Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Branitelji potpisali Povelju prijateljstva

Braniteljska Povelja o suradnji Braniteljska Povelja o suradnji Foto: Vedran Vuleta

Povelju o zajedničkom radu, suradnji i prijateljstvu u Vukovaru su potpisali su Đuro Biki, predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije i Ivica Zupković, predsjednik udruge Hrvatskih obrambenih snaga 1. samostalne bojne "Marijan Baotić" Vinkovci.

Potpisivanju je nazočio je i Franjo Šoljić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara.

- Sad već imamo 26 potpisnika sporazuma s područja cijele Vukovarsko-srijemske županije. Želja nam je omasoviti braniteljsko stradalničku populaciju i povezati u jedan snop, te stvoriti zajedništvo iz 90-ih godina u interesu općeg dobra svih građana – rekao je Šoljić.

Po njegovim riječima cilj povezivanja braniteljskih udruga je stvaranje Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata na državnoj razini po uzoru na onu iz našega grada.  

- Zajedničkim radom želimo određene stvari posložiti onako kako su trebale biti posložene prije 15-ak godina. Svjesni smo činjenice kako velik broj dragovoljaca, branitelja, invalida, logoraša i veterana nije u udrugama. Među njima ima jako kvalitetnih ljudi koje moramo privući i uključiti u daljnji rad svega onoga što planiramo u idućem razdoblju  – dodaje Šoljić.

Zupković kaže kako će im potpisivanje ove povelje i zajednički rad olakšati rješavanje problema vezanih za provođenje novoga Zakona o hrvatskim braniteljima.

- Hrvatska na nas uvijek može računati. Kakva god da je ona danas, mi smo se za nju borili i stvorili je. Potpisivanje ove povelje je početak malo šire akcije kako bi se ujedinile sve udruge jer postoje i one koje su stvorene radi same sebe i koje koče rad udrugama koje su stvorene i djeluju na zdravim osnovama – rekao je Zupković.

Naglasio je kako će se članovi udruge u zakonskim okvirima svim silama boriti za mogućnost isticanja natpisa i pokliča „Za dom spremni“ jer su pripadnici HOS-a ginuli na prvoj crti bojišnice, a ne kako je rekao u „kavanskim tučama“.

braniteljska povelja1

Želju za masovnim ujedinjavanjem izrazio je i Biki, kako je rekao zbog politike i stvari koje se u Hrvatskoj događaju u posljednje vrijeme.

- Naša udruga dragovoljaca odlučila je surađivati s udrugom HOS-a jer su i oni bili dragovoljci, a sve s ciljem da što više radimo na dobrobit Republike Hrvatske i svih dragovoljaca i branitelja. Smatram kako ćemo to i uspjeti – rekao je Biki.

Okupljeni su tom prilikom iskazali i svoje nezadovoljstvo pojedinim dijelovima novog Zakona o hrvatskim braniteljima jer još uvijek ne postoje određeni pravilnici po kojima bi se trebalo provesti slovo zakona.

 

Pročitano 1016 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI