Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Jahali od Koprivnice do Vukovara

Jahači Jahači Foto: Vedran Vuleta

Šest članova konjičke udruge Bilogorski renđeri jahali su od Koprivnice do Vukovara. Kod Križa žrtvama za slobodnu Hrvatsku paljenjem svijeća i molitvom poklonili su se svim žrtvama Domovinskog rata i gradu heroja.

Na svom putu, pratili su tok rijeke Drave do Osijeka te kasnije nastavili do Vukovara. U ime organizatora jedan od jahača Ratimir Juršetić rekao nam je da su na put dug oko 300 kilometara krenuli 23. svibnja i prešli ga u 9 dana.

- Cilj organizacije ovog jahačkog maratona je Vukovar i ono što su Vukovarci učinili 1991. godine za Hrvatsku. Mi smo na sebi svojstven način htjeli pokazati da nam je stalo do Vukovara i Vukovaraca te da ovaj grad nikada neće biti zaboravljen – naglasio je Juršetić.

JAHAČIa

Kaže kako su putovali 9 dana iz razloga jer su morali sačuvati životinje, ali i njih same jer je put bio zahtjevan.

- Na putu su nam se stvarale razne ideje i prolazile svakakve misli kroz glavu. Osobno ne znam hoću više na ovaj način moći doći do Vukovara, ali mlađi su rekli kako će ovo vrlo vjerojatno prijeći u tradiciju – poručio je Juršetić.

Dodajmo kako su jahače kod Križa žrtvama za slobodnu Hrvatsku dočekali Zlatko Zaoborni, član savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Penave i članovi Konjogojske Udruge Potkova Vukovar.  

JAHAČI

Pročitano 1232 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI