Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

OŠ Budrovci donirala knjige OŠ Nikole Andrića iz Vukovara

Donacija knjiga Donacija knjiga Foto: Vedran Vuleta

Ivan Jukić, ravnatelj OŠ Budrovci uručio je donaciju 250 lektirnih naslova i stručne literature Josipi Kotromanović Sauka, ravnateljici OŠ Nikole Andrića u Vukovaru. Donacija je vrijedna 22 tisuće kuna.

Drugu godinu za redom u organizaciji Osnovne škole Budrovci u Đakovu je krajem siječnja održana manifestacija „Vukovaru divni“. Ove godine s ciljem prikupljanja sredstava za opremanje fonda školske knjižnice OŠ Nikole Andrića u Vukovaru. Glavni dio tog humanitarnog događaja, u kojem je sudjelovalo oko 360 učenika i nastavnika iz 12 škola, činio je koncert osnovnoškolskih pjevačkih zborova i tamburaških orkestara te predstavljanje učeničkih literarnih radova.

- Školski zborovi pripremali su i uvježbavali domoljubne pjesme, literarci su pisali literarne radove, tehničari izradili suvenire i sve je to bilo na prodaju. Sredstva smo prikupljali s humanitarnim ciljem, prošle godine za obnovu vukovarskog Vodotornja, a ove za vukovarsku OŠ Nikole Andrića. Odaziv je ove godine bio iznenađujuće dobar, pa je takav i iznos prikupljen iako on nije toliko bitan nego pozadina ove priče, a to je da su naša djeca razmišljala, pisala i pjevala o Vukovaru te učila povijest ovoga grada - rekao je Ivan Jukić, ravnatelj OŠ Budrovci i dodao kako je akciju značajno potpomoglo 20-ak privrednih subjekata s područja đakovštine i šire.

Po njegovim riječima bilo je bitno da donacija ide nekome u Vukovaru, a za OŠ Nikole Andrića odlučili su se prvenstveno kako bi pomogli djeci.  

- Nadam se da ćemo i sljedeće godine raditi nešto slično i ponovno pridonijeti djeci Vukovara – kaže Jukić.

Ravnateljica Kotromanović Sauka kaže kako im donacija mnogo znači jer odgoj i obrazovanje prvenstveno počiva na knjigama.

- I sam poklon daje do znanja tko nam ga poklanja. OŠ Budrovci jasno je time prepoznala potrebu za lektirnim naslovima i knjigama te za potrebu za čitanjem u odgojno obrazovnim institucijama – rekla je Kotromanović Sauka.

nikole andric donacija knjiga2

U ime djelatnika škole iskreno se zahvalila svima koji su odvojili materijalna sredstva i podržali obnovu knjižnog fonda školske knjižnice kako bi što kvalitetnije pokrili sve interese i potrebe učenika. Događaj su prigodnim glazbeno recitatorskim programom uljepšali učenici Elena Kovačić, Lana Ernjaković, Lucija Vidaković i David Pendić. Na primopredaji donacije nazočila je Ana Kustura, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara koja je tom prilikom iskazala zadovoljstvo zbog prijateljskog odnosa ovih dviju škola.

Pročitano 1158 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI