Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Ekonomska škola dobila 20 računala

Donacija računala ekonomskoj školi Donacija računala ekonomskoj školi Foto: Vedran Vuleta

Predstavnici Zagrebačke škole ekonomije i managementa nisu obradovali samo vukovarske gimnazijalce nego i ekonomiste. Naime, nakon uručenja 200 stolica Gimnaziji Vukovar dekan Zagrebačke škole ekonomije i managementa Đuro Njavro Ekonomskoj školi Vukovar donirao je 20 računala. Prema njegovim riječima vrijednost računala i stolica nešto je viša od 20 tisuća eura.

- Drago mi je što možemo pomoći ovim dvjema školama kako bi đaci imali bolji standard podučavanja. Mislim da danas ne postoji moderno strukovno obrazovanje, ako discipline koje se podučavaju, đacima nisu dostupne na računalima. Podučavati danas računovodstvo, financije, organizaciju i upravljanje ljudskim potencijalima,  ako to nije kao alatom podržano softverom ili računalom, skoro da je bespredmetno. Tako da je vrlo korisno da se đaci susreću s modernim alatima – rekao je Njavro.

ekonomska donacija racunala2

Donacija će imati svoju svrhu, a u predmetnoj nastavi koristi će se za predmete poslovene komunikacije i komunikacijsko prezentacijske vještine, rekla je ravnateljica Mira Majstorović.

- Koliko nam je bitna ova donacija dovoljno govori činjenica kako smo do jučer imali računala koja nisu imala pristup internetu, što sad imamo – izjavila je Majstorović i dodala kako imaju upisanih 266 učenika, a da se ove godine upisalo njih 48 manje nego prošle. U školi obrazuju učenike za smjer ekonomist, komercijalist i upravni referent.

Predaji donacije nazočila je Marijana Grubišić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju te tom prilikom rekla kako joj je drago što može svjedočiti ovakvom događaju.

- Grad Vukovar bio i ostao potpora Ekonomskoj školi koja ulaže velika nastojanja u to da djecu koja pohađaju ovu školu osposobe za tržište rada – poručila je Grubišić.

ekonomska donacija racunala1

Nakon predaje donacije uz sudjelovanje predstavnika Zagrebačke škole ekonomije i menagementa, vukovarskih gospodarstvenika, predstavnika Gradske uprave, nastavnika i učenika Ekonomske škole održan je okrugli stol na temu integracije strukovnog obrazovanja u realnom i javnom sektoru. 

Pročitano 1293 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI