Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 102
Ispiši ovu stranicu

Kineski veleposlanik u posjeti Vukovarsko-srijemskoj županiji

Veleposlanik Narodne Republike Kine Hu Zhaoming posjetio je Vukovarsko-srijemsku županiju te se tom prilikom sastao  sa županom Božom Galićem i njegovim suradnicima, kako bi razgovarali o suradnji.

 - Vjerujem da budućnost Hrvatske leži u daljnjem razvoju njezina istočnog dijela te da se jedino kroz taj razvoj Hrvatska može održati i ojačati – istaknuo je veleposlanik Kine Zhaoming te dodao kako postoje mnoga područja u kojima je moguća suradnja, kao što su poljoprivreda ili turizam, stoga će kinesko veleposlanstvo poticati kineske tvrtke da dođu ovdje, istraže mogućnosti za suradnju  i ulože više u ovo područje. Osim toga, dodao je i kako turisti iz Kine u velikom broju posjećuju Hrvatsku, prošle godine taj je broj prešao 100 tisuća.

- Nadam se da će još više Kineza doći u posjet ovoj predivnoj zemlji i radujem se što ću moći učiniti više za razvoj ove regije – rekao je Zhaoming.

Župan Galić upoznao je kineskog veleposlanika s ustrojem te aktualnim političkim, gospodarskim i kulturnim stanjem u županiji. Smatra da će kroz suradnju kinesko veleposlanstvo ulagati u infrastrukturu i poljoprivredu ovog područja. 

Pročitano 2031 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI