtka Komunalac donirala je računala Dječjem vrtiću Vukovar 1.


 

Donirana računala su se do nedavno koristila u tvrtki Komunalac, no s obzirom da je tvrtka zbog svojih potreba morala nabavljati nova računala, stara, ali i dalje upotrebljiva , odlučili su donirati obrazovnim institucijama u gradu Vukovaru. Donacija starih računala dio je strategije vukovarskog Komunalca na poticanju ponovne upotrebe stvari i predmeta s ciljem sprječavanja nastanka otpada i doprinosa u zaštiti okoliša, ali i podizanju kvalitete odgojno-obrazovnih procesa.

Prema riječima Igora Štrangarevića, direktora tvrtke Komunalac, ukupno će donirati 10 računala, od kojih je 6 pristiglo u Dječji vrtić Vukovar 1.

– Uz potporu Grada Vukovara i fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara, uložili smo više od milijun kuna u novu računalnu opremu – Rekao je Štrangarević te dodao kako su sredstva uložili i u stara računala, kako bi još dugo mogla koristiti djeci u širenju znanja.

 – Odabrali smo obrazovne ustanove jer želimo poslati poruku da jedino znanjem možemo napredovati te tako dati doprinos zajednici – istaknuo je Štrangarević.

Donaciju je zajedno s Upravom tvrtke Komunalac, uručio i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. – Za Grad Vukovar činimo sve što možemo, tako su tvrtki Komunalac bila potrebna nova računala, stoga im je Grad u tome pomogao. Stara računala nisu htjeli odbaciti, nego su uložili sredstva kako bi ih obnovili i stavili na raspolaganje obrazovnim ustanovama – rekao je Penava dodavši kako je dva računala dobio Dječji vrtić Vukovar 2,  a preostala dva Učenički dom.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mirjana Kulić, zahvalila je na donaciji te istaknula kako će djeci računala koristiti ne samo za igru, nego i kako bi nešto naučila.

- Računala su djeci zaista potrebna jer je to jedna nova generacija, koja već zna rukovati računalima, a preko raznih edukativnih igrica, djeca mogu puno naučiti – naglasila je Kulić.

 

Pročitano 1933 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI