Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Smanjena plaća gradonačelniku i zamjenicima. Ušteda 1,3 milijuna kuna

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća usvojeno je 15 odluka među kojima i ona o smanjenju plaće i drugih prava gradonačelnika i njegovih zamjenika.

Odluka je usvojena većinom glasova, a protiv je bio jedino vijećnik Živoga zida Pavao Josić.

- Gradonačelniku i zamjenicima smanjuje se plaća za 5 posto. Sada im se za 5 posto smanjuje koeficijent, no možemo spomenuti da im se i prije tri godine s primjenom od 1. siječnja 2015. godine smanjila osnovica za 8 posto tako da je to kroz tri godine smanjenje plaća za oko 13 posto – rekla je Vlasta Šibalić, pročelnica Upravnog odjela za financije i nabavu. Plaće će pasti i gradskim službenicima i namještenicima. Oluka o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika donesena je s 13 glasova za, 6 protiv i 2 suzdržana. Šibalić kaže kako će im plaće pasti od 10 do 12 posto, najviše visokoj stručnoj spremi. 

- Ukupna masa za izdvajanje za plaće u idućoj bi godini inče bila 11,8 milijuna kuna, a s ovim koeficijentima bit će oko 10,8 milijuna što je ušteda od 1,3 milijun kuna – objasnila je Šibalić i dodala da odluka stupa na snagu 1. siječnja 2018. Na sjednici je usvojen i posljednji ovogodišnji rebalans gradskoga proračuna, ponajviše zbog projekata koji nisu završeni pa su prebačeni u 2018. godinu.

- Nešto se odnosi na sanaciju prostora u vlasništvu Grada Vukovara, na energetsku obnovu objekata, zatim na sanaciju objekata kulturnoga dobra, a najveći je iznos od 14 milijuna kuna predviđenih za kupnju hotela Dunav što je odgođeno za 2018. godinu – izjavila je Šibalić.
Ivana Arambašić, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje i upravljanja gradskom imovinom, obrazložila je većinom glasova donesenu odluku o kupnji nekretnina u vlasništvu tvrtke Borovo d.d.

- Na temelju inicijative Upravnog odjela za gospodarstvo pokrenuli smo postupak otkupa šest katastarskih čestica u vlasništvu tvrtke Borovo. To je područje borovskoga aerodroma površine preko 68 hektara. Cijena je otkupa prema procjeni tvrtke nešto više od 36 milijuna kuna – rekla je Arambašić.

Sredstva za plaćanje neće ići iz gradskog nego iz proračuna Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara s obzirom da je Fondu odlukom Vlade Republike Hrvatske proračun povećan za 50 posto, sa 40 na 60 milijuna kuna. Plaćanje je dogovoreno u dvije obročne otplate, prva u 2018. i druga u 2019. godini.

- Nadamo se da će taj prostor, sukladno prostorno planskoj dokumentaciji predviđen za proširenje Gospodarske zone, pridonijeti većoj mogućnosti za razvoj gospodarstva – poručila je Arambašić.

Gradski su vijećnici tajnim glasovanjem izabrali sedam članova Gradskog savjeta mladih i njihove zamjenike. U novi savjet izabrani su Barbara Kasalo Banić, zamjenik Ante Vuksan, Anamarija Kopf, zamjenica Kristina Kefer, Andreja Lehrmajer, zamjenik Goran Tol, Domagoj Nota, zamjenica Tijana Nikolić, Tatjana Romić, zamjenik Dejan Macura, Marija Tomić, zamjenica Tihana Timarac i Klara Vukovac, zamjenica Lorena Budimir. 

Pročitano 1395 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI