NAJNOVIJE
Obilježena 28. obljetnica utemeljenja 4. bojne vukovarske 3. gardijske brigade

Na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata položeni su vijenci i upaljene svijeće  poginulim braniteljima, pripadnicima 4. bojne vukovarske 3. gardijske brigade koja je na današnji dan obilježila 28. obljetnicu osnutka. Vijence su položila izaslanstva državnoga vrha, Ministarstva obrane, Ministarstva branitelja, Unutarnjih poslova Hrvatskoga časničkoga zbora, Hrvatskoga generalskoga zbora Udruge 4. bojne vukovarske 3. gardijske brigade, Vukovarsko-srijemske županije i grada Vukovara.

Molitvu  je na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata predvodio gvardijan vukovarski Ivica Jagodić.

Predsjednik Udruge  4. bojne vukovarske 3. gardijske brigade Pero Perić, koji je tijekom obrane Vukovara 1991. obnašao dužnost zamjenika zapovjednika obrane grada  od 15. 8. do 2. 9. i zamjenik zapovjednika 4. bojne vukovarske 3. gardijske brigade  podsjetio je na  taj dan i osnivanje postrojbe.

-Naša je postrojba na današnji dan prije 28. godina brojala 165 branitelja, no kroz ovu je postrojbu prošlo oko 1.000 ljudi, a ostali su samo oni najuporniji, naglasio je Perić. On je pojasnio kako je do kraja borbenih djelovanja postrojba brojila 306 branitelja i bila je najelitnija postrojba koja je preuzimala na sebe sve najzahtjevnije ratne zadatke- rekao je Perić. Podsjetio je kako je  gardijske postrojbe utemeljio  prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman i one su nosile glavi teret obrane Republike Hrvatske.- naglasio je Perić.

Potvrdio je to i Ivan Anđelić Doktor pukovnik hrvatske vojske i zamjenik zapovjednika 4. bojne vukovarske 3. gardijske brigade.

- Ova je postrojba tijekom obrane Vukovara izgubila 87 pripadnika  i upravo zahvaljujući pripadnicima ove postrojbe, neprijateljske srpske paravojne postrojbe i tadašnja JNA  u Vukovaru su pretrpjeli najteže gubitke.-rekao je Anđelić.

Osnutka ove gardijske brigade prisjetila se Štefanija Pištelek, majka poginuloga pripadnika ove gardijske brigade koja i danas sa suzama i tugom oplakuje svoga sina.  Pripadnica 4. bojne vukovarske 3. gardijske brigade Vasilija Taker iz Borova naselja, priključila se obrani grada kao  31. godišnja majka dvoje malodobne djece. Ova braniteljica, koja je tijekom obrane Vukovara višestruko ranjena, pomalo je razočarana stanjem u Vukovaru  i Hrvatskoj jer su se, kaže ona, borili i očekivali bolju Hrvatsku u kojoj mladi neće odlaziti trbuhom za kruhom.  

U okviru programa obilježavanja u Policijskoj postaji Vukovar održan je prigodan program te položeni vijenci  i upaljene svijeće za zapovjednika obrane Sajmišta Ivana Poljaka Sokola koji je poginuo upravo na tome mjestu.

U ime grada Vukovara nazočne je u  PP Vukovar pozdravio zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček, a u ime županije, župan Božo Galić.

(Subota, 15 Lipanj 2019 12:05)
Zlato za gimnastičarke

U nedjelju 9.6. u dvorani Sokol centra u Osijeku održano je  2. Kolo C programa KUPA Hrvatske- regija Istok u ženskoj sportskoj gimnastici.

(Petak, 14 Lipanj 2019 15:56)
Završila školska godina 2018./2019.

Za sve učenike osnovnih i srednjih škola službeno je završila školska godina 2018./2019.

(Petak, 14 Lipanj 2019 15:54)
Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora ponovno pokrenulo tužbe protiv Republike Srbije

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora pokrenulo je ponovno tužbe  protiv Republike Srbije za odštetu  hrvatskim braniteljima i civilima koji su bili zatočeni u srpskim koncentracijskim logorima u  vrijeme Domovinskoga rata.

(Petak, 14 Lipanj 2019 12:50)
Porast upisa djece jasličke dobi u Dječji vrtić Vukovar 2

Dok dječji vrtić Vukovar 1 bilježi porast upisane djece, Dječji vrtić Vukovar 2 bilježi već od prošle godine povećan broj djece upisane u jaslice. Radi se o jednogodišnoj i dvogodišnjoj djeci, ističe ravnateljica Martina Latinović.

(Petak, 14 Lipanj 2019 12:20)
Novi projekt besplatne pravne pomoći

Ministarstvo pravosuđa do kraja ove godine financira projekt Pravo na djelotvornu pravnu zaštitu i podršku kojega provodi Udruga za podršku žrtvama i svjedocima na području naše i Osječko-baranjske županije. Partneri su Udruga žena Vukovar i Ženska udruga Izvor iz Tenja.

(Petak, 14 Lipanj 2019 12:16)
Izaslanstvo Grada Vukovara na obilježavanju Dana Grada Knina

Na poziv prijateljskog Grada Knina izaslanstvo Grada Vukovara sudjelovalo je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Knina povodom proslave 13. lipnja - kada "Zvonimirov grad" slavi svoj dan.

(Petak, 14 Lipanj 2019 12:09)

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA 1991. - IZ MINUTE U MINUTU

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV/R.Rac, V.Lozančić, J.Vrdoljak, A.Čorak, M.Paun, J.Kery

Pod sloganom "Vukovar – mjesto posebnog pijeteta" danas se obilježava 27 godina od sloma obrane Vukovara i njegovoga pada u ruke srpskog agresora. U gradu heroja i ove se godine očekuje više desetaka tisuća ljudi koji će odati počast poginulima za slobodnu Hrvatsku.
Na obljetnicu sloma obrane Vukovara, 18. studenoga, oni će se prisjetiti najkrvavije bitke Domovinskog rata i tromjesečne opsade u kojoj su poginula 1624 hrvatska branitelja i civila, a grad je gotovo sravnjen sa zemljom.

Sudionici obilježavanja najprije će se okupiti pred vukovarskom bolnicom i održati prigodni komemorativni program. Predvođeni hrvatskim braniteljima i članovima obitelji ubijenih, poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Vukovara, krenut će zatim u tradicionalnoj Koloni sjećanja prema Memorijalnom groblju hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata gdje će najviša državna i ostala brojna izaslanstva polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odati počast poginulima u obrani Vukovara.

Misu zadušnicu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata ove će godine misni predvoditi mons. Egidije Ivan Živković, željezanski biskup iz austrijskoga Gradišća.

Danas će se i u Škabrnji obilježiti 27. obljetnica pokolja koji su 18. studenoga 1991. počinile srpske paravojne postrojbe potpomognute pripadnicima JNA s ratnim zločincem Ratkom Mladićem na čelu, kada je ubijeno 58 civila i 26 branitelja, a mjesto je bilo potpuno uništeno.

U nastavku teksta događanja iz Vukovara pratite iz minute u minutu. Informacije s terena će iz minute u minutu plasirati Robert Rac, Marija Molnar, Valerija Lozančić, Jasenka Vrdoljak, Adrijana Čorak, Janoš Kery i Milan Paun.  

15.10 sati - Program središnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. završava kod dvorca Eltz Svjetlosnom rijekom sjećanja odnosno puštanjem lampiona niz Dunav u znak sjećanja na poginule i nestale branitelje Vukovara. U večernjim satima u svim gradovima Hrvatske odvija se program I u mom gradu Vukovar svijetli. Riječ je o paljenju svijeća u ulicama koje nose naziv Vukovara ili u glavnim ulicama. U 18 sati i 11 minuta u cijeloj Hrvatskoj oglasit će se crkvena zvona ili sirene za opću opasnost, kako bi se i na simboličan način cijela hrvatska javnost prisjetila stradanja Vukovara.   

14.50 sati - Svetu misu na Memorijalnome groblju predvodio je mons.dr. Egidije Ivan Živković.

-Stojimo u blizini granice katoličkih i pravoslavnih kršćana. Uistinu ste kroz prošla vremena kao kršćani bili jako daleko. Znajte, svaka izgubljena minuta u traženju mira prerasta u mržnju. Došlo je vrijeme da podvučete crtu. Počnite se konačno približavati jedni drugima po krvi Kristovoj koja je prolivena za sve ljude, a posebno za nas kršćane - poručio je svojoj propovijedi mons.dr. Živković. 

Misa

12.30 sati - Kolona je stigla na Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskoga rata, a sudionici su položili ruže na grobnice poginulih hrvatskih branitelja. Molitvu za žrtve predvodio je mons.dr.Egidije Ivan Živković, željezanski biskup. U ovim trenutcima vijence kod spomen-križa polažu predsjednica RH, izaslanstva Hrvatskoga sabora, Vlade RH, hrvatskih branitelja Vukovara i Grada Vukovara. U 13 sati bit će služena sveta misa za sve žrtve u Domovinskome ratu. 

 

Vijencigrad

Vijencibranitelji

Vijencidrzavnivrh

12.25 sati - Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je da su osjećaji na ovaj dan usmjereni žrtvama, junacima onima koji su odatle odvedeni na Ovčaru. - Bez obzira na protok vremena, na ovaj dan ovdje u Vukovaru osjećaji su usmjereni na žrtve, na junake obrane i na civilne žrtve, na one koji su odavde iz bolnice odvedeni na Ovčaru - rekao je Medved novinarima dodavši kako se intenzivno traga za nestalima i tako će se i nastaviti te da rade na tome kako bi pronašli svaku nestalu osobu. Upitan kakva je pritom komunikacija sa Srbijom, rekao je da Hrvatska čini sve kako bi bila odgovoran partner. - To činimo na način da inzistiramo na profesionalnom i odgovornoj suradnji i tako ćemo nastaviti - rekao je. Dodao je kako je prijedlog zakona o Vukovaru kao mjestu posebnog pijeteta njegovo ministarstvo završilo i da se sada s ostalima radi na usklađivanju detalja.

 

12.01 sati - Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava je ustvrdio kako je nedavni prosvjed protiv neprocesuiranja ratnih zločinaca probudio institucije te da pozdravlja i uvažava činjenicu dolaska predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca. - Prosvjed je sad u drugom, trećem, desetom planu, danas pogotovo su nam heroji i živući i kojih nema u mislima, trebali bi biti svaki dan u godini u mislima onih koji su odgovorni svojom dužnošću za procesuiranje zločinaca, svaki dan bi trebali imati pijetet prema tim ljudima. To je sve što mogu reći, ovo je jednostavno misao na 91. godinu, na heroje grada Vukovara, hrvatske branitelje, stradale civile i nažalost nakon pada grada, na sve nevine žrtve na koje se bestijalno velikosprski agresor iskalio zbog silnih gubitaka tijekom borbe za Vukovar - poručio je Penava.

Penava kolona 1

 

12.00 sati - Tisuće ljudi sudjeluju u Koloni sjećanja

Ljubuski

 

Kolona10

 

Bogdanovci

 

Djeca

 

SirokiBrijeg

 

Krizevi

 

Tornado

 

VUzastava

 

Badblueboys

11.49 sati - Premijer Andrej Plenković u Vukovaru je istaknuo da se u ovom danu ponosa, tuge i zahvalnosti prisjećamo žrtava Vukovara i Škabrnje, te iskazujemo pijetet i odajemo počast svima onima koji su dali svoje živote za Hrvatsku. -U 20. Kolonu sjećanja došli smo izraziti poštovanje prema žrtvi hrvatskih branitelja, prema žrtvi grada Vukovara, simbola Domovinskog rata i svima koji su utkali sve što su imali u budućnost Hrvatske - rekao je Plenković.

 Plenkovic

 

11.44 sati - Pristigli su u grad heroj i iz grada prijatelja Vukovara -  Dubrovnika

Dubrovnik

 

Brojni županijski i gradski čelnici također u u Koloni sjećanja.  
 
-Svi znamo što se dogodilo na današnji dan 1991. godine u Vukovaru. Došli smo se pokloniti svim žrtvama, civilima i braniteljima koji su poginuli, ubijeni ili se i danas vode kao nestali. Došli smo se zahvaliti njima koji su svoje živote ugradili u temelje slobodne, suverene i  neovisne Hrvatske - rekao je župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, dodajući kako će istinski napredak, kvalitetna suradnja te istinski suživot biti moguć tek onda kada budu pronađeni svi za kojima se još uvijek traga, a odgovorni budu procesuirani i kažnjeni - istaknuo je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.
 
-I ove godine  jedna veličanstvena kolona. Svake je godine sve veličanstvenija, posvećena svim žrtvama, svim braniteljima grada Vukovara. Kada govorimo o 27 godina nakon pada grada, mislim da možemo biti zadovoljni jer je naš grad ponovno jedan od najljepših u Republici Hrvatskoj. Mislim da je sada prijelomni trenutak za nove iskorake, prije svega u razvoju gospodarstva. Moramo biti rezolutni i ambiciozni, možda i preambiciozni,  ne smijemo odustati od naših zahtjeva. Ljudi od nas očekuju inicijativu, da s konkretnim prijedlozima idemo prema Vladi tako da očekujemo i konkretna rješenja, rekao je zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Damir Barna.
 
-Još jedna tužna obljetnica, ali me raduje što je ove godine s nama  50.000 ljudi  iz cijele Hrvatske, BiH  i dijaspore koji su se došli pokloniti žrtvama zajedno s nama. To je misao vodilja koja nas treba voditi sve ove dane, da ono što se dogodilo se nikada ne smije zaboraviti.  Posebice me raduje što Koloni sjećanja vidim sve više mladih koji će to dalje prenosti na svoju djecu, jer uistinu trebamo biti ponosni na sve ono što su napravili naši branitelji, goloruki su stvorili i obranili svoju zemlju - istaknuo  je zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.

-Uvijek je teško biti u Koloni sjećanja, a posebno je teško onima koji predvode ovu kolonu, onima koji su najviše zadužili našu državu, a to su branitelji i obitelji poginulih, nestalih, nasilno odvedenih i umrlih  hrvatskih braniteljima. Zbog njih smo dužni stalno podsjećati da se ovo ne smije ponoviti. Kada vidim koliko je mladih u Koloni sjećanja, vjerujem da Vukovar uistinu nikada neće biti zaboravljen - rekla je zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić.

 

11.39 sati - Predvodnici kolone stigli su do simbola stradanja Vukovara u ratu i simbola hrvatskoga zajedništva u miru - Vodotornja

Kolona9

 

Kolona13

 

11.33 sati - Tradicionalno u Koloni sjećanja sudjeluju i hrvatske povijesne postrojbe

Povijesnapostrojba1

 

Povijesnepostrojbe3

 

Povijesnapostrojba2

 

Povijesnapostrojba4

 

11.18 sati - Kako je i najavljeno, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. ne daje izjave medijima.

Predsjednica

11.12 sati - Želim izraziti duboko poštovanje prema svim žrtvama i  herojima Škabrnje i Vukovara u Domovinskome ratu. U mislima smo s obiteljima naših poginulih, ubijenih i nestalih hrvatskih branitelja koji su se žrtvovali za današnji mir i slobodu u Hrvatskoj. Vukovar je simbol junaštva i potpora pobjede Hrvatske u Domovinskome ratu. Za mene kao ministra obrane i za cijelu Hrvatsku vojsku Vukovar je gravitacijsko središte hrvatske države i upravo zbog toga vratili smo Hrvatsku vojsku u Vukovar i ona je tu u funkciji mira i stabilnosti da se tako nešto više nikada ne dogodi. U Vukovar smo vratili i završnu svečanost promocije polaznika vojnih škola, jer upravo ovdje, na ovoj svetoj zemlji hrvatski časnik treba dobiti čin. Prije dva dana smo u Hrvatskoj vojsci organizirali dobrovoljno darivanje krvi za Vukovar te ćemo i dalje jačati odnos između Hrvatske vojske i herojskoga Vukovara - izjavio je u Koloni sjećanja ministar obrane Damir Krstičević.

 
11.08 sati - U Koloni sjećanja su i pripadnici Hrvatske vojske

Kolona4

 

Kolona5

 

Kolona8

 

10.58 sati - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković istaknuo je da su svi danas u Vukovaru kako bi iskazali poštovanje prema Vukovarcima i Vukovarkama te gradu heroja. -Došli smo im izraziti zahvalnost za sve što su učinili za Hrvatsku. Prisjećamo se žrtava, naših poginulih, ubijenih i nestalih hrvatskih branitelja i civila. Radilo se o velikoj tragediji i nesreći, međutim, to je bila bitka koja je presudila i dovela do konačne pobjede Hrvatske u Domovinskome ratu. Vukovarska tragedija poruka je ne samo hrvatskome narodu, već i cijelome svijetu da  je rat najgori način rješavanja sukoba i problema. Uvijek trebamo problem rješavati mirnim putem, pregovorima, naravno vodeći računa o dostojanstvu i dignitetu svakoga naroda. Hrvatski narod na Vukovaru je pokazao junaštvo, hrabrost, spremnost na žrtvu i borbu za svoju domovinu i bez obzira na svu tragediju ovo je u konačnici bila jedna velika pobjeda - rekao je Jandroković.

Jandrokovic

 
10.51 sati - Prije svega bih izrazio pijetet i duboko poštovanje prema  svim braniteljima i civilima, čije se žrtve i stradavanja ali i iznimne hrabrosti prisjećamo na današnji dan u njihovom i našem Vukovaru. Hrvatska  policija, posebice ove godine, bavi se intenzivnim istraživanjem ratnoga  zločina. Istraživanjem se bavi posebna radna skupina koja je osnovana u  veljači ove godine. Ove godine smo podignuli broj kaznenih prijava za 35  posto u odnosu na prošlu. Za Ovčaru smo podignuli tri kaznene prijave za  četiri ratna zločina. To je put kojim idemo dalje i siguran sam da će biti  još rezultata - istaknuo je u Vukovaru ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Bozinovic

 

10.47 sati - Posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković - mladi Jastreb  istaknuo je kako su prvi puta obilježavali ovaj datum 1993. godine. -Tada sam okupio ratne zapovjednike u Vinkovcima, nastavili smo godinu kasnije okupljanjem branitelja u Đakovu, 1996. godine s deset izabranika kod generala Kleina gdje smo tražili prestanak pirovanja  nacističkoga režima na okupiranome prostoru. Danas, nakon 27 godina opet smo ovdje i tako će i biti. Svi oni koji bi željeli zaustaviti kolonu neka izvole, sretno im bilo - rekao je Borković.

Borkovic

 

10.33 sati - Hrvatski branitelji Vukovara i članovi obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja Vukovara predvode Kolonu sjećanja. Očekuje se da na Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskoga rata pristignu do 12,15 sati.

Kolona3

 

Kolona1

 

10.32 sati -Ponosni smo što svake godine dolazi sve više i više ljudi koji zajedno s nama proživljavaju ovaj  za nas jako težak dan. Nekako nam je lakše sve to preživjeti sa svim tim ljudima koji nam daju potporu. Najvažnije je da svi  zajedno mislimo na sutra i učinimo Vukovar lijepim gradom za život mladih,  to je najvažnije - zaključila je ratna i sadašnja ravnateljica vukovarske  bolnice dr Vesna Bosanac.

Kolona2

 

10.30 sati - Kolona sjećanja krenula je od bolnice do Memorijalnoga groblja žrtava iz Domovinskoga rata. Ta dionica duga 5,5 kilometara spomen je na sve žrtve ubijene u ovome gradu tijekom tromjesečne opsade  i nakon pada grada, ali i podsjetnik kako bi Hrvatska trebala izgledati danas - ujedinjena, ponosna i dostojanstvena.  

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava još jednom je podsjetio da su u kolonu sjećanja dobrodošli svi koji se žele pokloniti i odati počast žrtvama Vukovara.

 

10.00 sati - U ovim trenutcima u krugu vukovarske bolnice započeo je prigodni program Vukovar - mjesto posebnog pijeteta. Nastupaju klapa HRM Sv.Juraj i  glumac Darko Milas. Okupljen je državni vrh RH na čelu s predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović, predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem, predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem, članovi Vlade RH, predstavnici stradalničkih obitelji, branitelji, saborski zastupnici, predstavnici političkog, javnog, kulturnog, sportskog života, brojni građani iz cijele Hrvatske...

Svi

 

09.49 sati - I ove godine Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. prati veliki broj novinarskih ekipa iz Hrvatske i inozemstva 

Novinari

 

09.41 sati - Pred vukovarskom bolnicom formirana je kolona sa stijegovima rodova Hrvatske vojske

Zastave bolnica

 

09.35 sati - Mnogi su u Vukovar pristigli i na motorima

Bikeri

 

09.16 sati - Branitelji koji će ove godine predvoditi Kolonu sjećanja krenuli su s gradskog stadiona prema krugu vukovarske bolnice gdje u 10 sati počinje svečani prigodni program

Od stadiona

 

09.12 sati - U grad pristižu iz cijele Hrvatske i inozemstva kako bi odali počast žrtvi Vukovara

Okupljanje6

 

Muzej

 

Okupljanje4

 

Okupljanje3 

 

08.59 sati - Vukovarci ističu zastavu RH na svojim kućama i stanovima

Zgrada

 

Kucazastava

 

08.37 sati - Na gradskome stadionu u Vukovaru pod motom Heroji bitke za Vukovar i Hrvatsku okupili su se hrvatski branitelji Vukovara zajedno s članovima obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih brnaitelja Vukovara. Prethodno su članovi obitelji nestalih položili ruže i zapalili svijeće na  grobovima poginulih i ubijenih branitelja. Na popisu nestalih i danas, 27  godina poslije, nalazi se 308 Vukovaraca nestalih tijekom Domovinskog  rata. Svi se slažu da je to problem koji opterećuje život u gradu.

-Nikome danas nije ugodno u Vukovaru, knedla nam je u grlu kada se sjetimo svega što se događalo ovdje 1991. godine. Poginuli su naši članovi obitelji, prijatelji...Nama braniteljima važno je da se okupimo na jednom mjestu i krenemo zajednički prema krugu bolnice kako bismo i ove godine predvodili Kolonu sjećanja - istaknuo je Tomislav Josić, predsjednik Savjeta gradonačelnika Vukovara za branitelje. 

Stadion

 

08.24 sati - U gradu se okupljaju sudionici ovogodišnje Kolone sjećanja

Okupljanje2

 

Okupljanje

 

Zastave pred Borovom 

08.00 sati - Učenici vukovarskih osnovnih škola pale svijeće na Križnome putu od Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana do Memorijalnoga groblja žrtava iz Domovinskoga rata. Program je to koji se godinama  na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. održava pod nazivom Put sjećanja i svjetlosti.

SVIJECA ULICA 1

07.41 sati - U Vukovaru je na snazi posebna regulacija cestovnoga prometa. Do 18 sati zatvoren je dio Ulice Priljevo od raskrižja s Ulicom Matice hrvatske prema središtu grada kao i ulice I. Gundulića, Kardinala A. Stepinca i Županijska potom Frankopanska,  ulice N. Andrića i  S. Radića, Trg Slavija te ulica Bana Josipa Jelačića do raskrižja sa županijskom cestom koja vodi prema Ovčari. Policija promet preusmjerava na alternativne pravce.


07.39 sati -
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović sinoć se poklonila žrtvi mještana Lovasa i Opatovca, nije dala izjave medijima. Neslužbeno se doznaje kako izjave novinarima neće uputiti niti danas iz Vukovara, gdje će nazočiti obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

07.34 sati - Predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je da će na Dan sjećanja dio Vlade biti u Vukovaru, gdje će iskazati pijetet prema žrtvama te još jednom dati političku podršku razvoju toga grada, a dio će Vlade biti u Škabrnji.

Pročitano 785 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija