Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

17. Olimpijski festival dječjih vrtića grada Vukovara

17. olimpijski festival dječjih vrtića grada Vukovara 17. olimpijski festival dječjih vrtića grada Vukovara Foto: Vedran Vuleta

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora u Sportskoj dvorani u Borovu Naselju održan je 17. Olimpijski festival dječjih vrtića grada Vukovara, u kojem je sudjelovalo 240 djece predškolske dobi iz 6 vrtića našega grada. Manifestacija je to koja njeguje vrijednosti olimpizma kod najmlađih članova hrvatskoga društva.

Natjecanje je održano u 5 sportskih disciplina, a dječaci i djevojčice natjecali su se u malom nogometu, trčanju 50 metara, štafeti 4x25 metara, bacanju loptice u dalj i skoku u dalj s mjesta.

Olimpijski festival čiji su organizatori Grad Vukovar i Zajednica športskih udruga grada Vukovara otvorila je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.

- Uistinu je lijepo vidjeti ovoliko djece na jednom mjestu. Zahvaljujem se Zajednici športskih udruga grada Vukovara na suorganizaciji. Oni su ti koji djecu od najmlađe dobi usmjeravaju ka sportu i navode ih da već u najmalđoj dobi izaberu sport kojim će se baviti te svoj život usmjere u zdravom sportskom duhu – rekla je Mujkić.

Glavni tajnik Zajednice športskih udruga grada Vukovara Tonko Sabljić izrazio je svoje zadovoljstvo jer se nastavlja tradicija održavanja ovoga Olimpijskog Festivala za koji se po njegovim riječima djeca u vrtićima pripremaju nekoliko mjeseci.

- Ovo je za njih spektakl. Po prvi put ulaze u ovako veliku dvoranu pa bude i malo nesnalaženja. Najbitniji je olimpijski duh i važno je sudjelovati. Mislim da djecu odmalena moramo više uključivati u sport jer ih je u sportu malo i to je problem. U današnje vrijeme teko ih je animirati jer dosta vremena provode na računalima i mobitelima - rekao je Sabljić i dodao kako ga veseli svake godine dobar odaziv medija koji prate ovu manifestaciju.

Na svečanosti otvaranja mali su olimpijci pronijeli olimpijsku zastavu i upalili olimpijsku baklju. Uz medalje i pehare najboljima Hrvatski olimpijski odbor svakom djetetu dodijelio je i prigodnu diplomu, majicu i kapu s obilježjima Festivala i HOO-a, a prva tri vrtića u završnici natjecanja dodatno još dobivaju poklon pakete sa sportskim rekvizitima.

olimpijski festival 2018

olimpijski festival 2018a

olimpijski festival 2018c

olimpijski festival 20185

Pročitano 991 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI