Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 102
Ispiši ovu stranicu

Veleposlanik Kine posjetio Vukovar


Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava primio je u nastupni posjet veleposlanika Narodne Republike Kine Hu Zhaominga. Tom prilikom održali su sastanak na kojem su razgovarali o mogućnostima suradnje na gospodarskom, kulturnom i turističkom planu.

- Vidim veliki potencijal za suradnju u području poljoprivrede, turizma, kulture i obrazovanja. Kina ima ogromno tržište za poljoprivredne proizvode i nadamo se da ih Vukovar može proizvesti više za nas. Također, vidim i puno turističkih atrakcija u Vukovaru, koje bi trebalo promovirati u Kini kako bi u još većem broju posjećivali ovaj grad – rekao je veleposlanik Kine te istaknuo kako bi u Vukovaru željeli osnovati vrtić ili školu čiji će razvoj moći podržati.

Gradonačelnik Penava smatra da bez obzira što je Kina država s daleko većim proporcijama nego li su Hrvatska i Vukovar s obzirom na veličinu zemlje i populaciju, Vukovar je grad koji ima što za ponuditi.  – Potencijali za suradnju postoje, ali uvijek ovisi o sudionicima razgovora hoće li znati pronaći zajedničke točke i raditi na njihovom ispunjenju – zaključio je Penava.

Pročitano 2018 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI