Ispiši ovu stranicu

Pavković: Registar branitelja je prijevara stoljeća!

Mladen Pavković Mladen Pavković Foto: Arhiva

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke u svom je priopćenju za javnost poručila kako je Registar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata velika prijevara, te kako bi sada na red trebala doći velika revizija istog.

Taj i takav registar, kojeg smo godinama čekali, a koji je najavljivan kao najčasniji popis u Hrvata nije ništa drugo nego prijevara stoljeća!“, istaknuo je u priopćenju Mladen Pavković, predsjednik udruge.

Dodao je kako je među više od pola milijuna imena moguće naći one koji su uistinu časni, pošteni i istinski hrvatski branitelji, a još više onih koji to možebitno nisu.

Iz ovog popisa ne možete saznati ni najosnovnije podatke: tko je došao braniti domovinu s mobilizacijskim pozivom, a tko dragovoljno, kojoj je vojnoj i inoj postrojbi pripadao, je li još živ, invalid ili je poginuo (umro), jednom riječju ništa osim o kome se radi, godinu rođenja  i broj dana koje je proveo u borbenom ili neborbenom sektoru“, kaže Pavković.

Pravnici bi, po njegovim riječima, morali odgovoriti na pitanje tko je uistinu bio branitelj i kako se on kao takav dijeli na borbenog i neborbenog? Ima li u zakonu „borbenog“ i „neborbenog“ branitelja, ili je branitelj-branitelj?

Udruga negoduje što se od hrvatskih branitelja sada traži da „kopaju“ po Registru i da sami traže „uljeze“, da susjed susjeda prijavljuje, da dokazuje da taj i taj nije mogao imati toliko dana u ratu, i tome slično.

Dodaju i kako je sramotno da na tom popisu nema vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH , vojskovođe i pobjednika Domovinskog rata dr. Franje Tuđmana. 

Pročitano 2341 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Portal HRV