Ispiši ovu stranicu

Ministar Tolušić: Hrvatski su proizvodi najbolji u svijetu

Ministar je razgleda sve štandove i razgovarao s proizvođačima Ministar je razgleda sve štandove i razgovarao s proizvođačima Milan Paun

U hotelu Lav u Vukovaru održane su radionice o novim mjerama financiranja ruralnoga razvoja nazvane Naše domaće, sada i ubuduće.

Sudjelovao je i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić koji se s domaćim proizvođačima hrane našao na radnome ručku. Najavio da će više novca doći u obiteljska poljoprivredna gospodarstva i da sami možemo upravljati trendovima na tržištu ako kupujemo domaće proizvode.

Oznake hrvatskih kvalitetnih proizvoda već nose meso, mlijeko i jaja s hrvatskih farmi, med iz hrvatskih pčelinjaka te kruh i brašno s hrvatskih polja, a oznake daje Hrvatska poljoprivredna agencija čiji je ravnatelj Zdravko Barač rekao da se nakon ovakvih skupova povećava broj proizvoda s oznakom hrvatske kvalitete.

Župan Božo Galić pohvalio je izlagače s područja Vukovarsko-srijemske županije koji su izložili proizvode s oznakama kvalitete kao i hrvatske autohtone proizvode zaštićeni u EU poput kulena.

Pročitano 874 puta
Ocijeni sadržaj
(44 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun