Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Obilježena 19. obljetnica smrti dr. Franje Tuđmana

Članovi vukovarskoga HDZ-a položili su vijenac i upalili svijeću podno biste dr. Franje Tuđmana Članovi vukovarskoga HDZ-a položili su vijenac i upalili svijeću podno biste dr. Franje Tuđmana Foto: M.Đermadi

Gradski odbor HDZ-a Vukovar obilježio je  19. obljetnicu smrti prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana.

 Članovi HDZ-a na čelu s predsjednikom Damirom Barnom položili  su vijenac i upalili svijeće kod biste dr. Franje Tuđmana na središnjem vukovarskome trgu. Tom prigodom predsjednik vukovarskoga HDZ-a Damir Barna naglasio je iznimno veliku ulogu dr. Tuđmana u procesu mirne reintegracije kojim su vraćena tada okupirana područja istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske.

-Proces mirne reintegracije za Vukovarce je posebno značajan, jer nas je vratio u naš grad i mi kao Vukovarci možemo pričati o jednom velikom djelu dr. Franje Tuđmana. Proces mirne reintegracije je zasigurno jedan od najuspješnijih procesa takve vrste u svijetu. Ako se prisjetimo Vukovara 1991., 1997. i danas jasno su vidljivi veliki pomaci. Usprkos onima koji žele obezvrijediti proces mirne reintegracije i neistinom pričati o životu i suživotu u gradu Vukovaru, opovrgavamo te činjenice i ponosni smo na današnji Vukovar i suživot u njemu, kazao je Barna.

 

dr. Tudjman 2

 

Prvi hrvatski predsjednik  dr. Franjo Tuđman, bio je utemeljitelj suvremene hrvatske države i Hrvatske demokratske zajednice. Zaslužan je za međunarodno priznanje Republike Hrvatske i oslobađanje cijeloga njenoga teritorija od okupacije tadašnje JNA i srpskih paravojnih postrojba.

Pročitano 994 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI