Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Na Memorijalnom groblju pokopan Ivan Pšenica

Pokop Ivana Pšenice Pokop Ivana Pšenice Jasenka Vrdoljak

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru uz vojne i civilne počasti pokopan je Ivan Pšenica, dugogodišnji predsjednik Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja te predsjednik Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja Vukovarske majke.

Od Pšenice su se u ime Vlade RH i Ministarstva branitelja oprostili ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić, a u ime Saveza  predsjednica Ljiljana Alvir.

Govoreći o Pšenici ministar Matić je rekao kako je Ivan Pšenica kroz neprestanu aktivnost u pronalaženju nestalih i zatočenih osoba bio primjer ljudske nesebičnosti i požrtvovnosti,  a kroz ljubav koju je pokazivao prema vlastitoj obitelji te upornost da dozna sudbinu u Domovinskom ratu nestalog sina Borisa i roditeljske brige i pažnje.

Opraštajući se od Ivana Pšenice, predsjednica saveza Ljiljana Alvir je podsjetila kako je na čelu saveza bio punih 11 godina te kako se kroz sve te godine neumorno borio kako bi se doznala istina o zatočenima i nestalima, za poštovanje hrvatskih branitelja i ratnih stradalnika i dostojanstvo Domovinskog rata.

Među mnogobrojnim Vukovarcima, Ivana Pšenicu ispratili su vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, saborska zastupnica i bivša predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor, vukovarski i zagrebački gradonačelnici Željko Sabo i Milan Bandić, izvršna direktorica Fonda za humanitarno pravo iz Beograda Nataša Kandić  te mnogi drugi uglednici.

Pročitano 2426 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI