NAJNOVIJE
Nove mjere od ponedjeljka, maske obvezne u trgovini i ugostiteljstvu

Stožer civilne zaštite uvodi novu, nužnu mjeru obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:23)
U Republici Hrvatskoj 140 novooboljelih osoba od koronavirusa

U priopćenju Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske stoji kako je u protekla 24 sata zabilježeno 140 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1088.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:08)
Rekordan broj oboljelih od koronavirusa u Osječko-baranjskoj županiji

U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije utvrđen je do sada najveći broj oboljelih od koronavirusa u jednom danu, čak 50. U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ obrađeno je ukupno 174 uzorka, a pozitivni su bili nalazi za 42 osobe iz Đakova, četiri iz Osijeka te po jedne osobe iz Belog Manastira, Belišća, Tenja i Višnjevca.

(Subota, 11 Srpanj 2020 12:39)
Dvije novozaražene osobe iz Vukovara

U priopćenju Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije navodi se kako je na području županije 12 novopozitivnih osoba na koronavirus.

(Subota, 11 Srpanj 2020 10:25)
Vukovarski osnovnoškolci otišli na besplatno ljetovanje

Grad Vukovar i ove je godine organizirao besplatno ljetovanje za vukovarske osnovnoškolce. Prva je skupina učenika sinoć krenula na ljetovanje u Velom Lošinju, na koje ih je ispratio gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima.

(Subota, 11 Srpanj 2020 08:44)
VFF poziva scenariste na radionicu

Vukovarski filmski festival, četrnaesti po redu, pozvao je scenariste da se prijave za sudjelovanje u Dunavskoj scenarističkoj radionici koja će se održati od 24. do 30. kolovoza.

(Petak, 10 Srpanj 2020 15:38)
Rekordan broj oboljelih - 116

U Hrvatskoj je zabilježeno 116 novih slučajeva oboljenja od koronavirusa pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) sada 1.038.

(Petak, 10 Srpanj 2020 15:36)

Betlehemsko svjetlo stiglo u Vukovar

Izviđači iz Otoka donijeli Betlehemsko svijetlo u Palaču Srijem Izviđači iz Otoka donijeli Betlehemsko svijetlo u Palaču Srijem Foto: Valerija Lozančić

Članovi Odreda izviđača „Suvara“ iz Otoka po četvrti su put donijeli Betlehemsko svjetlo mira u Vukovar, a u Palači Srijem primili su ih zamjenici vukovarsko-srijemskog župana  Damir Barna i Josip Dabro sa suradnicima.

Betlehemskim svjetlom svijeće na adventskom vijencu upalila je izviđačica Lorena Dabro.

-Betlehemsko svjetlo mira simbol je Božića koji simbolizira dolazak Isusa, mir i blagostanje u cijelome svijetu. Paljenje i dijeljenje Betlehemskog svjetla podsjeća da ljudi dobre volje žele jedni drugima mir i dobro  te da  je zadatak svih nas širiti mir i ljubav među ljudima, poručuje Davor Iščić, voditelj izviđačkoga odreda iz Otoka.

Zamjenik župana Josip Dabro malim izviđačima zahvalio je na širenju svjetla mira i ljubavi.
- Zahvaljujem izviđačima što su nam donijeli svijetlo mira i nade koje želimo proslijediti svim žiteljima naše županije s vjerom da ćemo iduće 2018. godine krenuti u pozitivnom smjeru kako u gospodarstvu tako i u demografskoj obnovi, rekao je dožupan Dabro poželjevši svima sretan Božić i uspješnu Novu godinu.

Prvu nedjelju došašća predstavnik austrijskih izviđača odlazi u Betlehem,  pali svjetlo u spilji Isusova rođenja i donosi ga u Beč odakle se ono dalje širi gotovo cijelom Europom. Hrvatski su ga izviđači donijeli u Zagreb, a izviđači iz Otoka  u našu županiju. Betlehemsko svjetlo u Europu stiže od 1986. godine, a u Hrvatsku od 1992.  Ono je simbol Božića, vjere, ljubavi, nade, prijateljstva, međusobne povezanosti i solidarnosti.

Pročitano 614 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija