Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 102
Ispiši ovu stranicu

Plivalište Vukovar, Sportska dvorana i sportsko igralište u Borovu naselju vraćeni su u vlasništvo Grada Vukovara

Ministar državne imovine Goran Marić, uručio je gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi, ugovor o darovanju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske Gradu Vukovaru. Riječ je o zemljištu vrijednom 99 milijuna i 300 tisuća kuna na kojem se nalaze Plivalište Vukovar, Sportska dvorana i sportsko igralište.  
- Ugovor o darovanju rezultat je odluke Vlade RH iz veljače ove godine. Ovo nije samo čin darivanja nego i čin odgovornosti hrvatske Vlade prema Vukovaru, ali i poruka odnosa i stajališta Vlade prema Vukovaru. Ovo je najvrjedniji projekt koji je Republika Hrvatska darivala nekoj lokalnoj samoupravi - rekao je ministar Marić, naglasivši kako je ova Vlada učinila za Vukovar više u ovih šest mjeseci, nego li sve dosadašnje vlade u svojim mandatima. 
 
- Ovim činom na formalan, ali i simboličan način, vraćamo Vukovaru ono što je njegovo i Vukovarcima ono što je bilo njihovo sve ovo vrijeme. Nakon 26 godina bit će riješeni problemi koji proizlaze iz neriješenih imovinsko-pravnih odnosa i konačno stvari postavljamo na svoje mjesto -  istaknuo je vukovarski gradonačelnik te dodao kako sve to predstavlja značajan iskorak u budućnost, promišljanje idućih akcija i lakše i učinkovitije upravljanje imovinom koja se nalazi u gradu Vukovaru
 
Ministar Marić tom je prilikom najavio uspotavljanje sustava usmjerenog upravo na riješavanje imovinsko pravnih odnosa. - Svim načelnicima, gradonačelnicima i županima, Ministarstvo državne imovine poslalo je dopis koji je  usmjeren na riješavanje imovinsko pravnih odnosa te ažuriranje evidencije o vlasništvu nekretnina na području RH - rekao je Marić dodavši kako se za mnoge nekretnine ne zna se jesu li u vlasništvu države ili lokalne samouprave. - Očekuje nas složen i težak posao, ali uspostavljamo sustav, koji više nitko neće poremetiti. On neće ovisiti o volji pojedinaca, nego će sam realizirati ono što je potrebno - zaključio je Marić.
 
Penava očekuje da će taj sustav riješiti problem i ostalih nekretnina koje su u vlasništvu države, a od interesa za Grad Vukovar.
 
- Postoji čitav niz nekretnina, od gradskih vrtića, domova zdravlja, cesta do velikog broja javnih površina koje zbog različitih okolnosti nisu u vlasništvu Grada. Kako smo brzo i učinkovito uspjeli riješiti problem ove tri nekretnine, očekujemo riješavanje mnogobrojnih problema po ovom pitanju. - rekao je Penava 
 
Predaji ugovora nazočio je i dožupan vukovarsko - srijemski Damir Barna, a nakon predaje ugovora ministar je obišao i tvrtku Borovo gdje se, prema njegovim riječima, priprema proces restrukturiranja, izrađuje model dokapitalizacije i trajno riješenje funkcioniranja i održavanja poslovnih procesa i zadržavanja radnih mjesta.
Pročitano 2133 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI