NAJNOVIJE
Vinkovčani u šokačkom kolu na stadionu i u gradu

Svečanim mimohodom gradskim ulicama u Vinkovcima su završene ovogodišnje 54. po redu Vinkovačke jeseni.

(Nedjelja, 22 Rujan 2019 20:30)
Otvoreno parkiralište s 19 parkirnih mjesta

Ispred sjedišta udruge Vukovarski leptirići u Velebitskoj ulici u Vukovaru otvoreno je novo uređeno parkiralište s 19 parkirnih mjesta za potrebe članova udruge i roditelja djece s poteškoćama u razvoju.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:35)
Penava objavio da će na izborima podržati Kolindu Grabar Kitarović

Na otkrivanju Gonga svjetskoga mira u Vukovaru gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je novinarima da će na predsjedničkim izborima dati podršku predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:26)
Svjetski gong mira svečano otkriven u Vukovaru

Na Olajnici u Vukovaru svečano je otkriven Gong svjetskoga mira čime je Vukovar postao jedan od gradova svjetskog mira, bogatiji za monumentalni i prepoznatljivi spomenik koji simbolizira mir, ljubav i prijateljstvo među narodima.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:19)
Premijer Plenković otvorio Vinkovačke jeseni

Sinoć su u Vinkovcima svečano otvorene završne svečanosti na ovogodišnjim 54. po redu Vinkovačkim jesenima koje se održavaju pod sloganom Tri nam drage riječi.

(Subota, 21 Rujan 2019 10:54)
Ministrica Bedeković u Vukovaru održala sastanak sa županom i ravnateljima Centara za socijalnu skrb

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv.prof.dr.sc.Vesna Bedeković posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju i održala radni sastanak sa županom Božom Galićem, njegovim suradnicima te ravnateljima socijalnih ustanova s našeg područja.

(Petak, 20 Rujan 2019 16:06)
U Vinkovcima obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Odlukom Hrvatskoga sabora, dan 22.rujna u Hrvatskoj se obilježava kao Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tim povodom sazvana je zajednička sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije i Županijske koordinacija za ljudska prava, a na kojoj je obilježen ovaj važan datum u znak sjećanja na tri žene ubijene na zagrebačkom Općinskome sudu 22. rujna 1999. godine.

(Petak, 20 Rujan 2019 15:54)

Betlehemsko svjetlo stiglo u Vukovar

Izviđači iz Otoka donijeli Betlehemsko svijetlo u Palaču Srijem Izviđači iz Otoka donijeli Betlehemsko svijetlo u Palaču Srijem Foto: Valerija Lozančić

Članovi Odreda izviđača „Suvara“ iz Otoka po četvrti su put donijeli Betlehemsko svjetlo mira u Vukovar, a u Palači Srijem primili su ih zamjenici vukovarsko-srijemskog župana  Damir Barna i Josip Dabro sa suradnicima.

Betlehemskim svjetlom svijeće na adventskom vijencu upalila je izviđačica Lorena Dabro.

-Betlehemsko svjetlo mira simbol je Božića koji simbolizira dolazak Isusa, mir i blagostanje u cijelome svijetu. Paljenje i dijeljenje Betlehemskog svjetla podsjeća da ljudi dobre volje žele jedni drugima mir i dobro  te da  je zadatak svih nas širiti mir i ljubav među ljudima, poručuje Davor Iščić, voditelj izviđačkoga odreda iz Otoka.

Zamjenik župana Josip Dabro malim izviđačima zahvalio je na širenju svjetla mira i ljubavi.
- Zahvaljujem izviđačima što su nam donijeli svijetlo mira i nade koje želimo proslijediti svim žiteljima naše županije s vjerom da ćemo iduće 2018. godine krenuti u pozitivnom smjeru kako u gospodarstvu tako i u demografskoj obnovi, rekao je dožupan Dabro poželjevši svima sretan Božić i uspješnu Novu godinu.

Prvu nedjelju došašća predstavnik austrijskih izviđača odlazi u Betlehem,  pali svjetlo u spilji Isusova rođenja i donosi ga u Beč odakle se ono dalje širi gotovo cijelom Europom. Hrvatski su ga izviđači donijeli u Zagreb, a izviđači iz Otoka  u našu županiju. Betlehemsko svjetlo u Europu stiže od 1986. godine, a u Hrvatsku od 1992.  Ono je simbol Božića, vjere, ljubavi, nade, prijateljstva, međusobne povezanosti i solidarnosti.

Pročitano 528 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija