Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Bošnjakoviću predali peticiju kojom traže povratak Općinskog suda u Vinkovce

Peticija za povratak Općinskog suda u Vinkovce Peticija za povratak Općinskog suda u Vinkovce Foto: 032press

U Ministarstvu pravosuđa u Zagrebu ministar Davor Bošnjaković održao je sastanak s predstavnicima vinkovačkih gradskih vlasti i Građanske inicijative za izmjenu Zakona o područjima i sjedištima sudova. Tom prigodom predali ministru su peticiju s prikupljenih 5.500 potpisa kojom se traži vraćanje Općinskog suda u Vinkovce.

Sastanku su nazočili vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, predstavnik Hrvatske gospodarske komore Branimir Kos, gradska vijećnica i u ovoj prigodi predstavnica oporbe u Gradskom vijeću Grada Vinkovaca Mirna Krajina Andričević, te predstavnica Građanske inicijative za izmjenu Zakona o područjima i sjedištima sudova odvjetnica Neda Brčić i odvjetnik Hrvoje Jović.

- Ovim povodom ministru Bošnjakoviću uručena je peticija sa 5.500 potpisa građana Vinkovaca i vinkovačkog kraja za vraćanje suda u Vinkovce, što je najbolji pokazatelj stava građana i njihovog nezadovoljstva trenutnim stanjem. Ministar je naglasio kako kreće u reorganizaciju sustava i pronalaženja pravog rješenja kako bi se situacija riješila vraćanjem sudova u Vinkovce - izjvestili su tim povodom iz vinkovačke gradske uprave.

Skupina građana Vinkovaca okupljena oko Građanske inicijative za ukidanje reogranizacije pravosuđa provedenog za mandata ministra Orsata Miljenića, još proljetos je prikupila potpise za peticiju kojom se od mjerodavnih traži da se vrate općinski sudovi u Vinkovce i Županju iz Vukovara. Podršku inicjativi dao je tada i dio vinkovačkih političara, a među kojima i trenutni gradonačelnik Ivan Bosančić.

- Riječ je o štetnoj reorganizaciji kojom je dio sudaca i službenika iz Vinkovaca upućen na rad u Vukovar, što uzrokuje znatne troškove kako za državni proračun, tako i za navedene suce i službenike. Veći dio svih predmeta koji se zaprimaju u Vinkovcima i Županji dodjeljuju se u rad sucima u Vukovaru, a svi kazneni predmeti su dodjeljeni u rad sucima u Vukovaru – izjavila je tada Brčić pojasnivši da zbog toga svi okrivljenici, svjedoci,  odvjetnici, dio sudaca te zamjenici općinskog državnog odvjetnika svakodnevno moraju putovati iz Vinkovaca i Županje u Vukovar te time troše više vremena i novca, čime se povećavaju i troškovi postupaka.

Pročitano 1224 puta
Ocijeni sadržaj
(7 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI