Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U Zagrebu u 69. godini preminuo Ivan Pšenica

Ivan Pšenica Ivan Pšenica Arhivska fotografija

Jutros u 03:00 sata u Zagrebu je u 69. godini života od zatajenja srca preminuo dugogodišnji predsjednik Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i prethodno u dva mandata predsjednik Vukovarskih majki, Ivan Pšenica.

Rođen je u Vukovaru gdje je živio sve do agresije na Republiku Hrvatsku 1991. godine kada se uključio u obranu Vukovara zajedno sa sinom Borisom ubijenim nakon okupacije grada. Nakon pronalaska i pokopa sinovih posmrtnih ostataka, Ivan Pšenica nije odustajao od potrage za istinom o svim drugim sinovima. Kao branitelj prošao je torture srpskih koncentracijskih logora, a nakon izlaska je život nastavio djelomično u Zagrebu, a većim dijelom u Vukovaru.

Po riječima aktualne predsjednice Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljane Alvir, Ivan Pšenica je zadužio obitelji koji tragaju za svojim najmilijima, grad Vukovar i Republiku Hrvatsku.

"Njegova energija i upornost u traženju istine o nestalima i traženju da se kazne zločinci te da se ne izjednače agresor i žrtva je bila ta koja je obiteljima davala nadu da će sve krenuti na bolje“, rekla je Alvir.

Pokop Ivana Pšenice obavit će se na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, a datum i vrijeme biti će naknadno objavljeni.

Pročitano 2510 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI