Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Natjecanje „Najbolji borbeni tim“

Natjecanje „Najbolji borbeni tim“ Natjecanje „Najbolji borbeni tim“ Foto: Ivica Oršolić

U organizaciji dočasničkog lanca potpore Gardijske oklopno mehanizirane brigade, od 07.do 09. ožujka 2018. na vojnom poligonu Gašinci provedeno je natjecanje Najbolji borbeni tim Gombr-e za 2018. kao sastavni dio proslave 11. obljetnice ustrojavanja brigade 20. ožujka 2018.

Natjecanje je provedeno kroz 9 radnih točaka na trasi dužine 21 kilometar, a na isto se prijavilo 15 timova, svaki tim po 4 člana. Svaki natjecatelj je uz osobno naoružanje nosio i opremu: borbeni ranac težine 20 kilograma te zaštitnu kacigu i masku. Na radnim točkama suci i nadzorni motritelji Gardijske oklopno mehanizirane brigade bilježili su rezultate i pazili na regularnost i poštivanje propozicija natjecanja.

Borbeni timovi prošli su sljedeće radne točke: sklapanje naoružanja, bojevo gađanje „Tim u napadu“,  prepoznati i savladati označeno kontaminirano područje, orijentacija, savladavanje opasnog područja, bacanje ručne bombe, savladavanje minskog polja, prenijeti ozlijeđenog i „Medevac“ i rasklapanje naoružanja.

VOJSKA2

Nakon zbrajanja rezultata proglašeni su najbolji borbeni timovi za 2018.

Trećeplasirani tim dolazi iz 2. mehanizirane bojne „Pume“ (3. desetina, 1. mehanizirani vod, 1. mehanizirana satnija),  drugoplasirani tim iz 1. mehanizirane bojne „Sokolovi“ (1. desetina, 1. mehanizirani vod, 1. mehanizirana satnija),  dok prvoplasirani i najbolji borbeni tim Gombr-e za 2018. dolazi iz Vojno obavještaje satnije (izvidnički vod). Natjecanje je praćeno SPORTident sustavom.

Svim sudionicima i borbenim timovima, ispred svih zapovjednika i prvih dočasnika postrojbi brigade, čestitao je zapovjednik Gardijske oklopno mehanizirane brigade brigadni general Denis Tretinjak i prvi dočasnik Gombr časnički namjesnik Dražen Horvat koji su iskazali zadovoljstvo pripremom i provedbom natjecanja kao i ostvarenim rezultatima borbenih timova Gombr-e na vrlo zahtjevnoj stazi i pod teškim vremenskim uvjetima. Natjecanje je organizacijski za gombr provela bojna PZO Gombr.

VOJSKA1

Pročitano 1208 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI