NAJNOVIJE
Večer dobročinitelja

Inicijativa 40 dana za život, u Vukovaru je proteklog vikenda održala četvrtu po redu večer dobročinitelja za udrugu Hrvatska za Život i Inicijativu 40 dana za život.

(Petak, 28 Veljača 2020 20:07)
Još jedna uspješna Kava sa studentima

Europski dom Vukovar već šestu godinu zaredom uspješno provodi aktivnost Kava sa studentima , na kojoj je omogućen susret mladih koji žele studirati i mladih koji su na studiju ili su nedavno završili studij. U neformalnom razgovoru uz šalicu toplog napitka mladima je pružena mogućnost razgovora sa studentima različitih fakulteta iz različitih gradova, unutar i izvan Hrvatske. Razmijenjene su informacije o fakultetima, ispitima, profesorima i svemu ostalome što buduće i sadašnje studente zanima.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:26)
Besplatne informatičke radionice za žene

Udruga žena Vukovar organizira besplatne informatičke radionice za žene, a koje će se održavati u razdoblju od 16. do 27.ožujka ove godine u Centru za informiranje i savjtovanje o karijeri (Ul.Vladimira Nazora 16).

(Petak, 28 Veljača 2020 15:06)
Poziv volonterima

Stjecanje novih iskustava i ideja, učenje nečega novog, razvijanje novih vještina, razvijanje ideja podrške našim sugrađanima, neke su od koristi koje potencijalni volonteri mogu dobiti volontiranjem u zjednici. Poziv novim volonterima upravo je objavila Udruga za podršku žrtvama i svjedocima – Referentni centri Vukovar i Osijek, a sve o aktivnostima u kojima zainteresirani za volontiranje mogu sudjelovati i tko se sve može prijaviti, doznali smo od voditeljice ove udruge u Vukovaru Melite Bošnjak.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:01)
Jednoglasno usvojen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.

Na sjednici Gradskoga vijeća Grada Vukovara jednoglasno je donesen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.  Za razliku od dosadašnjih programa razvoja poduzetništva koji su se odnosili na godinu dana, ovaj se donosi na pet i uključuje 7 područja koja doprinose razvoju gospodarstva, povećanju zaposlenosti i davanju većih mogućnosti  poduzetnicima.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:39)
U VSŽ nema zabilježenih slučajeva pojave koronavirusa

U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije na temu potencijalnih ugroza od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:02)
Sabor donio Zakon: Vukovar mjesto posebnog domovinskog pijeteta

Hrvatski sabor donio je u petak zakon kojim se Vukovar proglašava mjestom posebnog domovinskog pijeteta, te zakon kojim brigu o vukovarskoj bolnici preuzima država, odnosno Ministarstvo zdravstva.

(Petak, 28 Veljača 2020 13:00)

Betlehemsko svjetlo stiglo u Vukovar

Izviđači iz Otoka donijeli Betlehemsko svijetlo u Palaču Srijem Izviđači iz Otoka donijeli Betlehemsko svijetlo u Palaču Srijem Foto: Valerija Lozančić

Članovi Odreda izviđača „Suvara“ iz Otoka po četvrti su put donijeli Betlehemsko svjetlo mira u Vukovar, a u Palači Srijem primili su ih zamjenici vukovarsko-srijemskog župana  Damir Barna i Josip Dabro sa suradnicima.

Betlehemskim svjetlom svijeće na adventskom vijencu upalila je izviđačica Lorena Dabro.

-Betlehemsko svjetlo mira simbol je Božića koji simbolizira dolazak Isusa, mir i blagostanje u cijelome svijetu. Paljenje i dijeljenje Betlehemskog svjetla podsjeća da ljudi dobre volje žele jedni drugima mir i dobro  te da  je zadatak svih nas širiti mir i ljubav među ljudima, poručuje Davor Iščić, voditelj izviđačkoga odreda iz Otoka.

Zamjenik župana Josip Dabro malim izviđačima zahvalio je na širenju svjetla mira i ljubavi.
- Zahvaljujem izviđačima što su nam donijeli svijetlo mira i nade koje želimo proslijediti svim žiteljima naše županije s vjerom da ćemo iduće 2018. godine krenuti u pozitivnom smjeru kako u gospodarstvu tako i u demografskoj obnovi, rekao je dožupan Dabro poželjevši svima sretan Božić i uspješnu Novu godinu.

Prvu nedjelju došašća predstavnik austrijskih izviđača odlazi u Betlehem,  pali svjetlo u spilji Isusova rođenja i donosi ga u Beč odakle se ono dalje širi gotovo cijelom Europom. Hrvatski su ga izviđači donijeli u Zagreb, a izviđači iz Otoka  u našu županiju. Betlehemsko svjetlo u Europu stiže od 1986. godine, a u Hrvatsku od 1992.  Ono je simbol Božića, vjere, ljubavi, nade, prijateljstva, međusobne povezanosti i solidarnosti.

Pročitano 577 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija