Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru otvoren prvi studentski dom

Zajedničko rezanje vrpce na vratima doma Zajedničko rezanje vrpce na vratima doma Milan Paun

U Vukovaru je svečano otvoren Studentski dom Leopold za potrebe studenta Veleučilišta Lavoslava Ružičke.

Kapacitet je doma 108 ležaja u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama koje imaju sanitarne čvorove, minijaturne kuhinje i televizijske prijamnike.

Dom su rezanjem vrpce otvorili ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, dekan Veleučilišta Lavoslava Ružičke Željko Sudarić i predstavnica studenata, stanarka doma, Ivana Antunović.

Ministrica Divjak rekla je kako će dom podignuti studentski standard, a samo mladi obrazovani ljudi mogu grad heroj povesti na putove budućnosti na temelju razvoja i kreativnih industrija.

Gradonačelnik Penava podsjetio je kako je Grad Vukovar osigurao građevinsku česticu za gradnju doma, a dom će zaokružiti priču o studentskome standardu.

Dekan Sudarić najavio je projekte gradnje studentske kuhinje i uređenja sportskih terena uz dom.

Gradnja doma vrijedna je gotovo 23 milijuna kuna i financirana je iz fondova Europske Unije. Građevinske je radove na vrijeme obavila tvrka Projektgradnja iz Slavonskoga Broda.

U domu je trenutno popunjena polovica smještajnih kapaciteta, a uskoro će biti raspisan natječaj za popunu ostalih mjesta.

studentski dom duznosnici

 

studentski dom

Pročitano 1227 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun