Ispiši ovu stranicu

Sjećanje na jedini humanitarni konvoj kojim su iz vukovarske bolnice spašeni ranjenici

Posebno je priznanje dobila sestra Binazija Kolesar za dugogodišnju organizaciju obilježavanja Posebno je priznanje dobila sestra Binazija Kolesar za dugogodišnju organizaciju obilježavanja Milan Paun

U općoj županijskoj bolnici i bolnici hrvatskih veterana stručnim skupom obilježena je 27. godišnjica humanitarnoga konvoja kojim su 19. listopada 1991. godine iz te bolnice na slobodni hrvatski teritorij odvezena 104 ranjenika.

Konvoj su organizirali Liječnici bez granica i Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske.

Budući da je konvoj naišao na minu koja je eksplodirala i ranila dvije medicinske sestre, sljedeći je konvoj otkazan jer je bilo preopasno za živote osoblja i ranjenika iako je bilo u planu da konvoj dolazi dva puta tjedno.

Okupljene liječnike i medicinsko osoblje na skupu u bolnici pozdravila je ratna i sadašnja ravnateljica bolnice dr. Vesna Bosanac.

Osim stručnih predavanja sudionici su položili cvijeće i upalili svijeće u bolničkome dvorištu kod spomen obilježja žrtvama Ovčare, na mjestu masovne grobnice na Ovčari i na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata.

Pročitano 797 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun